Dagens

Ja titta, det hann bli en dagens idag med. Fick lite tid över nu när jag väntar på att en kompis ska komma så tänkte slänga upp några bilder.

En enkel sminkning blev det idag som vanligt. Ska bara ha det här i eftermiddag så orkade inte lägga ner allt för mycket tid på det. Nu är det dags att gå ut i solen en sväng.Ansikte:
Primer: Smashbox Photo color correcting
Concealer: Cover All Mix - MUS
Foundation: Liquid foundation - MUS
Puder: Micronized compact powder - MUS
Rouge: Fresh - MUS
+ lite bronzingpuder av okänt märke

Ögon:
Bas: High tech lighter Saturn - MUS
E/D Splash på ögonlocket. M/S Old Gold i Globlinjen, M/S Dry lake ovanför old gold. M/S Satin som highlight Alla ifrån MUS. Bronze ifrån Mac även den i globlinjen
Mascara ifrån Max factor
Ögonbrynen är ifyllda med Tri brow color ifrån MUS

Tips

Har precis gjort en liten snabbrengöring av mina borstar. Snabbrengöring för mig är när jag sprayar på " Spray Cleaner för make-up brushes" från Kicks och sedan torkar av dem på en handduk.
När jag gör det så är det ju bara borsten som blir rengjord och jag måste nog säga att mina skaft kan bli ganska skitiga de med emellanåt. För att göra rent skaften snabbt så tar jag en vanlig servett för rengöring av ansiktet och torkar av skaften.
Jag har även en del servetter som torkat ut men istället för att slänga dem så spar jag dem, sprayar lätt med en vanlig ansiktsrengöring och sedan torkar jag av sminkbordet, borstskaften eller sminkförpackningarna :)

Ska snart iväg så blir nog inga bilder på dagens sminkning. Hörs igen när jag kommer hem i början av nästa vecka.


Ha en underbar midsommarafton :)


Midsommarnaglarna

Jag berättade ju om att jag funderade på vilket nagellack som jag skulle ha till midommar, igår började jag pyssla med naglarna. Till slut föll valet på rosa ändå med lite glitter till.
Glittret kom väl inte riktigt fram på det sättet jag hade hoppats men det blev ändå en fin effekt.

Jag har använt:
Baslack ifrån Depend
Ett lager Nr 05 ifrån Depend (skulle vara två men lacket började ta slut)
Två lager Nr 155 ifrån Depend (rosa glitter)
Vissa naglar fick hela eller halva nageln målad med nr 105 ifrån Depend för en extra kontrast (vit/silver glitter)
Till sist ett lager china Glaze fast forward top coatI varmt ljus


I kallt ljus


Närbild

Oj en dagens till

Ja se här, ännu en dagens på rätt plats och inte i härheten av tolvslaget, haha. Tänker dock inte skämme bort er, imorgon åker jag till min pojkvän för att fira midsommar så då blir det uppehåll här på bloggen. Tror att det kommer bli lite sporadiska inlägg nu under sommaren lite till och från beroende på väder och hur mycket jag har att göra :)

Igår bar det iväg till min frisör och efter blondering av utväxten så kapades det på längden och sedan blev det en snelugg, har inte haft lugg sedan mellanstadiet så det känns lite ovant faktiskt, haha.
Dagens sminkning blev en light-variant av gårdagens, har glömt bort hur fin skuggan Splash är.

 

Ansikte:
Concealer: Cover All Mix 
Foundation. Liquid och matte foundation
Blush: Fresh
Puder:  Micronized compact powder

Ögon:
Bas: Hightechlighter Saturn
Ögonskuggor: Satin som highlight, Splash på locket och City Jungle i globlinjen
Ögonpenna: Vanilla och Copacabana
Eyeliner: Cake eyeliner
Ögonbryn: Tri brow color
Mascara: False lash effect mascara - Max factor

Har jag inte skrivit något märke efter produkten så kommer den ifrån Make Up Store, insåg att det blev övervägande smink därifrån idag.


Gillar effekten av att mina ögon blir väldigt blåa av skuggorna.


En dagens

Jag slänger in en dagens när jag ändå sitter här, det var inte igår jag fick iväg en dagen på samma dag till o med. Känner mig somrig i blått och grönt och väntar på att åka och fixa håret, blondering av utväxt och lugg är det bland annat som står på schemat. Efter det så är det bio, Prinse of Persia är det som jag och en kompis ska se.

Sminket då?

 


Ansikte:
Primer: Smashbox Photo color correcting
Comcealer: Cover All Mix - MUS
Foundation: Liquid foundation - MUS + Visions Peach me perfect skin glow - Oriflame
Puder: Micronized compact powder - MUS
Rouge: Fresh - MUS och Blush trio cool dusk - The bodu Shop

Ögon:
Ögonbryn: Tri Brow color - MUS
Bas: High tech lighter Saturn - MUS
Ögonskuggor: Highlight Satin, ögonlocket Splash och globlinjen City Jungle alla ifrån MUS
Ögonpenna: Vanilla - MUS
Eyeliner: CAke eyeliner black - MUS
Ögonfransar: singelfransar ifrån Ardell, 1 long och 2 medium i varje ögonvrå
Mascara: Fiberwig och Maxfactor false lash effect mascara

Läpparna är neutrala än så länge men snart åker potgloss Way på :)


Snart midsommar

Tänk va snabbt tiden går, på fredag är det midsommarafton och sen är det snart höst och vinter igen. Okej, riktigt så negativ behöver jag kaninske inte vara, men någonstans så känns det lite så också.

Igår kväll så målade jag naglarna, tio olika lack, alltså en nyans på varje nagel samt alla toppades med tre olika glittrande lack för en cool effekt. Det var mestadels nyanser o rosa och korall men även ett grått och ett svart. Vinnande ur striden "Vilket lack på midsommar" gick nog Liquid Leather samt nr 005 ifrån Depend. Är inte helt hundra ännu men Liquid lether som verkligen är svart blankt var riktigt grymt med två glittrande lack över, ett med rosa glitter och flakes samt ett med lite silver/vita glitter. Läckert men kanse inte riktigt somrigt. Nr 005 är en riktigt hallonrosa nyans som jag verkligen gillar, ligger högt upp på min lacklista samt att den är så otroligt täckande och lätt att få jämn på nageln.

Vad det blir avgörs på torsdag, får se om jag kan leta rätt på kameran och ta lite bilder på naglarna och midsommarsminket sedan :)

Ha en underbar midsommarafton :)

Sommarlov

Jag måste erkänna, jag saknar bloggen. Jag saknar pysslet med att sminka, ta bilder, redigering och sedan skriva ihop inläggen. Den största anledningen till att jag inte bloggar är att jag inte har tid/ork till att ta bilderna. Jag är oftast så stressad när jag har sminkat klart mig att jag inte hinner ta några bilder och när jag är hemma igen är ljuset så dåligt att jag tappar lusten.

Nu tänkte jag att det får bli lite sommarlov här, jag komme rin med små inlägg då och då hoppas jag med somriga sminkningar eller inköp. Blir säkert en hel del neutrala sminkningar också är mycket sånt just nu.

Mina sommarfavoriter just nu en lätt bas med mycket skimmer via Visions Peach me Perfect Skin glow ifrån Oriflame. Rosiga kinder med MUS Blush Fresh och sedan lite M/S Nox för extra skimmer.
Ljus ögonskugga genom MUS M/S Dry Lake, Sibiria och Satin. Eyeliner, mascara och sedan läppglans Best eller Way ifrån MUS då känner jag mig klar :)

Ha en alldeles underbar sommar nu!

RSS 2.0