Dag 10. Vilken är din favorit concealer?


Det här är en enkel fråga. Make up Stores Cover All Mix är min favorit.
Den är uppdelad i tre nyanser. Rött för att täcka mörka ringar, gult för att täcka röda blemmor och en ljusare nyans som kan jämna ut eller blandas med övriga för att få rätt nyans.

Krämig, dryg och bra. Ibland önskar jag att den var lite lättare i konsistensen då den är tjock och väldigt fet, men det är bara när jag är jättetorr och flagar som jag kan ha lite problem med den.

Jag har även Cover All Mix i pennform som är kanonsmidiga på resan och mjukare och krämigare i konsistensen.


Make up Store Cover All Mix i fina guldförpackningen :)


Cover All Mix i pennform, perfekt på resan eller för touch up under dagen eftersom man slipper penslar.

Dag 9. Brukar du använda primer? Favoriten?

Primer var en sån där produkt som jag tyckte var överflödig, tills jag provade. En primer gör verkligen skillnad för ett långvarigt resultat.
Jag använder inte primer dagligen, men brukar alltid ha det om jag vill ha en långvarig makeup, som till fester och liknande. I min jobbmake är inte primer prio ett om man säger så.

Min första primer jag provade var Smashbox Photo Finish med solskyddsfaktor 15. Den är en gammal favorit som fortfarande står sig. Den glider på lätt, lämnar huden jämn och mjuk och gör basen hållbar. Det enda jag inte gillar med den är priset, som jag tycker är lite väl i det högsta laget (440:-).

En ny favorit är Make up Stores Skin Serum (365:-). En kanske inte riktigt lika mjuk och len primer, men den lämnar huden otroligt jämn och len och basen sitter som berget.


Dag 8. Brukar du använda foundation? Isåfall vilken är din färg och favorit? Flytande, fast eller mineral?

Foundation använder jag dagligen.
På sommaren föredrar jag en minrealfoundation medan jag på hösten går äver på en flytande foundation.Loréal True Match Minrelas foundation är min favorit på sommaren. Den har ett naturligt solskydd som är kanon för mig som jobbar ute och vistas ute mycket på min fritid. Nyansen jag använder heter W4 Natural Golden

När det gäller flytande foundations är min favorit Matt Foundation ifrån Make up Store. Nyansen jag har heter Cream.

Jag kan väl inte säga att jag provat mig fram jättemycket, utan har ganska tidigt hittat de som jag trivs med. Skulle dock gärna prova mig fram lite mer, men tycker det är svårt att vetal i vilken ände man ska börja leta.

Dag 7. Vilket är ditt favoritmärke på makeup? vart köper du din makeup?

En tuff fråga minsann, jag får nog vara så fräck att jag väljer tre märken som ligger mig lite varmare om hjärtat än andra.

När det gäller favoritmärke har jag flera. Jag kan inte rangordna dem, men de tre märkena måste jag nog ändå kalla mina favoritmärken är Make Up Store, MAC och Urban Decay

Det märke som jag har absolut flest produkter ifrån är Make up Store. Jag tycker de har ett bra utbud av produkter, bra kvalité, okej priser samt har jag en butik i staden med bra personal som hjälper till om man har funderingar och frågor.

Urban Decay är ett märke jag inte haft bekantskap med så lång tid, men det jag provat har jag verkligen gillat skarpt och kan tänka mig att jag även kommer gilla övriga produkter när jag får chansen att prova dem.
Deras Primer Potion är sjukt bra och deras ögonskuggor är ljuvliga.


MAC är ett märke jag haft produkter ifrån skapligt länge, men eftersom de inte säljs här i min stad så har de inte ökat i den takten jag kanske egentligen velat. Jag gillar deras produkter skarpt och de har ett riktigt bra utbud av det mesta och kvalitén är kanon. Jag gillar även att de säljer tomma paletter som man själv kan fylla med deras skuggor.


Jag köper mitt smink lite varstans. Jag gillar att klämma och känna på produkter innan jag handlar så det blir en hel del i "riktiga" affärer som Make up Store, Kicks, Åhlens. Men många märken säljs inte i handeln och där inte affärerna räcker till får internetshopping hjälpa till.
Ibland kan jag även kolla in produkter i affären för att sedan klicka hem den ifrån nätet istället om det är stor prisskillnad.

Tack vare alla skönhetsbloggare är det lätt att hitta swatches och recensioner av produkter och på så sätt kunna veta ganska bra i förväg om en produkt kommer passa en eller inte, på så sätt undviker man de största felköpen online.
Dag 6. Lägg upp en bild på dig osminkad

Det här är inte en lätt bild att publicera.
Den är dessutom tagen när jag är sjuk, men tänkte att ska det vara osminkat så ska det vara den nakna sanningen. Håret är ofixat och ansiktet är helt neutralt.Dag 5. Vilken är din favoritlook kvällstid?

Jag gillar färg och lite tyngre sminkningar. En mörk svart sotning är alltid ett säkert kort, men jag gillar även mörkare gröna sminkningar. Grönt är en färg som ligger mig varmt om hjärtat när det gäller ögonskuggor.En typisk Karin-sminkning. En mörkgrön skugga är basen med någon ljusare skugga och en svart för extra färg. Till det ett par ljusa läppar.

Produkter:
Mineral foundation Loréal
Blush Power Make up Store
Powder Blush Mighty Aphrodite MAC

Primer Potion Urban Decay
Eyeshadow Shroom MAC
Eyeshadow Juxt MAC
Eyeshadow Dark Indulgence MAC
Eyeshadow CarbonMAC
Microshadow Getto Make up Store (Till ögonbryn)
Opulash Mascara MAC
EyeKohl Smolder MAC
Studio Eyeliner Oriflame

Lipstick Trip Make up Store


Kalla mig galen...

... för jag insåg just att det är jag.
Kom ju hem från London inatt. Trots att det var en jobbresa tog jag tillvara på alla tillfällen för shopping. Eftersom allt åkte ner i väskan direkt så kanske jag tappade bort mängden shopping en aning, eller två....Min galna shopping innefattar saker ifrån The Body Shop, The Balm, Bennefit, Batiste, The Soap Glory, Original Source, I love... , Victoria Secret, Sleek, Urban Decay, Primark m.m. Så ha överseende med att det kommer komma måånga inlägg med olika produkter från shoppingen och inlägg med "Jag ångrar att jag inte köpte denna..."

Dag 4. Vilken är din favoritlook dagtid?

Jag har nog ingen särskild look dagtid. Jag gillar färg och rejäla sminkningar lika mycket dagtid som kvällstid, men tv typer av sminkningar som det blir betydligt oftare dagtid än kvälltid är en ljus brun sotning samt ljusa ögon med eyeliner och markerad globlinje.En ljus sminkning med en tunn eyeliner utan vinge och markerad globlinje. Naturliga läppar till är lika fint som med extra färg.

Produkter:
Mineral foundation Loréal
Blush Power Make up Store
Powder Blush Mighty Aphrodite MAC

Primer Potion Urban Decay
Microhadow Satin Make up Store
Microhadow Sibiria Make up Store
Microhadow Dry Lake Make up Store
Microhadow Velvet Make up Store
Microhadow Old Gold Make up Store
Microshadow Getto Make up Store (Till ögonbryn)
Opulash Mascara MAC
Eyepen Vanilla Make up Store
Eyepen Seduced By The Dark Make up Store
Studio Eyeliner OriflameEn ljusare brun sminkning är fint och passar till alla tillfällen egentligen. Det är sådanna här sminkningar jag oftast väljer om jag ska på möten eller jobbintervjuer. Snyggt och enkelt, vill man ha lite extra färg så är det bara att sudda i en mörkare brun skugga eller en svart.

Produkter:
Mineral foundation Loréal
Blush Power Make up Store
Powder Blush Mighty Aphrodite MAC

Primer Potion Urban Decay
Eyeshadow Shroom MAC
Eyeshadow Satin Taupe MAC
Eyeshadow Twinks MAC
Microshadow Getto Make up Store (Till ögonbryn)
Opulash Mascara MAC
Eyepen Vanilla Make up Store
Eyepen Seduced By The Dark Make up Store
Studio Eyeliner Oriflame

Lipstick Classy E.L.FDag 3. Använder du smink varje dag?


Ja. I alla fall så gott som dagligen. Jag har ganska svårt att gå ut helt osminkad, så de dagar jag går utanför dörren är jag i princip alltid sminkad. De dagar på ett år jag är helt osminkad utanför dörren är lätträknade.

Hur mycket smink jag bär är en anna fråga, i många fall blir det en enkel rutin med bara foundation, brynskugga, rouge, mascara och något på läpparna. Den rutinen tar runt fem minuter men gör stor skillnad.Mineralfoundation ifrån Loréal. Blush Power från Make up Store. Microshadow Ghetto ifrån Make up Store är perfekt till mina ögonbryn. Underst Opulash ifrån MAC.
En vardagsrutin när jag har bråttom eller inte vill se speciellt sminkad ut.


Dag 2. Vilket är det största makeupmisstaget du gjort?


Hur mycket jag än tänker tillbaka kan jag inte komma på något klockrent misstag.

Visst småsaker här och var finns, kan säkert haft fel nyans foundation när jag var yngre, för mycket rouge, sönderplockade ögonbryn hade jag en period efter ha låtit en kompis plocka dem osv.

Det jag tror jag gjort mest är ändå tabbar med ögonskuggan. Helt enkelt lagt på den kasst med fula skarpa kanter. Speciellt i början när jag experimenterade med mörkare färger.Dag 1. När började du sminka dig och hur lärde du dig att sminka?


Ja vi börjar med en tuff fråga. Ska jag vara helt ärlig har jag inga solklara minnen från exakt när, men lite glimtar från förr har jag allt.
Jag vet att jag började leka lite i samband med att jag åkte till Spanien första gången när jag gick i 3:an. Där fanns det "todo-affärer" där allt kostade 150 pesetas och det motsvarade ungefär 7,50 kronor. Där fanns massor av sminkprodukter och jag minns att jag köpte flera foundations (som i ärlighetens namn var riktigt kassa) lösnaglar, läppglans, täckstift, mascaror osv.

Sakta men säkert växte intresset fram och jag experimenterade mycket. Glittergele, läppglans, kassa foundations minns jag skarpt. Att sminka upp sig inför Discon var obligatoriskt och mycket glitter blev det.

Minns speciellt en sliverglittrig penna jag fick i hästklubben Pollux. Det var en tjock ögonpenna med silverbas och massor av glitter i. Med den målade jag en tjock eyeliner eller la som skugga över hela locket. Minns även att jag ibland värmde den med hårfönen för att den skulle bli mjukare och mer lätthanterlig.När jag började högstadiet så blev det mer vardagligt med mascara, brynprodukter och där började mitt intresse för ögonskuggor, rosa och bruna skulle de vara. Det var även där jag började att sminka mig varje dag. Även om det bara var mascara så var det nånting.

I Gymnasiet började intresset växa och jag började experimentera med olika tekniker och olika produkter, jag provade mina första "dyrare" produkter, och var inne på Make up Store första gången.

Jag är helt självlärd. Jag anser inte att jag är speciellt duktig, men det jag kan har jag själv tränat upp genom att träna, prova, testa och upprepa, kika i tidningar, sminkbloggar, få inspiration och fortsätta testa mig fram. Jag har massor kvar att lära och ett litet mål är väl att i framtiden bli utbildad make up artist. Det vore riktigt spännande.Lite smink som är kvar från förr.
Den mörkblå paletten är ifrån Oriflame och jag fick den i början av högstadiet. I gångjärnet satt en mascara. Sedan var det fem skuggor, varav den bruna i mitten är underbar. Ett matt rouge och ett puder.
Den stora rosa/lila paletten fick jag i samma veva ifrån mormor och morfar. Den har även ännu ett lager med läppstift, kladdigt och äckligt. Skuggorna är superfina och det understa rouget var en favorit och pudren har också använts flitigt som synes.
Underst är det en liten skuggpalett. Jag fick en väska med massor av smink av mina vänner, när jag gick i 7:an / 8:an. Där i fanns det fyra olika paletter i den modellen, samt en ask man la den man använde för stunden i. Just denna är den enda jag har kvar och gillar.
Allra underst den silverglittriga pennan jag nämnde ovan.

Tyvärr använder jag inte någon av dessa produkter längre. Pennan är alldeles för gammal men den är ett minne och får vara kvar ett tag till. Paletterna är det kanske synd att jag inte använder, men de glöms oftast bort i mängden av skuggor, då jag har bättre allternativ.


Naked

Jag har säkert tjatat ut er på det här ämnet vid det här laget. Vad kan jag säga? Jag är fruktansvärt förtjust i min palett. Så här kommer lite bilder  på skuggorna i dagsljus, eller snarare eftermiddags/kvällsljus eftersom att det är först frammåt 17-18 som jag är hemma från jobbet.
Virgin, Sin, Naked


Sidecar, Buck och Half Baked


Smog, Darkhorse och Toasted


Hustle, Creep och Gunmetal


Helt underbara skuggor. Har ni funderingar på att köpa paletten så kan jag säga att den är väl värd varenda krona!


31 dagars utmaning

Runt om i bloggvärlden så bloggar folk dagligen i olika utmaningar. Jag tänkte haka på och köra en 31dagars utmaning med ett inlägg om dagen. Ska bli riktigt spännande att svara på alla frågorna.
Inatt åker jag iväg till London och kommer hem tidigt på torsdags morgon, så de första svaren som kommer är tidsinställda inlägg.

1. När började du sminka dig och hur lärde du dig att sminka?
2. Vilket är det största makeupmisstaget du gjort?
3. Använder du smink varje dag?
4. Vilken är din favoritlook dagtid?
5. Vilken är din favoritlook kvällstid?
6. Lägg upp en bild på dig osminkad
7. Vilket är ditt favoritmärke på makeup? vart köper du din makeup?
8. Brukar du använda foundation? Isåfall vilken är din färg och favorit? Flytande, fast eller mineral?
9. Brukar du använda primer? Favoriten?
10. Vilken är din favorit concealer?
11. Vilket är ditt favoritpuder?
12. Använder du rouge, vilket är favoriten?
13. Brukar du använda bronzer? favorit?
14. Vilken är din favoritfärg på ögonmakeup?
15. Vilken/vilka formula gillar du bäst på ögonskugga – krämskugga, fast, löspuder, matt, skir eller skimmer?
16. Brukar du använda ögonskuggsprimer? Isåfall, vilken är din favorit?
17.  Brukar du använda eyeliner? Isåfall, vilken är din favorit?
18. Vilken är din favoritmaskara?
19. Brukar du använda lösfransar? Isåfall, i hela rader eller enskilda fransar?
20. Vilken är din bästa makeupborste/pensel?
21. Lista dina favoritpaletter med rouge och ögonskugga!
22. Vilken är din favoritremover för ögonsmink?
23. Lista ditt favoritläppstift, gloss och lipliner!
24. Vilka produkter finns alltid med i din sminkväska?
25. Om din sminksamling brann upp, vad skulle du sakna mest?
26. Berätta om din hudvårdsrutin!
27. Var förvarar du ditt smink? Visa din sminksamling!
28. Var hittar du inspiration? T.ex Youtube, tidningar, bloggar, kändisar…
29. Vilken kändis look skulle du vilja ha?
30. Varför bloggar du om skönhet?
31. Vilket är ditt absolut bästa skönhetstips?


Shopaholic

Det känns som det kanske är dags för ett köpstopp för mig snart. Den senaste veckan har jag fått hem tre olika paket med smink, två stycken ifrån ELF samt ett ifrån HQ Hair.

Verktyg är allt roligare att inhandla och jag klickade hem sju olika borstar ifrån ELF, ännu har jga inte använt någon, men är riktigt sugen på att använda puderborsten samt ögonskuggspenslarna, tror de kan vara riktigt trevliga.
sedan blev det ett trepack med oilblottingpaper.
ELF har fått många bra recentioner för deras Primer så passade på att klicka hem den.

Condition lip balm i nyansen mellow melon. Luktar lite som gammal modelllera som jag hade när jag var liten och pirrar som ett plumping gloss. Mer åsikter kommer när jag hunnit att göra mer än sniffa och prova det bara.

Deras eye B´row kit med wax och skugga ville jag också prova.

Sex olika mineralskuggor fick följa med. Royal, Socialite, Glamorous. Natural, Celebrity, Sweet.

En burk mineralfoundation och deras nya flytande foundation ville jag också prova.

Sedan min underbafra Naked-palett ifrån HQ Hair.

Sedan tre läppstift, Posh, Classy och Seductive.

Två läppglans det ena heter Honey Do, det andra har jag glömt.

Sedan en backup på mitt nästan uttömda Minty lipgloss Miami.

Och sist en produkt som redan blivit en favorit, Matte Lip Color, i nyanserna Natural och Coral
Om som inte det här vore nog för ett tag så har jag skickat med en kompis en lista på 5 skuggor ifrån MAC att fylla på min palett med. Hon åker till Stockholm imorgon och fick med sig en liten beställning, man får passa på när andra reser runt lite.

Ska ju dessutom till London om cirka en och en halv vecka. Så något köpstopp kommer inte på tal om förrän efter den resan, haha. Kan ju inte åka till London utan att få shoppa.

Funderar däremot starkt på att starta lite tömningsprojekt. Som ett projekt 10 pan, att tömma tio produkter innan man får köpa nytt, kanske blir ett sådant efter Londonresan ? Vi får se vad som händer :)


I söndags lackade jag om mina naglar, det ...

img_5127 (MMS)

I söndags lackade jag om mina naglar, det gröna lacket hade fått rejält stryk under flytten och regniga dagar utomhus. Det nya valen blev det dammiga lila lacket Planks alot ifrån OPI. Jag har två lager på bilden och sedan seche vite som överlack.  Tyvärr är det redan lite slitet efter två långa regniga dagar på jobbet, men så är det att jobba ute i ur och skur ;)


HAPPY FACE!!!!

Idag när jag stressade till gamla huset från jobbet fick jag en riktigt glad överraskning, ett paket från HQ hair låg och väntade på mig. Min otroligt efterlängtade Naked-palett ifrån Urban Decay.
Har ångrat mig mååånga gånger att jag lade tillbaka den i hyllan när jag tittade på den när jag var i Spanien.

Nu är den min, ska ta bilder på den så snart jag är hemma i dagsljus så ska jag ta lite bilder så att det gör paletten rättvis.

Jag längtar till helgen så jag får sätta penslarna i den här underbara paletten!


Lista

Här kommer en lista som cirkulerat bland sminkbloggare ett tag. Mitt smink bor på två platser just nu och jag växlar mellan dem i pricip dagligen. Att få iordning sminket är tyvärr inter prio ett hur mycket jag än egentligen vill att de ska vara det.


1. Går du hellre ut (på party etc.) med stökigt hår och snygg makeup eller fint hår och utan smink?
Jag är usel på att orka fixa till mitt håt någe speciellt, så sminket går alltid före alla gånger!

 

2. Rakar du hellre av dina ögonbryn eller tappar dina ögonfransar?
Lösögonfransar är ju suveräna, så blir heldre av med fransarna än brynen. Tycker inte det är snyggt med helt bortrakade ögonbryn och sedan bara påmålade ögonbryn.

 

3. Skulle du hellre vara tvungen att handla allt ditt smink på H&M eller från nätet för resten av ditt liv?
Jag handlar mer och mer smink på nätet, så väljer lätt att handla så. H&M har tyvärr inte ens en chans i matchen.

 

4. Skulle du bära mörk lipliner med ljust läppstift i en månad eller en härlig 80tals-perm?
80tals-perm är väl det minst smärtsamma, haha

 

5. Om du måste välja att måla dina naglar med bara neutrala färger eller färglada färger resten av livet vilket väljer du?
Förgglatt, det går att variera betydligt mer än neutrala

 

6. Skulle du hellre ha “MC Hammer”-byxor eller silvriga lamé-hotpants på dig offentligt?
Oj, illa men väljer nog hotpantsen trots allt.

 

7. Har du hellre ha en Oompa-Loompa-apelsin-fake solbränna eller en bondbränna(som man får om man solar i t-shirt och shorts)?
Bonnbränna, jobbar ju utomhus hela sommaren i T-shirt och har en rejäl bonnbränna för stunden :)

 

8. Väljer du hellre en ful klippning eller en ful hårfärg?
Färgen är ju svår att dölja, så väljer en ful klippning och hoppas att den går att dölja skapligt okej :p Annars får man ta tillvara på varje tillfälle någon frågar att frisören var kass, haha

 

9. Varje fredag i ett år måste du antingen sminka dig pin up-inspirerat eller goth-inspirerat – vad väljer du?
Pin up-inspirerat, har mer och mer fallit för den looken.

 

10. Skulle du hellre bli av med alla dina skor eller all din makeup?
Även om mitt skointresse har ökat så offrar jag varenda par för att få behålla mitt smink. Don't touch my makeup!

Sommarsminkning

En äldre sminkning från juli som jag hade glömt bort. Jag som var helt anti allt var blått, turkost och grönt hette trivs hur bra som helst i de färgerna nu för tiden.

Make up Store Hightechlighter Platina
Make up Store Microshadow Satin
Make up Store Microshadow City Jungle
MAC Eyeshadow Carbon
Oriflame Studio Eyeliner
Make Up Store Max Lashes
Make up Store Microshadow Getto (Till ögonbrynen)
Make up Store eyepen Vanilla

The Body Shop 07

The Body Shop lipstick nr 07


Toasted Smog

Här kommer en sminkning från igår. Neutralt i bruna nyanser känns alltid rätt.
Ansikte:
Loreal Mineral foundation
Too Faced La Vie En Rose
Too Faced Mocha Mi Amore
Make up Store Wonder Powder Sahara

Ögon:
Urban Decay Primer Potion
MAC Shroom
Urban Decay Smog
Urban Decay Toasted
Urban Decay Glid on eyeliner Zero
Make up Store Getto
Make up Store eyeliner Vanilla
MAC Opulash Bad Bad Black

Läppar:
Make up Store Lipstick Wobble


Flyttkaos


Ja nu börjar kaoset. Vi ska strax åka iväg och hämta bussen som vi ska ha i flytten. Så nu börjar hela kaoset som kommer vara ett tag. Fick precis ett mail ifrn HQ Hair också, min Naked-palett är skickad och på väg till mig. YEY!

Hoppas vi hörs snart igen.

Flyttsminket är mascara och ögonbrynsskugga, riktigt avancerat ;)

RSS 2.0