Vårkänslor

Hur underbart är det inte med en långhelg med världens härligaste väder? Att jag sedan var "instängd" i en kylig ishall i fredags gör det samma för en heldag med mina odjur är bara skönt.

I lördags så gjorde jag en shoppingrunda med pojkvännen och tänkte bränna lite av lönen, blev dock bara ett ynka nagellack. Dåligt av mig. Lacket som fick följa med hem är ljuvliga White Cap ifrån China Glaze.

Just nu har jag precis lackat naglarna, jag avskyr att färgbestämma naglar men de är någonstans mellan hallonrosa och plommonlila. Jag började med ett täckande rosa lack ifrån Depend nr 005. Sedan 3 lager av OPI Houston We Have a Purple. Nu tänkte jag slänga på ett lager av White Cap och få lite härligt glitter på naglarna också.
Att jag sedan lär förstöra naglarna totalt på jobbet imorgon och att ingen innan dess lär se hur läckra de är kvittar. Jag vet ju hur ljuvliga de är i alla fall.

Hur är det då att som känlig svensk jobba utomhus? Tja, fräknarna trängs nu i ansiktet. Uringningen har en rödaktig öm nyans. Bonbrännan jobbar jag redan rejält på. Öronen är fulla med sårskorpor sedan blåsorna börjat läka ut i alla fall. Hårbotten har än så länge klarat sig hyfsat från bränna och kli. Näsan är rödlätt och skapligt känslig.
Jag ska inte klaga för jag vet att många vill jobba utomhus, jag är dock inte en av dem, utan jag vistas helst i skuggan om jag ska vara ute något som är lite svårt på jobbet haha.

Det är mycket som händer. Jag har mina kära odjur på helgerna som jag åker land och rike runt med och tävlar. Min pojkvän är snart mitt uppe i flytt som jag är delaktig i och lägg på jobb och ideellt arbete på de och ni har min vardag och sedan vill jag träffa vänner och bara njuta av våren en stund också.

Hoppas vi hörs snart igen.


Snabb-besök


Jag känner mig fruktansvärt tråkig. Jag har jobbat och jobbat och sovit den senaste tiden och kroppen skriker efter vila. Jag är inte van vid att jobba heltid och den första perioden nu är otroligt påfrestande på kroppen.

Eftersom jag är utomhus har jag bränt mig rejält, fräknarna har invarderat ansiktet och blåsorna trängs på örpnen. Jag sminkar mig mininalt, det är mineralfoundation, ögonbrynsskugga, mascara och lite rouge som gäller. Dagligen.

Jag saknar bloggen rejält, men känner samtidigt att jag inte har något att bidra med just nu. Sminket är som sagt enformigt och inköpen är noll just nu eftersom jag åker direkt hem efter jobbet och stupar efter alla "måsten" som ska göras.

Jag hoppas verkligen att kroppen ska vänja sig vid jobbet snarast så jag får lite mer ork till annat. En shoppingrunda nu när första lönen kommer är ju inte helt fel, en ny primer, solskydd och ett nytt bronzingpuder står högt upp på att köpa-listan.

Hoppas vi hörs snart igen

Update

Just nu är det lite upp och ner för mig.

Upp - Har varit och handlat jobbkläder idag, arbetsskor, arbetsbyxor och vattentät jacka - På måndag börjar jag

Ner - Regnbyxorna var tre dm för långa så är utan regnbyxor den första tiden

Upp - Bakat skitgott bröd

Ner - Insett att min ögonkräm OCH dagkräm håller på att ta slut

Upp - Gick bra att ha lillkatten lös ute första gången

Ner - insett att min ögonsmärta den senaste tiden beror på en fet vagel UNDER ögonlocken, inte undra på att det gör ont. Har bara haft "smärtfria" på kanten till ögonlocket tidigare och den här är hundra gånger värre.


Jag skulle kunna fortsätta listan ett tag till, idag var en händelserik dag på den fronten. Sminkfronten får vila lite. Att gå från arbetslös till heltid kommer göra att jag har mindre tid och att jag förmodligen kommer vara totalt slutkörd en tid framöver när jag vänjer mig vid att jobba igen.Imorgon får det nog bli något färgglatt i sminkväg för att muntra upp mig lite :)

Dagens

Jag har ju landat efter förra veckans bravader och nu är det dags att ta tag i den här veckan och nästa vecka. Jag har ju gått hemma länge som arbetslös nu men idag hamnade jag hastigt ch lustigt på en arbetsintervjuv och på måndag börjar jag jobba. Heltid dessutom. Det är visserligen bara ett säsongsarbete men betydligt bättre än att vara hemma.Ansikte:
Matt foundation (Make up Store)
Micronized Compakt Powder (Make up Store)
Cover All Mix (Make up Store)
Powder Blush Mighty Aphrodite (MAC)Ögon:
Primer Potion (Urban Decay)
Shroom (MAC)
Satin Taupe (MAC)
Cranberry (MAC)
Twinks (MAC)
Studio eyeliner (Oriflame)
Tri Brow Color (Make up Store)
Max Lashes (Make up Store)

Läppar:
Viva Glam Gaga II (MAC)
Lipglass Emancipation (MAC)

Paletten


Ni som hade ögonen med er såg att det låg en paltt på bilden med stockholmsshoppingen. Självklart köpte jag inte en tom palett utan köpte med mig fyra skuggor och tänkte sakta men säkert fylla på den och även ploppa i mina redan befintliga mac-skuggor i den.

Har bara lagt ner dem så länge.

Högst upp till vänster: Shroom
Högst upp till höger: Satin Taupe
Mitten till höger: Twinks
Längst ner till höger: Cranberry

Historien om rouget

Igår visade jag en hög på det jag shoppade förra veckan. NU tänkte jag visa upp en sak i alla fall.

Och som "vanligt" ska det väl inte gå smärtfritt att handla. Jag berättade vad jag ville ha, jag handlade, när jag sitter på pendeln hem så ser jag att jag fått fel rouge. Suck. Den andra nyansen var allt annat än användbar för mig så det var bara att ringa och be dem lägga undan ett åt mig och ta mig in till stan igen nästa dag mitt i all flytthets. Suck. Tur jag upptäckte det när jag fortfarande var i Stockholm i alla fall.

Här är i alla fall rouget :)
För er som inte känner igen det är det Mighty  Aphrodite ifrån Wonder woman kollektionen från MAC.

Än så länge oanvänt men tror jag kommer att använda det ganska flitigt

April april

Det har redan gått fyra dagar i april och även om jag spenderade gårdagen ute i regn och dimma och lera så har jag rejält vårkänslor. Nu känns det som våren har kommit för att stanna.

Jag har haft fullt upp med att hjälpa en kompis flytta hem ifrån Stockholm och diverse föreningsarbete med en årsstämma som tog upp hela dagen från morgonen till typ 21. Så ni är kanske inte förvånade när jag skriver att jag känner mig lite sliten.

Förra veckan spenderade som sagt i Stockholm och även om vi hade fullt upp med flytt så hann vi med en shoppingtur inne i city och jag spenderade mest tid vid MAC-disken och råkade få  med mig lite mer och andra saker än planerat, men så kan de gå.

Det här fick jag med mig hem i alla fall.
Mer info om produkterna kommer senare.


RSS 2.0