En sista FOTD innan resan

Jag trodde inte alls jag skulle hinna titta in mer här innan resan, men bloggen locker mycket mer än ångesten över den tomma resväskan som ligge rpå min säng.
Vi får se om jag kanske tar några bilder på sminkningar i Spanien som jag kanske visar upp sen, allting beror på om det blir något roligare än typ bara mascara och lite ögonbryn.

Här kommer i alla fall dagens sminkning.





Ansikte:
Visions Fresh Face Foundation
Visions Peach me Perfect Skin Gow
Rimmel Stay matte powder
ELF Blush Coy
TBS Cheek and Face powder Berry

Ögon:
MUS Hightechlighter Saturn som primer
TBS Cheek and Face Powder som ögonskugga, löven har lika färger så de har fördelats på ögonlocket och under ögat
MAC Eye Kohl Smolder
MUS Max lashes
MUS Tri Brow color

Läppar:
TBS Läppstift nummer 42

Födelsedagspresent

I år ska jag fira min födelsedag på Gran Canaria. Så de flesta har passat på att fira mig innan jag åker. För någon vecka sedan fick jag hem ett presentkort ifrån The Body Shop i "födelsedagspresent". Måste säga att jag verkligen gillar den idén.

Idag var det dags att handla upp presentkortet och efter en lång fundering så blev det ett läppstift som fick följa med mig hem. Jag har länge varit nyfiken på deras stift och hört och läst mycket gott om dem.

Nyansen blev nummer 42, en nyans väldigt nära min läppfärg, men lite mer markerar och fin. Ett "my lips but better" helt enkelt.



Jag gillar hylsan, det finns lite tyngd i den och den känns inte plastig, den känns lite lyxigare helt enkelt. Det känns även som det kan ligga och bli omkastat i väskan utan att locket på hylsan lossnar, då det verkar sitta riktigt bra. Känns verkligen inte som det här är mitt sista stift ifrån TBS.





Nu ska jag vända mig åt min resväska igen. Måste ta tga i packningen nu och framförallt se till så jag får med mig lite vettigt smink och inte plockar med allt för att jag får beslutsångest, haha.


FOTD

Här kommer gårdagens sminkning.
Det regnade och var allmänt trist ute när jag sminkade mig för en dag på stan så blev något enkelt som förhoppningsvis skulle hålla i regnet. Bilderna är ifrån när jag kom hem igen.





Ansikte:
Visions Fresh Face Foundation
Visions Peach me Perfect Skin Gow
Rimmel Stay matte powder
ELF Blush Coy
MUS Wonderpowder Blush Goddess

Ögon
MUS Hightechlighter Saturn som primer
MUS Mucroshadow Satin på ögonlocket
MUS Microshadow Sibiria som highlihter
MNY Eyeshadow nr 441 i globlinjen
MUS Cake eyeliner Black
MUS Mascara Max Lashes
MUS Tri Brow Color

Läppar
MNY My gloss nr 365

Tja vad inhanlades då? Lite nödvändigheter inför resan som ett torrschampo och ett par nya jogginskor. En liten nagelfil fick även följa med hem. Två produkter ifrån MNY (som ni redan fått se) blev det också. Nu ska allting jag behöver finns här hemma så nu gäller det bara att packa smart.

Har fortfarande lite beslutsångest om vilka sminkprodukter som får följa med, dagtid blir det väldigt lite smink, men på kvällarna vill jag ändå kunna ha lite mer skuggor. Funderar på om jag ska ta med mina paletter ifrån Make Up Factory, de är smidiga att ha med utan att jag behöver ha med alla skuggor i singelförpackningar.

Vi får helt enkelt se.

Nu börjar det dra ihop sig så får se om jag hinner blogga något mer innan jag åker, har massor av saker att göra så om jag inte hinner titta in hit så får ni hadet kanon så hörs vi när jag kommer hem igen och förhoppningsvis har jag massor av nya produkter att visa då :)


MNY

Två produkter till har hittat hem till mig ifrån MNY

Det blev ett till läppglans och ett till nagelleack.

Läppglansen i hylsa är mina favoriter än så länge. Var sugen på de i tub men jag avskyr tubförpackningar och tyckte att alla hade väldigt stora glitterkorn i sig.
Nummer 365 fick följa med mig hem denna gång. Tror det kan bli kalasfint ovanpå läppstift men fungerar kanon själv också.



  



Nagellacket blev nummer 445. Färgen är guldig och silvrig och riktigt läcker. Den kommer säkert vara en kandidat när jag ska välja jul-manikyr.



 

Nästa gång ska jag nog våga mig på ett läppglans i tub ändå, har även ett par andra produkter som jag är lite sugen på, men dte får vänta ett tag nu.


EOTD förra veckan

När man inte tömmer kameran så ofta hittar man ibland lite gamla sminkbilder
Den här sminkningen är ifrån förra torsdagen



Jag har använt:
MUS Hightechlighter Saturn
ELF mineral eyeshadow Confident
MUS Microshadow Choko d'or
MUS Microshadow Sibiria
MUS Tro Brow Color
MUS Max Lashes Mascara
MUS Eyepen Vanilla



Listor

Sitter just nu med ett stort block och gör listor. En lista med allt nödvändigt i skönhetsväg som jag behöver ha med mig till Spanien och även vilka produkter som ska förflyttas till en mindre reseförpackning.

Den andra listan är inköpslistan. Vilka produkter jag ska köpa, vilka jag ska kika på och se om de verkar vara något att ha och vilka märken jag ska spana in lite mer.

Än så länge är listorna ganska korta. Vilka pridukter ska man ha med sig? Vilka ögonskuggor får man mest nytta av, ska man satsa på en flytande foundation eller mineralfoundation med lite solskydd i sig?

Har ni tips på bra rese-lösningar och vilka produkter man inte klarar sig utan och vilka som är överflödiga får ni gärna dela med er :) Jag behöver hjälp helt enkelt.


Min bronzer ifrån E.L.F har i alla fall en solklar plats i min väska

American Apparel

Förra veckan packade jag in mig, min kattunge och en resväska i bilen och åkte upp till en kompis i Stockholm. Sedan blev dte lite impuls-shopping på onsdagen när vi inte hade något speciellt att göra.

Jag stod länge och kikade vid MAC-disken, men tänkte vänta till min spanienresa om knappt två veckor så blev inga inköp även om det var riktigt nära att jag tog med mig en paint pot hem.
Jag köpte ett par nya förvaringslådor till min Sminkförvarare-Helmer. Blev även två små sprayflaskor inne på Granit, jag älskar små reseförpackningar och just sprayflaskor har jag dåligt med.



Inne på Amercan Apparel fick några nagellack följa med hem. Deras lack var jättefina och hade grym täckning. Det roliga var att de hade testers-flaskor, så jag och min kompis testade oss igenom hela deras sortiment innan vi valde vilka lack som vi ville ha. Två lack fick följa med mig hem, det petrolblå Peacock och det hallonröda Berry.


Peacock som täcker med ett enda lager.


Berry täcker med ett tjockare lager om man är noggrann, annars kan det behövas två tunnare lager då det på vissa naglar kan bli lite flammigt.


MNY

I början av förra veckan hittade jag MNY inne på Åhlens och några godbitar fick följa med mig hem.



  

Min favorit än så länge är läppglanset nummer 165 i hylsa. Jag gillade att förpackningen är ganska liten och väldigt fick-vänlig med sina knappt nio cm. Konsistensen var jätteskön på läpparna även om man kan känna några glitterkorn om man är kinkig. Jag har använt mitt flitigt och kommer garanterat köpa på mig flera nyanser.



  

Min nästa favorit är det midnattsblå lacket nummer  665. I vissa vinklar är det svart, i andra riktigt mörkt blått och för att i nästa vinkel visa allt skimmer som finns i det. Kanonsnyggt är det och det har suttit på mina naglar i en vecka och var inte speciellt kantstött så bra kvalité var det också.

 





Den produkten jag inte ännu hunnit testa är ögonskuggan nummer 441. Det känns som en jättefin vardarsskugga och konsistensen är väldigt krämig, på bilden är den swatchad på handen utan primer och tycker den verkar vara väldigt fin i kvalitén så den ska testas inom kort.


Going Dark

Jag har varit blond så länge jag kan minnas, mörkare utväxter då och då, mitt hår har verkligen mörknat och jag har mest lagt i slingor i utväxten. Har funderat länge, länge på att färga det mörkare men inte riktigt vågat. Pratade med min frisör och vips så var det bestämt att det skulle bli mörkare.
Mitt håt var ganska ljust och blekt innan så vi valde en inte allt för mörk toning som vi hoppades ville fastna på mitt hår.

Det känns kanon och väldigt naturligt, trodde det skulle vara väldigt ovant men jag trivs som fisken i vattnet och har än så länge bara fått possitiva kommentarer ifrån vänner och bekanta, men det hårdaste provet är kvar, att visa upp det för mormor och morfar, haha. Mormor kommer väl aldrig förlåta mig ;)




Så här såg det ut när jag kom hem ifrån frisören.

Sminket var ingenting avancerat, kommer inte ihåg vilka ögonskuggor jag använde men läppstiftet är mitt nya Crust ifrån Make Up Store


True Gold

I helgen som var vann jag denna lilla palett.
True Gold Beauty Wallet
25 high glossy eye color

Jag blev riktigt kär i nyanserna direkt när jag såg den, tveksam till pigmenteringen men med en krämig bas så blir det bra pigmentering och verkar ändå sitta helt okej. Denna palett kommer nog användas flitigt nu i höst.






Jag tror att den kostade 39:- eller så, och för de pengarna kanske man inte kan förvänta sig hur mycket som helst men jag måste säga att jag än så länge är imponerad. Fina och användbara nyanser där många drar år brunt och guld. Det enda jag önskade är mer färgkordinerad placering men det är en bagatell i det hela.



Mina höstfavoriter

Att hösten har kommit måste nog de flesta hålla med om nu, det är oktober (som förövrigt är min favoritmånad) och löven är så där härligt röda, oranga och gula. Jag är en höstmänniska ända ut i tåspetsarna.

I sminkväg så finns det ett par favoriter som gärna får komma fram nästan dagligen just nu så tänkte helt enkelt berätta om mina höstfavoriter :)


Ansikte:
När det gäller foundation vill jag ha den matt och skapligt täckande, min höstfavorit är Matt Foundation ifrån Make Up Store i nyansen Vanilla. Rouge är det som tillför lite skimmer och liv till min hud. The Body Shop släppte min absoluta höstfavorit nyligen, nämligen Special Edidtion Cheek & face powder i nyansen Berry, förpackningen är ljuvlig och gör en alltid lika glad och nyansen är precis lagom höstig och med perfekt skimmer. Blush Coy ifrån E.L.F är en väldigt grå rosa nyans som är perfekt för att skugga med under kindbenet.
Mitt absoluta favoritpuder alla årstider kommer ifrån Givenchy - Prisme again visage powder. Perfekt att ha i handväskan och jag gillar skarpt nyanserna då man kan skugga och tona riktigt bra om man vill.
Sedan kommer Tri Brow Color ifrån Make Up Store, den perfekta skuggan till mina bryn och fungerar även kanon som ögonskugga. En snygg eyelinervínge piffar upp vilken enkel eller avancerad sminkning, min favorit är Cake eyeliner Black även den ifrån Make Up Store.

Swatches: Blush Berry, Coy



Ögon:
Mina höstfavoriter bland ögonskuggorna går i bruna och gröna nyanser.
E.L.F. mineral eyeshadow - Confident
Make Up Store M/S Cupol
MAC Frost eyeshadow Bronze
Make Up Store M/S A Girls best friend
The Body Shop Baked eyeshadow Sage

Swatches: Överst från Vänster: Confident, Cupol, Bronze
Nederst från vänster: A Girls best friend, Sage



Läppar:
På hösten vill jag ha bäriga läppar i rosa/röda nyanser.
Oriflame Powershine Very Berry
Labello Passion fruit
Make Up Store Pot gloss Ski
Make Up Store Lip stick Stage

Swatches: Från vänster: Ski, Stage, Very Berry, Pasion fruit


RSS 2.0