Bröllopssminkning

I lördags var det dags för en kompis att gifta sig. Sminkade henne och även mig själv, men lyckades inte få en enda bra bild av mig själv. Lekte hobbyfotograf hela kvällen så jag hamnade liksom inte framför kameran. Dock tog min bordsgranne två kort av mig när jag sitter och kalasar på tårtan. Så försökte få fram lite av hur sminket såg ut.

La en ganska neutral bas, lät mina fräknas synas igenom. Hade rouget Sugar Pink ufrån MUS och lite bronser ovanpå.
Markerade ögonbrynen kraftig med min lilla skugga från H&M och sedan lade jag lite mer krut på ögonen.
Blev Pascal ifrån MUS innerst, sedan lade jag Carbon ifrån MAC ytterst och ovanpå den la jag min gröna skugga ifrån Gosh. Till det Hade jag långa läckra lösögonfransar. Helt neutrala underfransar, endast vanillapennan ifrån MUS innanför och undre lite skugga ifrån Gosh.
Riktigt fint tyckte jag det blev. Synd bara att jag glömde ta ordentliga bilder, men så blir det ibland.





Ja de är väl bättre än inget, men det var betydligt finare i verkligheten utan min tårtmin och röda ögon ;)

Väntar fortfarande på mitt paket ifrån Make up cosmetics, hoppas, hoppas att det kommer imorgon :)
Lite nya borstar och härliga skuggor, trevligt.

Det kliade i fingrarna

Efter en grön period och användandet av Diamond Green ifrån Make up cosmetics blev jag fast. Färgen är ljuvlig och jg gillar den skarpt, problemet är att det är en provförpackning så det är inte allt för mycket kvar i den nu, så gick in och kikade lite och råkade klicka hem den, och ett gäng andra gobitar, så nu är ett par ögonskuggor och lite resebortsra på väg hem till mig.
Jag har alltid varit en sån där person som aldrig kan använda slut på förpackningar utan att ha nytt till hand, så nu kan jag med gott samvete använda skuggan även i framtiden :)

Gosh

Skulle in och träffa lite folk och då såg jag ut så här :)



Som ni märker är jag inne i en grön period.
Längst in ligger Apricot ifrån Make up cosmetics och den gröna är min lösskugga ifrån Gosh. Vad gör jag när dne tar slut ?
Läpparna pryds av Way även denna dag.

Måndagens smink

När jag ändå är igång så slänger jag in sminkningen ifrån i måndags. Var på en kvällskurs och var lite lagom sliten efter en väldigt händelserik helg nere i Vårgårda.



Ögonskugga är Pascal ifrån MUS (en annan grön favorit) och sedan min blå/gröna lösskugga ifrån GOSH som inte har något namn. Köpte den skuggan i Holland och den har blivit lite av en favorit hos mig. Härlig färg och den sitter där den ska.
På läpparna har jag potgloss Way ifrån MUS

Update

Lite ändrade planer idag gör att jag har lite extra tid att komma ikapp med lite liggande sminkningar.
Vaknade och när jag skulle gå ut insåg jag att jag är inlåst i huset utan nycklar. Våra fönster ligger på för hög höjd att jag ska klättra ut och hoppa så får helt enkelt hålla mig inne till någon snäll själ komme rhem och släpper ut mig. Tills dess ska ni få se ett par sminkningar tänkte jag :)

I torsdags när jag sprang och tröstshoppade efter besöket hos optikern såg jag ut så här.



Jag har använt en av de vackraste gröna jag provat.
Det är Diamond Green ifrån Make up cosmetics och i ögonvrån ligger apriot ifrån samma märke.
På läpparna ligger Dune ifrån MUS.
Bas och liknande är min vanliga :)

Och så en bonusbild för att jag verkligen gillar den gröna ögonskuggan. Mobilen gör inte färgen helt rättvis, den skimmrar helt fantastiskt och livar berkligen upp ögonen!


Äntligen

Förra veckan efter jag varit hos optikern så var det egentligen IsaDoras höstkollektion jag var ute efter, såg inte röken av den någonstans utan hittad elite annat smått och gott. Idag hade den därmot hittat fram och jag plockade snabbt på mig en palett med galet fina nyanser.

Det är alltså Eye Shadow Palette 55 Bohemian Rhapsody som fått äran att flytta hit :)


   



Jag gillar färgerna skarpt, känns riktigt bra pigmenterade förrutom den allra mörkaste om man ska vara kinkig, men är väl inte ultimat att testa på handen heller, haha. Tror skuggorna komme rkomma väl till användning i alla fall.

Sedan var vi inne i en artshop och kollade lite. Fastnade vid penslarna.  Så två penslar för 7:- och 7.50:- fick följa med hem till mig. Ska testa och se om de kanske fungerar som eyelinerpenslar. Riktigt tunna och fina är de, följer riktigt fint. Så dte ska bli spännande, om de är bra snackar vi ju ultrabudget liksom ;)


Läppglans

När jag ändå är inne på nya saker så tänkte jag visa upp ett nytt läppglans som jag vann förra helgen.

Det är Shiny Licious fruity gloss ifrån Maybelline nr 804 framboise rasberry som hittat hit hem.


Snäppet mörkare i tuben i verkligheten är det.


På läpparna blir dte lagom med färg av ett glans, fin glans och trevlig konsistens. Det håller relativt länge, men inget som håller hela dagen direkt. Färgen blir även här lite mörkare än vad som visas på bilden, men är svårt att få till det med kameran.
Doften är behaglig lite med körsbär än hallon tycker jag allt ändå.


Ett glans som säkert kommer få följa med många resor i handväskan hemma hos mig.


Nytt läppglans och lita annat

Som så många andra är jag otroligt svag för läppglans. En ny färg, ett nytt märke, ett billigt, ett dyrare ja alla olika sorter gillar jag, även om de billigare lättare följer med en fattig Karin hem.

I torsdags var jag enr unda på stan, skulle egentligen bara kolla synen hos min optiker för körkortstillståndet, men med hem fick jag ett nytt läppglans och high tech lighter ifrån MUS, ett puder ifrån Rimmel och några nagellack och ny borttagning. Vi kan säga att jag firade att jag gick igenom kollen, haha.

High tech lighter är Saturn och potglosset är Way. Blir jättefint på läpparna, lite lagom glansigt utan för mycket färg



   



Pudret hittade jag för halva priset på Lindex och jag slog till,  behövde ett nytt transparent puder och då blir ett för under 35:- alldeles utmärkt. Än så länge är jag även nöjd med resultatet av det, det blir matt och hållbart. Bara testat det enstaka dagar men hoppas att det håller i sig. Hur som så är dte verkligen värt pengarna jag betalade för det.

Nyans okänd

På naglarna just nu har jag Depends nr 05 En riktigt fin färg, även om jag inte kan sätta fingret på om det är mörkt, mörkt rosa eller någon röd ton. Kanske åt Hallonröda hållet?
Riktigt fint är det och det är högblankt yta utan glitter, det här är ett av få lack jag har som inte innehåller skimmer eller glitter men fler lär de bli om de är så här snygga.



Ignorera att jag målat utanför, slarvade och hade inte tagit bort det när jag fotade, nu är allt kladd borta men orkade helt enkelt inte ta om bilderna, lat som jag är

Tidsbrist

Vart tar alla minuter vägen? De försvinner så fort och jag hinner helt ärligt inte alls med, det blir timmar, dagar, veckor och de försvinner så sjukt fort.

Satt och gick igenom lite bilder och insåg att jag har bilder och material för flera inlägg som aldrig blivit publicerade på grund av tidsbrist.

Denna vecka är det en hel del planer, och i helgen bär det av för bröllop, ska sminka min vän som gifter sig, ska bli spännande.

Förra helgen såg jag i alla fall ut så här. Enkelt och smidigt när man har besök och inte vill sminka sig för länge.
Blev Eyedust i färgen Dust ifrån MUS och den svartglittrigaskuggan Black tied ifrån Mac, på med eyeliner, mascara och bas som vanligt. Royge är en blandning av skuggan Dora och rouget sugar pink.
Gillar verkligen blandningen mellan svart och guld, känns väldigt läckert.
På munnen hade jag mitt stift ifrån Giordani ifrån Oriflame i nyansen peach




På naglarna

Så här sågmina naglar ut för ett par dagar sedan. Lade två lager av O.P.I matte la paz itively hot och sedan ett lager genomskinligt överlack på toppen,blev China Glaze Fast Forward Top Coat.
Enkelt men snyggt :)



Som ni ser så är jag ingen hejjare på att hålla mig inanför nageln, utan brukar kladda på ganska frisk utanför tyvärr. Men skulle aldrig klara mig utan min nail polish correcting pen ifrån Oriflame. Det är en spetsig filtspets som innehåller nagellacksborttagning och som man enkelt får bort rester som hamnat fel med. Helt oumbärlig om man ska ha lite skarpare färger på naglarna.


Gårdagens

Blev en helkväll hos bror, när alla gått fastnade jag framför guitar hero så var för trött att lägga in bilderna när jag kom hem.

Här kommer i alla fall gårdagens smink, enkelt och lite somrigt enligt mig.
(Shit vad fräknarna har kommit fram i år, jaja så kan det gå)



Jag har använt mig av:

Ansikte:
Photo Finish UVA/UVB SPF 15 - Smashbox

Liqiud Foundation - MUS

Cover All Mix - MUS

Eye Primer - MUS

Prisme Again Visage - Givenchy
Rouge Sugar pink - MUS

  

Ögon:
Över hela ögat och i globlinjen ligger Eclipse - MUS
Sedan i yttre ögonvrån och lite uppåt ligger en skogsgrön lösskugga ifrån GOSH som tyvärr inte har någe namn.
Som Eyeliner så testade jag Eye liner Stylo Green ifrån Oriflame för första gången, blev lite mildare men inte så värst grönt, la min vanliga Eyeliner Stylo black allra längst in i ögonvrån
Ögonpennan Vanilla - MUS ligger iuti ögat
Mascaran är min vanliga False Lash effect - Max Factor
Som higlighter ligger Dust - MUS

Läpparna:
Läppenna Gum - MUS
Läppstift Peach - Giordani gold Oriflame
Läppglans Dune - MUS

Det var det hela :)


Dagens

Vet ni vad? Lite senare kommer dagens smink upp. Hinner tyvärr inte nu för det är dags att jag rör mig mot min bror sm fylle rår idag. Blev en enkel sminkning i grönt, somrigt och skönt.

Som sagt bilder kommer senare :)
Nu när jag äntligen sminkat mig igen så passade jag på att ta något kort så ni får se hur det såg ut :)

/Karin

Mina favortiter

Här tänkte jag visa lite av de produkterna som jag verkligen tycker om och har svårt att vara utan, först mina mer bas/ansiktsprodukter.



Från vänster:
Photo Finish Color Correcting, Smashbox
Photo Finish UVA/UVB SPF 15, Smashbox
Liquid foundation, liquid milk, MUS
Eye Primer, tinted, MUS
Övre: Air soft lose powder, Oriflame
Nedre: Cover All Mix, MUS
Prisme Agin Visage, Givenchy

Och om jag endast får välja en av dessa produkter så står det mellan Cover All Mix och Prisme Agian Visage ifrån MUS/Givenchy. De två är nog de produkterna jag skulle sakna allra mest av dessa och som verkligen gör underverk för mitt ansikte.

Mer favoriter kommer.

RSS 2.0