Jämförelse

När jag gjorde den andra jämförelsen så kom jag på att jag funderat lite på hur lika Tuch från Make up store och Banafsaji från MAC
 
 
Banafsaji och sen Tuch
 
Ganska lika ändå, fast tycker Banafsaji ser lite blåare ut och Tuch lite mer grådassig ut så här.
 
 
Överst har vi Banafsaji en väldigt kalltonad blå med skapligt starka lila undertoner. Känns nästan som jag vill kalla den lila, men blåa toner.
 
Sen under har vi Tuch, som har en betydligt mörkare bas som nästan kan kännas lite brunaktig. Det blåa är starkare och nästan lite stålblått.
 

Så lika, men ändå otroligt olika.
 
 

Mina Verktyg - ansiktsborstar

När jag började intressera mig för smink  var penslar och borstar bland det tråkigaste jag visste, sedan så har intresset ökat och under åren har jag hunnit samla på mig en del. Så tänkte gå igenom hur bortsamlingen ser ut just nu. Glömde dock bort att fota alla kabukis och puderpuffar och liknande, är inte speciellt förtjust i kabukis så de används inte jätteflitigt här hemma.
 
 
Så här kan en hög med nytvättade borstar se ut. En enda röra av diverse märken.
Jag har valt att sortera dem på ansiktsborstar och ögonborstar och på de jag använder oftare och de mer sällan. Här kommer ansiktsborstarna.
 
Mina ansiktsborstar som används mest
 
Överst
Make up Store nr 216 - en concealerpensel som jag gillar. Den är väldigt fluffig och gör att det blir ett väldigt naturligt resultat som är lätt att tona ut.
 
Make Up Store 206 - En concealerpensel som är mer kompakt, fungerar bäst när jag vill ha hög täckning och mer precisa fläckar.
 
Elf Powder Brush (2 st) - Den heter ju Powder Brush men jag använder den till flytande foundation - det jag tycker den är allra bäst till. Fullkomligt älskar det jämna täckande resultaten den ger. Lätt och smidig att använda.
 
Make up Store nr 370 och 368 - Två puderborstar som jag gillar. Har haft lite problem att den orangea blir lite torr och risig men bara jag kommer ihåg att ge den en balsaminpackning så blir den som ny igen. Vanliga puderborstar helt enkelt.
 
Gillian Jones  - Köpte ett borstsett för ett tag sedan och fick med denna och även om den liknar de där Fanborstarna jag inte gillar så älskar jag den här. Att lätt lägga på puder, bronzer, highlight eller bara jämna till anstiktet fungerar den kanon till. Sen tycker jag den ser charmig ut. Gillar att den ändå är fyllig fast den är en tunn borste.
 
Liten fluffig pensel - Kommer från ett gammalt borstsett - Den använder jag till puder - tro't eller ej. När jag lagt mycket concealer runt ögon och näsa vill jag fixera det lite extra och föredrar då en liten fluffig pensel som denna för att veta att det verkligen blir fixerat, sedan tycker jag mindre borstar gör sig bättre i precisa områden som runt ögon och näsa.
 
 
Fortsättning på ansiktsborstar som används mest
Sephora Mineral Powder brush - En underbar borste till mineralsmink. Lätt att bygga upp jämn hög täckning. Min ständiga följeslagare på somrarna när jag går över till mineralprodukter.
 
Sephora Contour brush - Bronzer - En borste som jag gärna jobbar in bronzer med.
 
MAC 168SE - Snedställd liten pensel som jag gillar att både lägga shading och highlight med.
 
MAC 167 SE - En fluffig pensel som ska fungera till både puder, highligt, rouge och bronzer. Jag använder den mest till rouge och lite till bronzer också.
 
ELF Complexion Brush - En otroligt mjuk borste som jag gillar att lägga lätta lager bronzer med.
 
Make Up Store Nr 367 - Det här är en av mina absoluta favoritborstar till framförallt shading men även rouge. Används verkligen dagligen.
 
Gillian Jones 2 st -  Två stycken snarlika borstar till rouge, den ena är aningen större men märker ingen skillnad på dem i användning. Fungerar utmärkt när man vill ha ett tunnt lager rouge. Tonas ut bra. Trevliga budgetborstar.
 
 
 
Ansiktsborstar som används mer sällan.
 
 
Estee Lauder Powder brush - En puderborste som jag tycker är för lös och för stickig.
 
Estee Lauder Blush Brush - En rougeborste som även den är för lös och stickig. Tycker dessutom de är för platta upptill.
 
Make Up Store "mini foundationpensel" - Vet inte riktigt vart den här kommer ifrån, tror det kan vara mineralkitet. Den används mest när jag gör sminkningar med fetsmink.
 
 
Make Up Store nr 366 - En helt okej fondationpensel, bara att jag har hittat en bättre så den här får stå i skymundan.
 
ELF Stipple Brush - Tyvärr för lite konsistens i denna för att den ska fungera bra.
 
ELF Complexion Brush - Fungerar fint till Bronzers
 
Fan Brush - Från något gammalt kit. Används mest för att borsta bort oönskat puder under ögon och så där.
 
Kicks BB Cream - Ingen favorit, tycker den är för liten och att de tar för lång tid att få ett bra resultat.
 
Gillian Jones - Tycker det ser ut som en foundationborste men den kommer aldrig att användas. Alldeles för hård ochy stel trots flera balsaminpackningar. Den här fungerar nog knappt som målarpensel. Klart den sämsta borsten i kitet.
 
Puderborstar - Två puderborstar från något gammalt kit. Lite väl ofluffiga för min smak. Används mest till att packa på puder på fetsmink och liknande.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jämförelse

Här kommer en jämförelse mellan två skuggor.
 
Jag tycker det är lite faccinerande när man swatchar en ny skugga och tycker den är väldigt lik en gammal, men när man väl tar fram den gamla så var det ganska stora skillnader. Och tur är väl det för annars skulle det bli svårare att motivera nya inköp om alla är lika alla liksom.
 
Här kommer i alla fall en jämförelse mellan en gammal favvoskugga Club från MAC och sen en ny liknande skugga When in Rio.
 
 
Då ska vi se, When in Rio i paletten och Club brevid.
 
 
Redan här syns det tydligt att det är stora skillnader. When in Rio är mycket grönare och Club ser väldigt brun ut.
 
 
 
Här är de swaychade på bar hud och lite uttonade mot ena kanten,
 
Club är överst. Utsuddad är den rent av brun, i den packade delen så ser man att den har det där duokroma och skimmrar i grönt, men tycker nästan jag kan se lite blått också. Den ser ganska varm brun ut.
 
Underst har vi When in Rio. Betydligt grönare och, den behåller även det gröna när den tonas. Basen är mörkare brun och kallare än Club.
 
 
 
 
I lite kallare ljus ser man basfärgerna bättre.
 
Club fortfarande överst, här tycker jag den ser helt brun ut.
 
When in Rio under och det gröna är inte lika tydligt, men finns fortfarande där.
 
 
Så hur sammanfattar vi det här då?
Club kommer nog alltiud vara en favorit hos mig, men When in Rio är riktigt snygg. Den kommer kunna användas flitigt när jag vill ha just mer grönt.
 
 
 

Ablaze

En NOTD får starta veckan. Mitt första lack från MAC som var ett felköp när min sambo fick i uppgift att beställa. Dock är det ju fint, ett tomatrött lack som är riktigt glansigt i sig själv och ännu glansigare med ett lager seche vite över.
Tre lager hade jag men tunna lager var inget att rekommendera, tror lacket är mycket enklare att lacka i två flödigare lager istället.

Och en lite bild då, då får ni även se mina hemska naglar. Lille plutt brevid långe man. Att ha jämna naglar är inte riktigt min starka sida som ni kan se.


Söndagspyssel

Det tråkigaste jag vet är att tvätta penslarna men det måste ju göras :)


Sleek Makeup

Jag är lite beroende av Sleeks paletter. Det känns nästan som ett tvång att köpa de jag inte har när jag är i London nu. Tyvärr var det ganska utplockat (som vanligt) på de flesta ställena, men två stycken nya fick jag allt med mig hem. Sleekpaletterna är små och trevliga, varierade och blandade skuggor, lite smuliga överlag, men ordentligt pigmenterade och hållbara. Överlag är de skimriga skuggorna bättre än de matta, men de är lite olika från palett till palett.
 
Snapshots och Lagoonpaletten
 
Snapshotspaletten
 
Skuggornas namn,

Spontana favoriter är Kiwi Flower, Lotus Flower, Humming Bird, Sunset och Green Iguana
 
Lagoonpaletten
 
Skuggornas namn

Spontana favoriter är Sassea, Pink Jewel, Emerald och Sea Shell
 
 
Ur snapshotpaletten, swatchad på bar hud med aplikatorn som ingår
Green Iguana, Kiwi Flower,  Humming Bird, Lotus Flower, Sunset och Tequila Sunrise
 

Stay Matte

Ni vet känslan när man hittar något bra som är svårt att få tag i?
För ett par år sedan sålde en butik ut sina Riommelprodukter här i stan, jag köpte ett puder billigt och tänkte inte mer på det.
 
Det dröjde ett tag innan jag använde det men när jag väl började så var jag fast. Jag tycker att pudret är otroligt trevligt att jobba med, det blir inte pudrigt och jag gillar känslan på huden.
Det är inte superdrygt, men eftersom det är tokbiligt så gör det inget om jag kanske hinner använda två dosor mot en snordyr liksom.
Så när jag väl springer på det så bunkrar jag upp lite, eftersom jag använder den transparanta så behöver jag inte bry mig om färg och sånt heller. Kalas.
 
 
 
Rimmel Stay Matte Long Lasting Pressed Powder

RSS 2.0