Förberedelser

Sitter i morgonrock och vänar på att min ansiktskräm ska sjunka in ordentligt innan jag ska börja med sminket. Jag kör på min idé ifrån igår med silver, mörkblått och svart. sedan blir det skimrig rouge och neutrala läppar med en aning skimmer. Lösfrallor blir det så klart också. Har inte riktigt bestämt mig om jag sak ha hela eller singlar. Tror det blir hela nr 116 ifrån Ardell, gillar de som partyfransar. De är riktigt fina på.

Ska försöka ta bilder om tiden inte pringer iväg så får ni se dem när jag kommer hem imorgon eller så.

Har precis slängt på ett lager baslack på naglarna, får se om jag ittar någe fint att lägga på, har inte speciellt stor utbud av nagelleck, majoriteten är rosa, röda och aprikosa och känner inte riktigt för de nyanserna nu.
Annars blir det väl lite silverglitter och överlack bara.

Ha de så bra och ett Gott nytt år alla!!

Nyårssminkning

Har lite småfunderingar kring sminket imorgon. Ska ha kläder som går i mörkblått och svart och silversmycken så funderade om det blir samma för sminket. Gjorde ett snabbt experiment på ena ögat och är nog skapligt nöjd.



Tyvärr ser det mer skitigt ut än fint på bilden, den mörka fläcken uppåt brynet är att jag satte fast en del strass först innan jag ångrade mig och plockade bort dem, samma längs fransraden.

Kommer fömodligen använda min palett ifrån Make Up Factory som innehåller en skimmrig vit, en ljus grå, en mörkare grå och en nästan svart. Har använt alla förrutom den svarta.
Använt Rec ifrån MUS som mörkblå skugga, Den svarta är Black Tied ifrån MAC En svart glitter eyeliner ifrån H&M
Skippade strassen då jag inte blev nöjd. Vill egentligen ha in lite mer silver tror jag, får fundera över natten helt enkelt.

Imorgon har jag nog inte tid att blogga så nu blir det nog tyst ett tag ifrån mig kan jag tänka mig.

Ha en härlig nyårsafton så hörs vi igen nästa år. Gott nytt år!

Mer shopping

Ja det blev lite mer shopping för mig.


Har varit sugen på denna länge, förmodligen sedan jag först såg bilderna, nu först får den landa i min sminkväska.
Blush Trio Shade: Cool Dusk ifrån The Body Shop.
Valde med flit en som hade lite av den gråa nyansen som jag tyckte minst om, gillade verkligen de andra två nyanserna, tror de kan bli kalasfina tillsammans och för sig själva också.


Ny rougeborste, valde rouge brush Angle ifrån MUS nr 367
Vill ha en hårdare borste och den här kändes bra


Sen det även Cover All Mix i pennform. De har jag velat ha länge nu.


Sen blev det en ögonkräm, All About Eyes ifrån Clinique


Till sist ett miniset ifrån Biotherm.
Brukar använda rengöring och ansiktsvatten för normal hy, de här är för torr hy. Gillar de hr små mini-kiten, de är så lätta att ta med när man ska bort så passade på när de var billiga :)


Det var allt jag hittat att shoppa och känner mig nöjd med mina köp :)

EOTD

Igår såg jag ut så här när jag gick runt på stan. 

 


Dålig närbild tyvärr, men fotad med mobilen.

Ansikte:
Photo finish color correcting - Smashbox
Liquid foundation - MUS
Cover All mix - MUS
Stay Matte Powder - Rimmel
Blush Fresh - MUS
Wonderblush Goddess - MUS
M/S Nox (som rouge) - MUS

Ögon:
Hightechlighter Saturn - MUS
M/S Nox - MUS
M/S Velvet - MUS
M/S Flamenco - MUS
M/S Touch - MUS
Cake eyeliner - MUS
Eyepen Vanilla - MUS
Fiberwig
False Lash effect Mascara - Max Factor
Tri Brow Color - MUS

Läppar:
Lip Pencil Nude - Giordani Gold Oriflame
Potgloss Best - MUS

En härlig sminkning som passar likabra vintertid som sommartid.
Ska strax visa vad jag shoppade också.



Mellandagsrea

Ja det blev inte jättemycket shopping för mig på rean, har väl bara handlat två saker på rea egentligen. Så kan det gå. Däremto har det blivit lite påfyllning i sminkväskan.

Fick ett presentkort på Make up store så blev lite smått och gått därifrån.


Ögonskuggan Old Gold, fin brun nyans som känns väldigt användbar.


Ögonskuggan Pink Metal, har riktigt dåligt med rosa skuggor då jag inte använt rosa på länge, nu har jag återupptäckt att det går att använda rosa skugga så då får jag bunkra upp på nytt.


Blev även den lilla ögonskuggsborsten nr 104


Go' kväll

Klockan är egentligen alldeles för mycket men jag är inte det minsta trött så fördriver tiden här en stund till. Nu är juldagen också slut, imorgon är det dags för mig att he mig ut i trängseln på stan och se om jag kan hitta något spännande. Fick ett presentkort på make up store så har suttit och kikat lite på deras hemsida och funderat vad jag behöver. Har även varit lite överambitiös och gjort ett register över vilka skuggor jag har med namn och bilder för att jag inte ska glömma bort någon och kunna få lite inspiration, blev lite spännande.

Nä jag har inte så mycket mer att skriva ikväll (i natt) ska fortsätta fundera ut vad jag vill ha, känner att jag börjat få upp ett bra basutbud ändå på både produkter och borstar, men kanske en ny rougeborste skulle sitta fint, jag får helt enkelt se, men har ni några tips på produkter ifrån Make Up store som ni verkligen diggar så skriv gärna en kommentar, har jag den inte redan så ska jag garanterat kolla in den.

God natt 


Julnaglarna

God fortsättning får man väl säga nu.
Tänkte visa mina juliga naglar, eller i alla fall röda naglar.





Mina julnaglar:
1 lager baslack ifrån Depend
1 lager med rött lack med lite glitter/skimmer i nr 91 ifrån Depend. Tänkte ta två men tog ett tjockt eftersom det skulle på så mycket glitter ändå.
3 lager med rött glitter, Glitter Red ifrån Mavala
1 lager guldglitter. På ringfingrarna la jag ett lager guldglitter nr 45 ifrån Depend innan det sista lagret av rött glitter
1 lager toplack Fast Forward Top Coat ifrån China Glaze

Blev inga stenar på naglarna då jag valde att sova fem minuter extra.

Massa glitter och jag blev nöjd.

So this is Christmas

Julafton är redan slut. Kameran har legat på rummet hela dagen och kom på nyss att jag skulle ta kort på sminket. Jag kan säga att sminket inte riktigt ser lika fräsht ut nu som när jag gjorde det för nitton timmar sedan, har hunnit med en hel del turer och nu senast en tupplur, men det är bättre än inget.

Jualfton i sig var härlig. God mat, gott gotter, fina julklappar (bland annat min skunkborste och en diverse presentkort som ska spenderas på smink och tillbehör)



Tänk er mer glittrigt och inte lika blekt så får ni rätt känsla :)

Bas:
Photo Finish Color Correcting - Smashbox
Cover All mix - MUS
Liquid och Matte foundation - MUS
Stay Matte Powder - Rimmel
Blush Fresh, Wonderblush Goddes och lite M/S Nox som extra skimmer på kinderna, alla ifrån MUS

Ögon:
Hightechlighter Saturn - MUS
M/S Nox, E/D Dust, M/S Cupol, M/S Touch alla ifrån MUS
Ovanpå hela rörliga ögonlocket på skuggorna ligger Glitter Gold blandat med Mixing liquid ifrån MUS
Cake eyeliner black - MUS
Eyepen Vanilla - MUS
Tri Brow Colour - MUS
Fiberwig och False Lash effect Mascara
Tre singelfransar ifrån Ardell i varje ögonvrå.

Läppar:
Helt neutrala nu så här på natten men tidigare fanns
Lip Pencil Nude - Giordani Gold Oriflame
Potgloss Best-  MUS


Julafton

Ja nu är det faktiskt julafton. Jag sitter mitt uppe i lackandet av naglarna. Kom på att jag glömt bort det, så har hunnit med fyra lager och ska på två lager till tror jag innan jag är nöjd.
Imorgon blir det lite pimpning med ett par röda strassstenar, har en dålig förmåga att peta bort dem i sömnen så tänkte vänta tills imorgon.

Mina julnaglar:
1 lager baslack ifrån Depend
1 lager med rött lack med lite glitter/skimmer i nr 91 ifrån Depend. Tänkte ta två men tog ett tjockt eftersom det skulle på så mycket glitter ändå.
2-3 lager med rött glitter, Glitter Red ifrån Mavala
1 lager guldglitter. På ringfingrarna la jag ett lager guldglitter nr 45 ifrån Depend innan det sista lagret av rött glitter
1 lager toplack Fast Forward Top Coat ifrån China Glaze

Det tredje lagret rött glitter lägger jag på de naglar som ser "mindre" glittriga ut, man ska inte se det understa röda lacket annat än som en röd bas så tjockt med glitter vill jag ha det.

Imorgon blir det röda strassstenar på tummen och ringfingret tror jag.

Mina naglar är ganska kladdiga just nu, inte rokat ta bort allt som hamnar utanför, det blir också morgondagens pyssel, men så här är resultatet tänkt att bli, fast med ännu mer glitter :)



God Jul på er allesammans :)

Nummer tolv


'
Näst på tur har vi Läppstiftet Golden Red ifrån Oriflame

En nykomling i min samling, ett lättburet stift med skimmer i guld. Lite mer åt korall än rött. Mjukt och smidigt. Sitter helt okej. Jag gillar det men kanske inte helt ett vardagsstift även om det kan fungera.

 


Jultomten kommer till mig

Blev en sista sväng på stan idag och nu kan jag även vara säker på att få en sminkrelaterad julklapp, jag visade nämligen min pappa vilken borste jag vill ha och han betalade den och nu ligger paketet under granen. Inte lätt att förklara vad man vill ha även om mans kriver ner nummer och namn de skulle ändå kunna bli galet så nu vet jag att en ny foundationborste kommer till mig imorgon, härligt!

I övrigt har det varit rosa, guld och glitter i dagens smink, gjorde en variant av det jag tänkte ha imorgon, som traditionen är så ska jag vara i kyrkan imorgonbitti så lite avskalat blir det, fast ändå massor av guldglitter.


En sån här ligger och väntar på mig under granen :)

Nummer elva

Ho Ho Ho... Nje inte riktigt dags för tomten än, men tänkte visa ännu en rödaktig läppis ifrån min låda.



Liparazzi i nyansen Velvet Rope.
Detta är ett gloss som jag varit nyfiken på, tyckte det var lite coolt men priset lite väl magstarkt (en bit över 200) Sedan var det rea, och jätterea, jag tror jag betalade ungefär 30:- för detta och även en annan nyans som jag kan visa en annan gång.


Ja inbyggd spegel och lampa, ett partygloss med klass. Lampan och spegeln gjorde att jag föll som en fura. Smart även om det kanske egentligen är lite onödigt med lampa så är spegeln riktigt bra att ha.



Det är ett lättburet ljusrött gloss. Går att kräma på för mer färg eller lägga på ett tunnare lager för en mer skir nyans. Bra konsistens, hållbarheten är okej, det sitter där men man behöver bättre med jämna mellanrum. Mjukt gloss som inte kladdar så värst, däremot är väl smaken inte helt hundra, lite "billigt-smink"-varing på smaken, ganska doftlös.
Jag gillar det, även om det egentligen är hylsan som gör att jag ens provade det, dock alldeles för magstarkt pris med tanke på att själva produkten känns väldigt enkel och inte något "extra"

Nummer tio

Ja vi fortsätter i den röda nyansen. Som jags krev tidigare är rött ingen färg för mig, men några som drar åt rött finns det allt, bland annat detta glans.


Ultimate Gloss från Oriflame i nyansen Red Elixir



Ett fint gloss som säkert gör sig bäst ovanpå en röd läpppenna eller läppstift. Jag har väl inte använt det flitigt, det åker på ibland, det sitter helt okej, men behöver böttras på efter ett par timmar eller en måltid.
Jätterött blir det inte, så för mig så är dte helt okej utan att jag känner mig som en stoppskylt, fint med lite lagom glitter i och ganska mjuk konsistens.

Nummer nio

Då ska vi se. Nu när det snart är jul tänkte jag försöka hitta några lite mer juliga läppisar att visa. Först ut på "mini-jultemat" blir mitt enda röda läppstift.

Cabaret Red

Cabaret Red ifrån Oriflame är det som bor hos mig.

Jag är inget fan av mörka eller starka färger eftersom mina läppar är en aning små och inte helt jämna och sådanna färger verkligen förstärker det. Trots det så måste man ändå ha ett rött läppstift i sin samling, minst.

Cabaret Red

Jag fick kräma på ganska mycket för att få till färgen på bilden, även om det egentligen är snäppet mörkare är den ganska mesig. Jag skulle faktiskt kunna tänka mig att gå ut bland folk med det och det säger mycket bara de, haha.
Tror att det säkert blir bättre på en läppenna eller en bra bas, här har jag bara läppbalsam under.
Gillar konsistensen, mjuk och krämig.
Hållbarheten är okej.

På benen igen

Det kändes som om min kropp velade mellan att bli riktigt rejält influensa sjuk eller en enkel förkylning. Till slut bestämde den sig för en vanlig förkylning. Det rä så jag tror i alla fall, haha från att ha frossa och en hals som passade på en elefant så mår jag helt okej. Lite nysningar och snor kan jag dras med och en hals som ömmar tidigt på dagen, utöver det är jag ganska frisk ändå.

Jag har letat fran lite bilder på min samling i svarta lådan, så lite inlägg om läppglans och läppstift blir det snart.
Utöver det så kan dte nog bli glest mellan inläggen nu kring jul.

Har även hunnit med en kväll hos vänner med julklappsbyte och sådant trevligt. Kvällen till ära drog jag på mig ett par singelfransar med mitt nya lim ifrån Ardell som är till för singelfransar.
Kom hem på natten, tvättade av allt smink och tänkte att jag skiter i om fransarna spolades ner i handfatet. Det här var i fredags. I går kväll upptäcker jag att fransarna sitter kvar, allihopa. De överlevde tre ansikstvätt med vanlig facewash och speciell ögonrengöring för vattenfast smink. Att få bort dem var görsvårt. Dets tod i och för sig att man skulle ha deras medel för det men det tänkte jag var bara säljknep, men nog tusan ska jag köpa det för de där fransarna satt som berget. Fast det är skönt att veta det med, att de sitter liksom.
Det var min lilla historia.

Ha det så bra i jul :)


Frånvarande

Jag har klarat mig ifrån alla förkylningar och liknande länge nu, så dte var väl dags. Sitter här med en hals som verkligen inte mår bra så komme rnog vara ganska frånvarande tills jag blivit frisk igen, att det snart är jul gör det väl inte lättare direkt, så det är mycket att göra så kommer nog som sgat vara frånvarande tills jga mår bra igen och orkar med allting igen :)

Hade det så bra så länge och God Jul om vi inte hörs innan dess (men dte hoppas jag, har inte tid att vara sjuk för länge)

Best

Just ja, jag glömde nästan visa en av mina nya favoriter här hemma. Det handlar så klart om ett läppglans.

När jag såg vad som fanns i Make Up Stores Babydoll kolektion var det inget som jag verkligen föll för, strassen och ögonskuggan lockade lite, strassen visserligen ganska mycket men eftersom jag är så dålig på att använda strass så avstod jag. Sedan började jag läsa om guldglittriga potgloss Best, guldglittrigt?? Jag hade helt missat att det var ett glittrigt gloss, trodde det var utan skimmer och tyckte då det var för likt Way. Så till slut hittade burken hem till mig.



 

Helt underbart fint


Förvirrad men glad

Då var man hemma igen, eller har varit hemma i flera timmar redan men mådde så fruktansvärt dåligt så har legat och dåsat i sängen och suttit ochs tirrat på skärmen till och från. Så går det när man äter saker man inte tål. Jaja sminket blev nästan helt en repris av igår och i förrgår men istället för min svartglittriga skugga använde jag Cupol som är mörkt brun och glittrig istället.

Julklappsshopingen gick sådär, jag hittade en del men sedan tog det stopp, har kvar den svåraste, min pappa. Sedan är mamma kvar men där har jag lite alternativ så ska bara välja.

Nu ska jag slå mig ner på mitt golv och pyssla med paket. Jag tycker det är det roligaste med julklapparna att slå in dem, pyssla med snören och så. Imorgon fyler en vän år så ska fixa klart hennes paket ikväll


Så här såg det ut förra året när jag höll på med julklappar, i år är utbudet ännu större :) Snören är roligt.


Igår och förrgår

Både i måndags och igår har jag haft likadant smink, guldigt och lite svart.
Idag får jag se om jag hittar någon annan inspiration eller in det blir liknande, ska iväg och handla lite julklappar tänkte jag.



Jag har använt:
Liquid och matte foundation - MUS
Cover All Mix - MUS
Stay matte powder - Rimmel
Blush Sugarpink och Lust - MUS

Ögon:
Gel Liner True Black och 24k Gold - Coastal Scents
Eyedust Dust - MUS
Bronze - MAC
Black Tied - MUS
Touch - MUS
Cake eyeliner Black - MUS
Eyepen Vanilla - MUS
False Lash effect Mascara - Max Factor
Tri Brw Color - MUS

Läppar:
Lipstick Stage
Watercolour Lip Gloss Raspberry Delight - Visions (Oriflame)

Klantig

I det här inlägget var det meningen att jag skulle lägga upp bilder på dagens sminkning men jag har lagt kameran på ett så bra ställe att jag inte hittar den. Jaja får väl se om den kommer fram imorgon.
Idag hade jag en sminkning i guld och svart. Guld är en färg som jag förknippar med jul, även om jag gillar guld året runt så åker nog guldfärgerna fram lite extra så här mot jul.

Helt utan koppling till smink så är jag grymt sugen på marängsviss (stavning?)
Glass, chokladsås och bananer kan jag säkert skrapa ihop men grädde och maränger är det värre med.


Fiberwig

Tänkte skriva några rader om hur jag tycker att det fungerat med Fiberwig.

Okej jag har inte haft den speciellt länge men tyvärr har den inte gjort några underverk hos mig. Resultatet jag fått fram har varit okej, inte dåligt men inte något utöver det vanliga.
Jag har testat att lägga den själv, på primer, på mascara, lägga min vanliga mascara efteråt och försöka bygga upp resultat, men jag får inte speciellt mycket längre fransar eller tjockare utan att det blir klumpigt eller stora spindelben.
Dessutom så blir det lätt en hel dle kladd om man inte är försiktig med borsten.

Så en vardagsmascara kan det vara, men ingen partymascara hos mig i alla fall.

Det som jag tycker är värst är att jag upplever att mascaran smular efter en lång dag och jag får massor av skräp i ögonen av den, inte under ögonen, utan i ögonen, så jag är tyvärr lite besviken.

Sammanfattat är jag lite besviken. Den är en hel okej vardagsmascara men klarar inte av längre dagar utan att smula i ögonen. Priset tycker jag är alldeles för högt för det resultatet och även om den gav mig en aha-upplevelse tycker jag priset är lite i det saftigaste laget.
Jag ger den 2/5


Idol

Inte kom jag ihåg att jag skulle ta mig tid att fota sminket imorse. Jag sov alldeles för länge så kastade mig iväg och sedan jag kom hem har det varit full rulle. Ska bort imorgon och på kvällen ska jag på Hjalmar on Örebrodway så det var lite förberedelser för att jag ska hinna båda. Hoppas bara att jag hinner allt som det är tänkt nu.
Sedan har jag suttit och kollat på Idol, det är ju final ikväll om någon missat det.
Team-Erik håller jag på. Tycker att Erik var betydligt vassare ikväll och speciellt i vinnarlåten, kändes som Calle svamlade och nästan tappade text när han gjorde den, Så Erik är det som får min röst!

Nu ska jag fixa det sista inför imorgon, sedan blir det en dusch innan sista delen av Idol-finalen.

Glad igen

Ja nu är jag igång igen, ingen sminkning att visa men jag är glad. Massor av saker har varit bra idag. Jag har klurat ut två julklappar till den svåraste personen, TVÅ, jag är jättestolt, de är bra men inte för dyra, perfekt.
Förutom det så kom ju mitt favoritläppstift tillbaka till mig.

Nu senast så är det pappa som varit i farten och hjälpt mig igen, jag har äntligen lyckats få upp korken till mitt guldglittriga nagellack som jag har lite små ideér med.

En bra dag alltså.
Nu ska jag läsa lite skvallerblaska och fortsätta med min önskelista, jag är på önskelistan nr 2, jag har alltså börjat om ifrån början, fyra saker har jag fått ner och två sitter jag och velar om jag ska önska mig eller inte.
Hur kul är det att få en ögonkräm i julklapp egentligen, även om jag vill ha den känns det sådär.

Imorgon så blir det upp skapligt tidigt, får se om jag hinner ta några bilder.


Glad

Idag är jag så glad så att jag bjuder på ett flin.



På läpparna är det Stage ifrån MUS.
Ni som följer bloggen vet att det är läppstiftet min bil svalde för ungefär en månad sedan. Jag hade läppstiftet i en knapp vecka och förälskade mig i det och sedan försvann det i ett svart hål i bilen, nu en månad senare har min pappa fiskat fram det och satt igen det svarta hålet.

Så nu är jag glad igen!


Tidsfördriv

Just ja, glömde nästan bort att visa vad jag suttit och pillat med en lång stund, tror hela fyra låtar hann passera så kanske en femton minuter eller så. Okej, nte jättelång tid, men min nacke tyckte det var länge. Jag har haft en påse med massor av strassstenar i olika färger (röda, rosa och vita) idag var det dags för sortering av färgerna i olika burkar. Så det var bara att sitta och pilla med en pincett en stund, nu är de i varsin burk, elle rja i en sån där höghusburk med sex burkar i en. Kalasbra tycker jag.



Så ser de två understa burkarna ut

Fransar i massor

Blev lite julshopping idag (eller ja igår om man ska vara noga) hittade inga julklappar men lite ideér har jag allt och blev lite julpapper att slå in paketen med samt lite smått till mig. Cubus hade något lanseringspris på Ardells produkter och tror det var 25 % rabatt på hela sortimentet. Så passade på att köpa ett lim och lite singelfransar, har precis upptäckt hur fint det är med singelfransar och hur enkelt det är till vardags när man vill se lite extra pigg ut.


En bortglömd Khaki Gold

Nu är jag nästan på rätt dag med sminket. Egentligen la jag in bilderna på datorn för över en timma sedan, men sedan fastnade jag i ett spel på datorn och då gick klockan väldigt snabbt.
Igår när jag hittade min skugga Regent som jag glömt bort fick jag för mig att den hette Khaki Gold, det gjorde den inte och jag kunde inte hitta någon skugga i min väska som gjorde det heller. Då fick jag för mig att jag kanske läst om den i någon blogg eller så, idag när jag la in lite bilder upptäckte jag bilder på en skugga som jag döpt till Khaki Gold i en mapp, jag hade alltså rätt tanke i bakhuvudet, jag ska äga en sådan skugga. Efter en djupdykning i sminkväskan så hittade jag den och förrutom att jag swatchat den så var den oanvänd, idag blev dte premiäranvändning.





Bas:
Photo Finish Color Correcting - Smashbox
Cover All Mix - MUS
Liquid Foundation - MUS
Stay Matte Powder - Rimmel
Sugarpink och Lust - MUS

Ögon:
Gelliner 24k Gold - Coastal Scents
Khaki Gold, Regent, Touch - MUS
Bronze - MAC
Cakeliner black - MUS
Singelfransar large & medium - Ardell
Fiberwig mascara
False Lash effect . Max factor
Eyepen Vanilla - MUS
Tri Brow Color - MUS

Läppar:
Peppermint lip butter - Marks& Spencer
Lipstick Pretty - MUS
Potgloss Ski - MUS

Det var allt, tycker alltid det känns som man använder sånna enorma mängder när man skriver ner det, när man väl sitter och sminkar sig så går det så snabbt att man inte märker hur många små burkar och dosor man egentligen använder. Hur som helst så skulle jag inte vilja minska mitt sminkutbud, jag älskar att sitta och pilla med burkarna och fundera vad som skulle vara snyggt ihop och planera för vilka skuggor som jag saknar och liknande. Jag tror jag aldrig kan få för många ögonskuggor och läppglans, det är min passion.


Igår

Jag ligger lite efter som vanligt, att det ska vara så svårt att få in inläggen på rätt dag. Jaja, här kommer gårdagens sminkning.



Ögon:
Gel Liner 24k Gold - Coastal Scents
Trax längst in i ögonvrån - MAC
Regent på mitten av ögonlocket - MUS
Bronze ytterst och upp i globlinjen - MAC
Cockie i yttre ögonvrån - MUS
Touch som highlighter - MUS
Cake eyeliner Black - MUS
Tri Brow Color - MUS
Eyepen Vanilla - MUS
Fierwig Mascara

Väldigt naturligt, tyvärr var rosa/lila Trax ingen höjdare med de andra färgerna men det blev okej ändå. Regent tror jag knappt att jag använt, så det var dags, den är verkligen kanonfin. Komme rinte riktigt överens med min Fiberwig, tycker att det blir lite små klumpigt och väldigt spindelbenslikt ibland, men ska fortsätta använda den till och från så kanske jag kommer på en bättre teknik.


Lördagsledigt

Jag hade en ledig lördag, något som inte är allt för vanligt. Kvällen spenderades med vänner och sällskapsspel så passade på att ta lite bilder innan och sedan har inte tid funnits förrän nu.





Ansikte:
Photo Finish Color Correcting - Smashbox
Cover All Mix - MUS
Liquid foundation - MUS
Stay Matte Powder - MUS
Blush Fresh och M/S Nox som rouge

Ögon:
Gel Liner Platinum - Coastal Scents
Nox, Flamenco, Sibiria - MUS
Black Tied - MAC
Eyepen Vanilla - MUS
Cake eyeliner - Black
Fiberwig Mascara
False Lash Effect - Max Factor
Tre singelfransar i varje ögonvrå - Ardell
Tri Brow Color - MUS

Läppar:
Peppermint lip butter - Marks & Spencer
Lipstick Pretty - MUS
Vanilla Spice Shimmer Lip Balm - The Body Shop




Jag gillar

Jag tänkte att det kan vara på sin plats för ett omdöme nu. Jag har haft mina små burkar med eyeliner i ungefär två veckor och hunnit testa tillräckligt för att jag ska kunna skriva lite om dem.


Gel Liner - Coastal Scents
Silk White, True Black
Platinum, 24k Gold



En eyeliner i geleformula i glasburkar med plastlock.
Fungerar som en vanlig eyeliner eller som en ögonskuggsbas eller varför inte en ögonskugga i sig.

Jag har använt mina burkar både som bas och som vanlig eyeliner och jag är otroligt impad över hållbarheten som ögonskuggsbas. Inte en enda gång har färgerna flagat, inga veck, inga tråkiga korvar eller så. SMinket har suttit som berget hela dagen (och över natten med för den delen)

De är lätta att jobba med, även om de har olika konsistens. Den silvriga är mjukare än de andra och den guldiga är betydligt hårdare, men det gör ingenting.

Jag gillar de skarpt och kommer garanterat beställa de i fler färger.





FOTD

Jag känner att det där med rubriker är inte min grej, men ändå.
Här kommer dagens sminkning i alla fall. Ska strax iväg en sväng så blev lite naturliga färger.


Ser skapligt trött och seg ut, hehe.



Ansikte:
Photo finish color correcting - Smashbox
Cover All Mix - MUS
Liquid foundation - MUS
Stay matte powder - Rimmel
Blush Fresh och Lust - MUS

Ögon:
Gel liner Platinum - Coastal Scents
Nox, Velvet, sibiria och Cockie - MUS
Eyepen Vanilla - MUS
Cake eyeliner black - MUS
Fiberwig Mascara
Tri Brow Color - MUS

Läppar:
Peppermint lip butter - Marks & Spencer
Lipstick Pretty - MUS
Potgloss Way - MUS

Det var allt för idag. Tycker inte jag fick några ögonfransar som stack ut direkt, men får se när jag testat den ett tag. Jag är så van vid mina gummiborstar att jag knappt kom ihåg hur man gör med an "vanlig" borste.

Paket

Igår när jag kom hem ifrån stan så låg det ett paket i min brevlåda. Härligt. Det var min beställning som jag gjorde i tisdags som hade landat.



Min Fiberwig.
Känns som jag är sist att prova denna omskrivna mascara men så kan det vara.
Sedan beställde jag lite singelfransar, combo pack så de är i tre olika längder.

Tredje gången gillt

Jag hoppas att det går bättre med mitt tredje läppstift ifrån MUS, mitt första smälte i en varm bil och blev missformat och kletigt och hälften fastnade i locket. Mitt andra blev uppätet av min bil, jag har inte gett upp hoppet om att få tillbaka det, men svarta hål kan vara förädiska så man vet aldrig. Idag inhandlades mitt tredje sm jag tänkte visa upp.


Läppstift Pretty  och Microshadow Cockie



 

Pretty i Sheerformula. Otroligt fin färg, inte för intesiv på läpparna utan på mig blir det väldigt naturligt, bara lite bättre helt enkelt. Kommer bli en stark vardagsfavorit, ska vänta på lite dagsljus så ska ni få se hur fin färgen är.




Ville ha en brun ögonskugga, jag har rensat en del och insåg för ett tag sedan att många av mina bruna ögonskuggor tagit slut eller blivit kastade för att de var gamla.
Cockie föll mitt val på, kunde inte bestämma vilken brun som var finast, då går man på namnet. Jag har kalats Kakan så länge jag kan minnas och sedan kom även Cockie och Cockiepie så självklart måste jag ha en ögonskugga som heter Cockie. Jättefin är den i alla fall.

FOTD

Hejsan, blev tyvärr inget inlägg inatt, jag var slö och målade bara lite kajal och mascara så tyckte inte det var något märkvärdigt. Idag däremot så blev det lite mer, åkte till stan och träffade en vän, blev även lite småshopping som jag tänkte visa senare.



Jag har använt:
Ansikte:
Photo finish color correcting - Smashbox
Cover All Mix - MUS
Matte Foundation - MUS
Stay Matte Powder - Rimmel
Blush Fresh och Lust - MUS

Ögon:
Gel Liner True Black - Coastal Scents
A Girls best Friend - MUS
Carbon - MAC
Eyepen Vanilla - MUS
False Lash Effect - Max Factor
Tri Brow Color - MUS

Läppar:
Peppermint lip butter - Marks & Spencer
Efter bild Gloss lips Rio - MUS

Tror det var det hela, måste säga att jag gillar att använda en svart bas, a girls best friend får en underbar intensitet och svarta skuggor blir verkligen svarta. Jag var nöjd och sminket sitter fortfarande som berget, inga veck inget kladd, härligt.


No makeup

Det är helt vitt ute, inte snö utan frost. Jag vill ha en modell, sminka, fota och redigera. Det är sådanna här dagar jag har inspiration. Istället sitter jag här, trött, sliten utan smink. Ska kanske iväg lite senare, får se om jag orkar gör anågot annat än eyeliner och mascara, då kanske jag kan få fram kameran. Så kanske att det dyker upp ett inlägg här inatt.
Har även fått ett mail att min beställning jag gjorde igår är skickad, jag gillar när det går undan. Kanske, kanske att jag har det redan imorrn, annars dyker det nog ner i vår brevlåda på fredag, det där med lantbrevbärare betyder oftast en dag extra.



Haha bilden har inget med smink att göra men ändå, den är färsk ifrån igår i alla fall :)

Sotning

Här kommer en enkel sotning. Försökte fota allt jag använda till själva ögat och det är ändå en hel del.





Produkter:
Cover All Mix, Tri Brow Color, M/S Sibiria - MUS Carbon - MAC Gel Liner True Black, Platina - Coastal Scents
Liquid Foundation - MUS False Lash Effect - Max Factor, Smolder Eye Kohl - MAC Air Soft Powder - Oriflame + bortsarna.


Borstar
Först en pensel som jag använder till eyeliner. Egentligen en målarpensel men fungerar riktigt bra. KreatorStudio 2, 7451 series står det på den.
Min ögonbrynsborste Kicks Professional 104
En syntetborste ifrån Oriflame, jag använder den till att lägga på kladdiga baser till ögonskugga (Gel liner, High tech lighter)
En blending brush nr 108 ifrån Make Up store
Nummer 206 ifrån MUS som jag använder till concealer
Nummer 105 ifrån MUS till ögonskugga
En gammal borste ifrån okänt märke, fluffig och bra används till high ligther och lite skuggning
En lite rougeborste som jag fick med en beställning, jag använder den bara att trycka fast löspuder under ögonen när jag inte hittar min puff.

Enkla steg:
Concealer, foundation, tunt lager puder som bas.
Tryck fast löspuder under ögat för att förhindra att ögonskugga ska förstöra basen
Sen la jag True Black över hela ögonlocket och lite, lite undre ögat.
Tryck fast Carbon över hela ögonlocket.
Lägg Sibiria som highlight.
Sudda, sudda, sudda
Lägg svart eyeliner under ögat och innanför franslinjen
Sudda svagt
Lägg Platina som eyeliner, inte för tunnt, vill inte ha vinge, men det är smaksak
Fyll i bryn och måla mascara.
Borsta bort pudret under ögat
Klart!

Även om det blir en del produkter och borstar så går det snabbt att bli klar :)

Önskelista

Att skriva en önskelista när man är 21 år va svårt. Det var länge sedan jag skrev en riktigt önskelista och det märks. Jag har en sak nerskriven, och en sak på G, annars är det tomt. Ingen i min omgivning skulle beställa julklappar via en webshop till mig, så där ryker mina planer om att skriva ner härliga gel liners ifrån CS. Jag är så grymt nöjd med mina Gel Liner ifrån Coastal Scents att jag gladeligen hade skrivit ner ett antal på min önskelista, men till ingen nytta tyvärr. Får fundera lite och se om min plånbok tillåter några julklappar till mig själv, jag har ju redan köpt en eller egentligen två så får väl fundera lite.

De färgerna som ligger bra till just nu är:

Grape Vine

Peach Bellini

Sexy Pink

Sedan velar jag lite om Turquoise, Indigo Blue och Deep Plum. De är så fina och riktigt användbara.
Ska fortsätta klura på min önskelista och hoppas att den blir klar innan julen är slut.

Julshopping

Jag håller på för fullt med min önskelista till julen, bland annat finns lite nya borstar med, än så länge är den väldigt kort för jag sitter och klurar på vad jag egentligen vill ha, eller egentligen vad jag verkligen skulle använda tillräckligt flitigt för att jag verkligen ska skriva ner det på min önskelista.

Idag är det första december, det innebär att man egentligen ska öppna första luckan i julkalendern men i år har jag ingen, tror det är första året jag inte har en kalender, uj uj för att bli "vuxen". Istället så passade jag på att använda e-Beautyshop.com julkalender. De har en julkalender som fungerar att man får rabatt på sitt köp. Ju tidigare man handlar desto mer rabatt, jag fick 24 % rabatt på mitt köp, imorgon blir det 23 % osv.
Riktigt trevligt intiativ tycker jag, blev bara lite singelfransar och en Fiberwig.
Det är första gången jag handlar därifrån men om leveransen går bra är det säkert inte sista gången.

Ska bli spännande att testa Fiberwig själv till slut. Jag har ju läst så mycket om den, mest bra men även en del negativa kommentarer så vi får se. Kändes värt att slå till när den blev lite billigare för min tunna plånbok.


Frostigt värre

Jag har ju under en längre tid haft en tane till en lite frostaktig sminkning, en kompis blir förhoppningsvis offer i veckan men ville göra ett litet experiment på mig själv så jag vet ungefär hur det ska bli. Jag har ju vänt på dygnet och pigg som jag var tog jag fram sminket och satte igång. Här är resultatet:



   

Jag har använt följande till ögonen:

Bas på ögonlocken och en bit upp och även i undre yttre ögonvrån är Gel Liner Silk White - Coastal Scents
Som skugga på hela ögonlocket och även highligter ligger den vita skugga ur Hello Kitty paletten Aloha Lagoon ifrån H&M
Som eyeliner på ögonlocket och vid undre fransraden är Gel liner Platinum - Coastal Scents
Silk White är även målad på ögonfransarna
I Ögonbrynen har jag kammat i Brynfix ifrån H&M och därefter tryckt fast det grova glittret som jag hittade på Bokia
Glittret är även fasttryckt under ögat i yttre vrån med Mixing Liquid
Eyepen Vanilla - MUS inanför undre fransraden och ovanpå samma vita ögonskugga som på ögonlocket

Läpparna är grundande med läppbalsam. Därefter Silk White och den vita ögonskuggan över hela läpparna. Den vita skuggan även snäppet utanför. Innerst i mitten ligger även den blå skuggan i samma palett och den grå ur samma palett ligger som lite skuggning mellan den vita och den blå. Ovanpå den blå skuggan så la jag på lite läppbalsam försiktigt och tryckte fast samma grova glitter på på ögonen.

Klart!

Kommer göra några justeringar tills nästa gång. Jag gillar sådanna här knäppa sminkningar, även om man inte går ut med dem är de just de sminkningarna jag egentligen föredrar att göra, att verkligen få gå loss med allt, visst var denna ändå ganska dämpad men inte direkt en vardassminkning.

 


RSS 2.0