Sleek Sunset







Härliga skuggor i bra nyanser. Jag tokgillar röd-bruna skuggor och sedan färgklicker i form av orange och blått. Kan bli snygga kombinationer av de tror jag.


Söndagssminkning


Idag, så här dagen efter fest, så kände jag för en lite neutral sminkning, mest bara för att piggna till ordentligt. Så lite ljus i lite koralliganyanser blev det och mitt nya favoritläppstift, det är så fint.





Ansikte:
Face serum - Make up Store
Extra Virgin Minerals Cream Compact Foundation SPF 15 - The Body Shop
Micronized Compakt Transcludent Powder - Make up Store
Blush Coral Lace - Make up Store
Blush Power - Make up Store
One Hot Minute - Benefit

Ögon:
Hightechlighter Platina - Make up Store
Bow, Pamper, Organza, Gateau, Ribbon och Celebrate ur Oh So Special paletten - Sleek
Eyepencil Vanilla och Seduced By the Dark - Make up Store
Microshadow Ghetto (till bryn) - Make up Store
Lash Power Mascara - Clinique



Läppar:
Lipstick Yarn - Make up Store

Halloween

Igår var det äntligen dags för inflyttnings-/ födelsedags-/ och halloweenfest. Jag körde på tema blod/trash för kvällen med ett snitt över ansiktet och en avkapad hand som syts tillbaka igen.
Tyvärr kom kameran fram lite väl sent så bilderna blev inte direkt så bra, men det är bevis i alla fall.
Som grunssmink hade jag en mörk grön sotning med bland annat Dark indulgence från MAC och långa lösfrallor. Dessutom blir även det här första bilden på mig i kort hår här också, jag klippte mig förra helgen och så här blev det alltså, en lite sne page kanske man kan kalla det. Igår var dock frisyren mest rufs så syns kanske inte så bra på bilden.


Sleek Bad Girl

Sleek Bad Girl






Alla skuggorna har ju namn också
Innocence, Gullible, Blade, Gun Metal, Underground, Noir

Intoxicated, Envy, Obnoxious, Abyss, Twilight, Rebel

Känns som en perfekt palett för sotningar, olika gråa och svarta nyanser och sedan blått och lila för en liten tvist. Kanonsnyggt!



Foundationtest


Jag var sugen på en ny foundation att testa och jag kände att The Body Shops senaste Extra Virgin Minerals kompakt foundation vore något för mig. Jag pratade med personalen och fick en nyans utprovad som skulle vara perfekt för mig och jag fick även berättat för mig att jag absolut inte skulle behöva komplettera med puder efteråt för att fixera, det skulle inte alls behövas.





En vanlig rund svart dosa. I första lagret finns foundation och en liten spegel och underst ligger en borste.
Borsten har jag faktiskt inte ens provat.

Så vad tycker jag då?
Det är blandade känslor för denna foundation. Jag både gillar den men nästan avskyr den.

Det är lätt att få till ett jämnt tunt lager, men jag upplever det som svårt att bygga upp täckningen och att själva foundationen då glider omkring i ansiktet.
Att sminka sig när man är stressad och lite varm är allt annat än bra då det känns som att allt glider okring direkt istället för att sjunka in i huden.


Jag skulle ju absolut inte behöva fixera med puder, men det håller jag allt annat än med om. Huden blir jättekladdig och även om jag fixerar med puder kladdar det av sig om jag inte haft på tillräckligt med puder. För det krävs enorma mängder puder mot vad jag är van att behöva använda.

Känslan på huden har varit helt okej, men nu efter 2-3 veckor så har jag fått några små finnar, något som jag brukar vara ganska skonad ifrån.

Hållbarheten är sådär. Den glider som sagt lätt av och i mitt arbete så blir det lätt att man drar handen över ansiktet och min arbetshandske har flera gånger färgats av foundation.

Det som jag även starkt reagerat över är detta

Det känns som över hälften redan är slut.
Jag har använt den i 3 veckor och inte ens dagligen och inte några onormala mängder, men ändå syns redan botten rejält i dosan.

Jag har applicerat med en borste och upplever inte att den sugit åt sig onormalt mycket och har som sagt inte överdoserat, så är riktigt förvånad då jag aldrig så här tidigt kommit så här långt ner i en produkt av någe slag.

Den kostade mig närmare 300:- och jag kan helt enkelt säga att jag kommer inte köpa den igen och kan inte rekomendera den heller.

Stora minus:
Svår att bygga upp täckning med utan att bara flytta foundation från en punkt till en annan
Behöver stora mängder puder för att fixeras
Tar slut riktigt fort
Dyr mot vad man får

Så tyvärr blir det en storr diss ifrån mig.

Sleek the original


Då ska vi kika lite närmare på de paletterna jag fick när jag fyllde och först ut blir Original





Guldkväll hos Make up Store

Igår var det klubbkväll hos Make up Store med Guld som tema.
Alltid lika trevligt och självklart hittade jag en hel del fint. Igår var jag dock inte speciellt så strukturerad då jag var stressad direkt efter jobbet så jag glömde en hel del av vad jag tänkt köpa men fick med mig lite annat.



Egg Sponge, Cybershadow Rising Sun, Microshadow White, White blending brush och sedan paletten i guldutgåvan.


Jag har varit ute efter den här sedan jag först läste om den, men totalt glömt bort att titta efter den i butiken, så nu slog jag till. Blev dock väldigt förvånad att den var så liten, jag hade fått bilder av att den skulle vara större. Så vi får väl se vad jag tycker om den sen.


Microshadow White

Basic vit matt skugga.


Cybershadow Rising Sun
Snygg guldaktig skugga


Guldpaletten



Jag gillar egentligen inte de här paletterna jättemycket. Tycker de är lite stora och klumpiga, men kände att en vore smidig för typ Cover All Mix, rouger o liknande som inte är depottat när man åker någonstans. Man kan ha Cover All Mix (och alla andra förpackningar också) med locket på för att slippa kladd, vilket var avgörande för att jag skulle slå till. Och guldpaletten är ju så läcker.

Sedan var det ju White Blending Brush också, en vit basic skuggborste som jag velat ha länge.




Födelsedagslyx med Sleek Make up

Ja i tisdags fyllde jag år, nu är jag hela tjugotre år gammal och inte känns det något annorlunda från tidigare, haha.

Men det var ju inte det jag skulle skriva om, utan vad jag hittade i två av paketen. Min bror var ju i London för ett tag sedan och fick några märken som han skulle spana in, bland annat var Sleek ett av märkena han skulle spana in och då främst paletterna. Så hela fem paletter kunde jag hitta i mina paket, han hade helt enkelt gått in i en butik och köpt alla paletter som jag inte redan hade.  Helt galet men jättekul. Paletterna är helt suveräna och perfekta att ta med på resor och liknande eftersom de är små och smidiga.

Bilder på varje palett kommer i separata inlägg så slipper det bli överdrivet många bilder nu.



Nude collection, Au Naturel
Bad Girl
Oh So Special
Original
Sunset


Högt upp till vänster har vi Original, brevid är det Sunset
Längst ner till vänster har vi Oh So Special och brevid är det Bad girl.
På kanten till höger har vi Au Naturel


Lite off

Jag kommer vara lite off den här veckan.
Idag är dets täda, baka, städa, städa och städa som gäller.
Imorgon (25e) fyller jag år (Jippie) och det innebär ju en hel del besök.
Sedan är det klubbkväll på make up store på onsdag, torsdag och fredag betyder och städa och fixa för på lördag är det dags för inflyttningsfest, födelsedags fest och HALLOWEENfest. Som jag längtar. Ska bli så oerhört kul att leka ut all inspirantion till äckliga, blodiga halloweensminkningar. Min fetsmsinkpallett, blodflaskor, latexflaskor osv väntar troget i en kartong under sminkbordet.


Ett av mina första slarvigt gjorda fakesår.

Lip Spa Therapy

Nu ska jag visa upp en stor favorit hemma hos mig. Jag är en läppgunksnörd och även om jag samlar på de mesta så har jag några få favoriter. Det här är absolut en top 3 hos mig när det gäller vårdande läppprodukter

Oriflame Lip Spa Therapy




Jag är säkert inne på min femte, sjätte eller till och med sjunde förpackning.
Jag älskar den lätta men väldigt vårdande formulan.
Det går snabbt in i läpparna och man känner väldigt snabbt av en lugnande och mjukgörande känsla.

Den här tillsammans med Carmex är min absoluta räddare i nöden.

Coral Lace

Rouge, Rouge, Rouge, underbara Rouge. Jag är fullkomligt galen i rouge just nu. Jag älskar att välja ut dagens rouge och att shoppa nya i nya spännande nyanser.

När jag var inne på Make up Store sist så fick jag de två nykomlingarna i rougefamiljen visade och föll som en fura för korallrosa Coral lace som är full av skimmer.


Riktigt så rosa är den inte riktigt.


Den kommer användas flitigt och det känns som en allroundnyans som är kanon fin sommar, vår, höst och säkert även på vintern också.


Tävling


Självklart vill jag vara med och tävla när Sminklådan har tävling på sin blogg.



Det är allting på bilden man kan vara med och tävla om, så vem vill inte vara med och tävla om de här finingarna ? :)
Klicka på bilden för att komma till Sminklådans blogg





Jobbmake

Ja, en klassisk jobbmake.
Som säsongare så börjar ju säsongen ta slut så jag har bara ett par veckor kvar innan jag slutar och jag både längtar tills det är slut för att det är riktigt krävande just nu, samtidigt som jag inte vill sluta och bara gå hemma. Ja delade känslor helt enkelt. En stor fördel är att jag förhoppningsvis kommer ha lite mer tid till sminket och bloggen.



Ja, ni kan ju se hur påpälsad jag är. Höst och sol i all ära, men speciellt varmt är det inte, minusgrader och frost är vad jag tampas med dagligen just nu.

Jag har använt samma gamla vanliga produkter så skriver inte ner allt den här gången.

Yarn

Jag har länge varit på jakt efter det perfekta orangea läppstiftet, ni vet hur det är när man har en vision av hur det ska vara och sen försöka hitta det, nästan omöjligt.
Idag kan jag nog ha hittat det. När jag smet in på Make up Store efter jobbet så visade en tjej mig de nya produkterna som kommit in under dagen ocj när hon visade mig ett orangetonat läppstift var jag fast. Det såg precis ut som vad jag letade efter och när jag testade det på blev jag kär.
Så här är mitt nya favoritläppstift

Make up Store Lipstick Yarn





Det är så himla fint. Ljuset var ganska mörkt och kallt när jag fotade tyvärr.

Halloween på G

Det börjar närma sig Halloween och för min del innebär det halloweenfest. Utklädnad är ett måste och jag vill gå all-in och skickade nyss iväg en beställning med lite fejkblod och fetsmink och annat roligt att leka med.
Har dock inte riktigt bestämt mig för vad jag vill göra för sminkning men det ska bli blodigt, kom gärna med förslag :)

Dagens




Bas:
Extra Virgin Minerals Cream Compact Foundation SPF 15 - The Body Shop
Micronized Compakt Transcludent Powder - Make up Store
Microshadow Backstage (Som rouge) - Make up Store
Blush Power - Make up Store
One Hot Minute - Benefit





Ögon:
Hightechlighter Platina - Make up Store
Eyeshadow Coppering - MAC
Eyeshadow Cranberry - MAC
Microshadow Backstage - Make up Store
Eyeshadow Beautymarked - MAC
Eyeshadow Shroom - MAC
Eyepencil Seduced By The Dark - Make up Store
Eyepencil vanilla - Make up Store
Microshadow Ghetto (till bryn) - Make up Store
Lash Power Mascara - Clinique

Läppar:
Lipstick Crust - Make up Store
Potgloss Future - Make up Store

Hoppsan


Det var väl två dagar sedan jag såg de första bilderna på Wet 'N Wilds senaste lack som har fått namn inspirerande av olika TV-serier. Jag blev löjligt förtjust och som den Buffy-nörd jag är var jag tvungen att klicka hem Buffylacket.



Det blev bara två lack, beslutsångesten tog över, men det lär nog bli ett par till i alla fall.
Buffy the Violet slayer och Grays Anatomy är det som är på väg hem till mig nu i alla fall :) Jag hoppas jag hinner få dem redan på fredag, annars blir det väl på måndag som en bra börjar på veckan.

En smygkik på dagens

Här får ni en bild på dagens smink. Jag ska springa iväg till bilen nu och iväg på ett event så hinner inte skriva vad jag använt, så jag uppdaterar er med det ikväll.

Så här ser jag ut i alla fall

Udda kombo




Kan man inte bestämma sig så kan man inte.

Varannan nagel med OPI Its MY Year och varannan OPI Swimsuit... Nailed It

Två lack som kanske inte är bästa kompisar men otroligt fina.

Nödvändigt ont

Något jag är alldeles för slarvig med är att tvätta mina sminkborstar och penslar. Jag är skapligt duktig på att använda en spray som ska decinficera, men att grundligt tvätta dem slarvar jag tyvärr med en del.

Nu var det ett tag sedan så ikväll åkte de penslarna som jag använder flitigast fram och fick sig en rejäl omgång.
Jag tvättar alla syntetborstar med vanligt diskmedel och sedan de borstarna av riktigt hår med mitt vanliga schampo.
Sedan låter jag dem torka liggande på en handduk. I ena änden läggar jag dessutom en dubbelvikt handduk under så att skaften kommer upp lite så att inget vatten åker ner i skaften och sakta löser upp limmet.


Från Vänster:
*Två random målarpenslar som jag använder till eyeliner och att rita detaljer med. Små och tunna kostade 7:- styck och är riktigt bra.
*Snedställd borste ifrån Kicks nr 104, jag använder den mest till att lägga färg under ögat
*Nr 115 från Make up Store - en fluffig snedställd som är bra att tona skuggor med
*Nr 217 från Make up Store - en liten rundad borste
* ELF Crease Brusk, Blending Eye Brush, Contour Brush - används mest i globlinjen för att sudda in mörkare skuggor
*Nr 109 och två st 108 ifrån Make up Store - en liten och två större blending brushes. Används flitigt till att sudda in skuggor i globlinjen och att allmänt sudda kanter. Helt underbara borstar.
*Nr 104 från Make up Store - en liten hård ögonskuggspensel, är även bra att sudda ex kajal med
*Nr 105 från make up store - Två basic ögonskuggspenslar för att packa på färg med
*C-brush från ELF - En stoor ögonskuggspensel. Den använder jag om jag ex bara ska ha en skugga på locket och snabbt vill packa på färg
*Nr 111 från Make Up Store - en liten ögonskuggspensel
* Nr 210 från Make up Store - Snedställd pensel som jag använder till mina ögonbryn
*Nr 206 från Make up Store - Jag använder den till Concealer om jag vill ha hög teckning och även till ögonskuggsprimer
*Nr 216 från Make up Store - Jag använder även den här till concealer, mest när jag vill ha ett lite naturligare resultat då den är så mycket fluffigare och det är lätt att svepa på concealern.
*Complexion Brush från ELF - jag använder den bronzingprodukter
*Nr 367 från Make up Store - Min älskade snedställda rougeborste
*Nr 366 från Make up Store - Min skunkborste, används mest till foundation
*Powder Brush från ELF - en kanonbra borste till lite av varje. Jag använder den till flytande och creme foundation. Den är ypperlig till det.
*Nr 368 från Make up Store - Min vanliga puderborste.

Har en hel del borstar till, men de flesta är inte använda sedan förra tvätten då jag varit väldigt dålig på att sminka mig den senaste tiden.


Tröstshopping


Ja ibland behöver man tröstshoppa. Idag blev det en sväng in på Make up Store efter jobbet.
Jag var på ett jobbigt läkarbesök igår och försov mig imorse så tänkte pigga upp med lite nytt, har inte varit inne på Make up Store på jättelänge så det var dags.

Som sagt så försov jag mig och åkte till jobbet osminkad. Jag måste säga att jag avskyr att gå in osminkad i en sminkbutik, det känns bara fel, haha. Så kände för att gömma mig, haha.

Så mycket blev dte inte som fick följa med hem. Senaste M Magazine som jag inte köpt än och sedan en rouge och två skuggor.


Blush Peach
Ett kanonfint rouge


Microshadow Backstage
En riktigt snygg skugga som även kan bli skitsnygg som rouge


Eyedust Dream
En fin naturlig skugga


Jag provade även läppstiftet Maria Montazami, och eftersom det inte fick följa med hem kan ni kanske förstå resultatet. Det var alldeles för orange för min hudton och det såg bara galet ut. Så nä, det var verkligen ingenting för mig.



OPI Swimsuit... Nailed it

Här har vi lacket som jag först inte tänkte köpa, men ändå slog till på. Och som jag är glad att jag gjorde det. Lacket är helt magiskt.






Jag ser en blå badräkt framför mig. Det ser ut som dte där konstiga baddräktsmaterialet och en galen fin blå nyans på det.



Jag har lackat ett lager och det täcker och bli jämnt direkt. Två lager är kanske att rekomendera för extra djup i lacket.


Original Source




Här har ni min stora kärlek sedan 1 ½ månad tillbaka.
Jag har läst en hel del om dessa duschtvålar och när jag väl var i London var jag tvungen att sniffa och slå till på de som föll mig i smaken.

Jag fastnade för tre dofter

Mint and Tea Tree, Lemon and Tea Tree och Lime.
Ja de är precis de där friska dofterna som jag älskar. Söta och tunga dofter är inte alls min typ i duschen, jag vill ha friska dofter som jag piggnar till av :)



För någon vecka sedan tog min första flaska slut. Jag har använt den dagligen sedan jag kom hem ifrån London och jag älskar den.
Doften känns äkta och inte alls konstgjord, den är frisk och det sprids en härlig doft i badrummet.
Huden blir ren och känns återfuktad och jag är verkligen fast. Jag kommer att bli ledsen när mina flaskor tar slut, den är verkligen helt underbar och doften är bara så jag.

Det är lätt en 5/5 på den här. Full pott för doft, funktion och priset ( jag betalade 1 pubd/flaska)


OPI Its MY Year

Det galet fina lacket Its MY Year är helt underbart. Så fint och så obestämdbart vilken färg det är. Lila, Guld rosa ? Ja det är veckert helt enkelt.




Dagsljus


svagt dagsljus


Lacket är lättlackat och jag använde tre tunna lager.


In the Meadow

Här kommer en alldeles färsk dagens.



Ansikte:
Extra Virgin Minerals Cream Compact Foundation SPF 15 - The Body Shop
Micronized Compakt Transcludent Powder - Make up Store
Blush Metal Cherry - Make up Store
Blush Power - Make up Store
One Hot Minute - Benefit



Hightechlighter Platina - Make up Store
Microshadow Satin - Make up Store
Blueberry Long-Wear Crystal Eyeshadow In the Meadow - Lumene
Blueberry Long-Wear Crystal Eyeshadow Magical Polar - Lumene
Eyepencil Seduced By The Dark - Make up Store
Lash Power Mascara - Clinique
Microshadow Ghetto - Make up Store (till bryn)



Så här har jag sett ut idag, ville testa mina nya skuggor ifrån Lumene. Gillar de skarpt, de är lätta att jobba med och riktigt fina i finishen.

Clinique Lash Power Mascara


Jag var på jakt efter en ny mascara. Jag har den senaste tiden haft MAC Opulash som varit helt okej, men ville testa något nytt då den ändå inte var wow.
Efter mycket om och men så valde jag att slå till på Clinique Lash Power Mascara, en tubmascara i en lite väl hög prisklass för mig med dina 225:- men passade på när jag ändå hade en rabattcheck på Kicks.


Det första som slår mig är att hylsan är otroligt liten. Den känns nästan som en mini-variant.


Jag började nstan skratta när jag öppnade hylsan. Borsten är liten och tunn. Helt olik de jag haft den senaste tiden.


Helt utan mascara


Med ett lager av Lash Power

Mascaran är otroligt trevlig.
Den är lättjobbad, ger bra svärta och den tilla borsten för att man verkligen kommer åt alla fransar.
Jag gillar den för att dte är så lätt att måla fransarna, ett tunt lager blir perfekt till vardags och det är lätt att svepa på lite extra. Jag saknar dock volymen för partykvällar, men det går lätt att ordna med lösfrallor så ser inte riktigt dte som ett problem.

Jag har använt den hela veckan på jobbet och kan säga att dte verkligen blev en tuff jobbvecka. En varm svettig eftermiddag, två dagar med ösregn, kalla morgonar osv. Den har suttit perfekt på plats tills jag kommit hem och sedan själv valt att ta bort den. Regn, svett, kyla eller värme verkar inte påverka mascaran det minsta.

Borttagning är allt annat än ett problem, ljummet vatten och mascaran faller av. Man behöver inte vara orolig för fransarna för de är inte de som ligger i handfatet efteråt.
Mina fransar känns otroligt mjuka och friska efter att ha tagit bort mascaran, inget gnugg, inget pill, all mascara bara glider av. Helt perfekt.

Jag är riktigt förtjust. Det känns som en av de bästa mascaror jag provat. Visst skulle gärna se lite mer volym för det där extra på partykvällar, men det är en bagatell i det hela.

4 av 5. Avdraget är för det lite höga priset och att den där extra volymen saknas.

Dagens jobbmake

img_7210 (MMS)

Dagens jobbmake blev En snabb naturlig en, det regnar utomhus så ville bara ha lite bas och så och hoppas nu att det ska sitta på plats under dagen.  Det blir första provet för min nya mascara, ska visa upp den senare :)


Bästa samtalet

img_4109 (MMS)

Min bror ringde från London och frågade om jag ville ha någe handlat. Visste ville jag det! Fyra märken skrev jag direkt ner som jag visste att jag ville ha produkter från. Får se vad han hittar av det jag skickade, när en som är totalt ointresserad av smink kan det ju sluta hur som helst ;)


Hoppsan

Hej alla!

Sitter på jobbet och har precis käkat frukost. Är skapligt hängig med en envis förkylning och för lite sömn i kroppen då vovven hållt mig vaken på nätterna. Igår köpte jag äntligen en nu mascara, provaade den snabbt på ens ögat och sedan somnade jag i princip på soffan, imorse försov jag mig och trodde jag åkte osminkad till jobbet, men råkade alltså åka med två olika sorters mascaror, en på varje öga, haha
Tur jag inte träffar så mycket folk på jobbet :)


Veckopaus

Hej alla

Hoppas ni haft en underbar helg. Jag har haft det kanon även om det varit fullt upp. Jag har tävlat och sedan städat och bakat. Idag hade vi massor av folk ifrån min sambos släkt här då han fyller år imorgon så det har varit full rulle.

Ikväll tar jag och packar en väska och åker iväg ett tag, jag ska vara hundvvakt tills på fredag och kommer alltså inte vara hemma någonting innan dess. Så jag kommer helt enkelt inte ha tillfälle att blogga i veckan.
Jag får dessutom inte Blogg.se's app att fungera så kan inte blogga via den så eventuellt kanske någon mms-inlägg kommer, annars får ni vänta tills jag är tillbaka, ska bland annat recensera en duschtvål som jag är störtfötjust i.

En gammal knallgrön sminkning med Microshadow Eclipse från Make up store. En snygg giftigt grön skugga.

RSS 2.0