Påminelse till mig själv

 - Köp ny nagelllacksborttagning. Den jag har suger.

Skulle ta bort de sista resterna jag had ekvar av mitt gamla nagellack för att kunna måla de på nytt med mitt nya matta lack ifrån O.P.I. Det var lättarde sagt än gjort, den removern jag hade är till för lösnaglar och av någon anledning så fungerade den uselt på vanliga naglar. Fick mer eller mindre gnugga bort hela fingertopparna för att något skulle hända.

Nu är det mesta borta, ska fila lite och sedan lägga på några lager så ska jag försöka fånga resultatet på bild sen :)

Eos och Matte

Idag klev jag upp i hyfsad tid, var tänkt att jag och pappa skulle åka till biltema. Blev mjukiskläder och inget smink. Det slutade med att vi var på biltema, en annan affär, halva stan och sedan mariebergs köpcentrum. Så kan det gå.
Pappa var även snäll och köpte mig ett nagellack och läppbalsam.



Nagellacket är O.P.I Matte i La Paz Itively Hot, en riktigt snygg rosa nyans och Lacket är verkligen matt. Testmålade en nagel och det torkar fort och blir matt, sjukt fint
Läppbalsamet är ifrån Eos, Honysuckle Honeydew. Jag vet egentligen inte vad jag tycker om förpackningen, den är söt, otymplig men lätt applicerad förutom att man kan vara klumpig. Läpparna blir mjuka och det kommer att vara en favorit på skrivbordet vid datan, men kanske inte kommer att hänga med i fickan direkt.

Kommer snart lägga ut lite om hur jag sminkar mig till vardags, helt enkelt lite mer av mina favoriter i sminkväskan.

Fergie

För ett tag sedan fick jag ju hem mitt paket ifrån eleven med min kära Tweety-burk. Fanns även en del andra godbitar med. Slängde med ett Fast Forward Top Coat, en nagelfil och en ögonskugga. Har länge kollat på Lars Wallins ögonskuggor och nu kunde jag inte stå emot längre. Det var den korallfärgade Fegie som klickades hem först.



Själva förpackningen är ju bara för fin. Asken är fin och den lilla påsen eller vad man ska kalla den för är helt gudomligt söt. Kanske inte det smidigaste att ha i sminkväskan och krångla med, men jag kan säkert hitta något annat atts toppa där i :)



Själva skuggan tycker jag är fin. Den är väl pigmenterad, sitter där den ska och har lagom simmer för mig. Den var lite mer åt det oranga elle rnästa rosa hållet än jag föreställt mig, men den är fortfarande väldigt fin på ögonen och har även testat att ha lite grann under min rouge och det blev även det väldigt fint.

Har inte hunnit testa skuggan så värst många gånger, men den har åkt på ett par gånger och jag gillar verkligen resultatet.

Nu sitter jag och funderar på om det blir mintgröna Vanessa, cerisa Samantha eller lagunblåa Kimberly som blir min nästa skugga ifrån Lars Wallin, för dte kommer bli flera, det kan jag lova :)

Tweety och jag

Hej igen

Efter en liten paus är jag nu tillbaka, sommar och smink är ingen höjdarkombination hos mig, det blir lite smink och när väl sminket åker på så är inte kameran med mig. Hur som så blir det lite inlägg och bilder nu förhoppningsvis.

Själva burken är väldigt söt och passar perfekt på mitt skrivbord :)



Den gula "fjädriga" puffen änns riktig rolig, själva puff-sidan är ju inte fjädrig så man behöve rinte känna att man har fjädrar överallt. Tycker att skimmret  blir alldeles lagom och går att få både mer diskret eller riktigt iögonfallande om man så vill det, det är hållbart och sitter kvar. Doften är behaglig, inte speciellt stark utan helt enkelt behaglig.

Jag kommer att använda min Tweety flitigt om nu bara solen kommer tillbaka och det blir väder för andra kläder än regnkläder :)

Min Tweety får 4/5 minuset är att den inte är helt plånboksvänlig med sina 230:- och att förpackningen inte är lämplig för att ta med sig, locket är inte speciellt fast och skulle den tippa så skulle nog även locket falla bort.

Jag är som ett barn :)

Vet ni vad? Igår kom det, paketet ifrån Eleven.se innehållande min lilla burk med Tweety.
Jag var som ett barn och slet upp paketet direkt i bilen. Det är bara för gulligt.
Kameran är laddad men blev kvar hos min bror och tänker inte förstöra det hela med dåliga bilder ifrån mobilen.
Förrutom Tweetyburken så blev det en bodylotion ifrån Aquolina som doftar ljuvligt av hallon och vanilj, sedan blev det en orange/korallfärgad skugga ifrån Lars Wallin, ett lack ifrån China Glaze, så lite smått och gott fick jag hem.

Nu försvinne rjag i några dagar, ikväll ska jag se Berts Bravader på Nya Parkteatern i Örebro och sedan imrgon är det stress för avfärden på torsdag/fredag.

Ha det så bra så hörs vi nästa vecka :)

På väg

Igår hade jag en datafri dag. Det är skönt att någon gång ha det, även om man känner att nu ska jag gå och kolla mailen ändå. Idag öppnade jag i alal fall mailen och såg att mitt paket ifrån eleven.se var skickat. Hoppas att jag kan hämta ut det imorgon. Idag har jag en sminkfri dag, även dte är skönt så huden hinner andas ordentligt.
Denna vecka är ganska fullproppad. Jag har massor att göra på lite tid och på torsdag åker jag bort över helgen. Det betyder alltså att ni kommer höra lite av mig denna vecka, men kanske skvallrar lite om mitt paket om jag hinner få det tills imorgon och kan hämta ut det :)

Njut av värmen och ha det så bra ni bara kan så länge :)

Regn

Idag har jag spenderat dagen utomhus, i regn, hela dagen. Det är så man gör när man har udda intressen (nej inte smink denna gång).
Nagelacket som jag målade på igår har redan skavt bort i kanterna, förhoppningsvis finns någon bild som kan visa hur snyggt det var innan. Budget-shoppade på H&M och hittade en hallonröd/rosa nyans som jag blev kär i. Fint var det i alla fall.

Smink idag eller imorgon är ingenting, men förhoppningsvis blir det lite bilder i början av veckan, ska träffa en kompis imorgon och kanske provsminka lite, jag ska hjälpa till med hennes bröllopssmink, och det ska banne mig bli skitkul!

Är fortfarande helt i extas över Tweety-kollektionen som jag skrev om i mitt tidigare inlägg, längtar galet mycket till mitt paket anländer till posten!


Måste ha!

Var inne och läste på Bjooti att ett gäng Tweety-produkter fanns att köpa genom en ny kollektion ifrån Aquolina var jag tvungen att direkt gå in på eleven.se och sitta och kika, fundera, kika lite till, klicka lite, klicka igen samtidigt som mitt måste-ha-begär blev större och större.

När jag var yngre och åkte till Spanien, Gran Canaria första gången fanns Tweety överallt. Den resan skapade min Tweety-mani. Tweety gick på den tiden knappt att få tag i alls i Sverige, utan det blev att utöka min Tweety-samling på varje utlandsresa. Under åren har det kommit in en hel del saker i min samling. Nu de senaste åren är dock samlingen under sparlåga, hela charmen försvann när jag blev äldre och att man även kunde gå till Ica och köpa något med Tweety.
Måste bara berätta några av mina knasigare inköp, en vattenkanna i form av Tweetys huvud, en termos, en parfym som stinker apa, pennor som aldrig har fungerat är väl några av de värre sakerna jag samlat på mig som jag kan komma på nu. En gång blev jag även blåst på en marknad i Spanien när jag skulle köpa ett bäddsätt med Tweety, vi prutade och prutade och tills lut gick vi därifrån med en påse, det tråkiga var att lakanen var helt gult och det som skulle vara påslakan var ett stor konstigt format tygstycke med fler Taz än Tweety och helt fel tryckt, jaja prutar man på en marknad får man skylle sig själv, men billigt blev det.

Tillbaka till den nya kollektionen. Mina händer levde sitt eget liv och strax efter att jag gick in på sidan så var en beställning slutförd.

Fem olika produkter ingår i kollektionen, Tweety Body Balm, Tweety Body Milk, Tweety Eau de Toilette, Tweety Shower Gel och sen Tweety Shimmering Body Powder. Det var just den sista Shimmering Powder som jag fastnade för. En söt lite ask med en gul fjädrig puff till. Helt oemotståndlig var den och nu är den på väg hem till mig. Så här ser den ut, bild lånad ifrån eleven.se


Mina favoriter

Då var vi tillbaka på mina favoriter.
En produkt som följer med mig i princip vart jag än går är Givenchy Prisme Again Visage.



Själva dosan är otrolig söt :)

  

Pudret ligger på det översta lagret tillsammans med en spegel i locket, i ett undre lager hittar man en borste



Pudret består av fyra olika nyanser, jag brukar svepa över alla fyra och sedan ibland punktmarkera kinderna med den lite mer röda eller en mörkare nyans. Pudret är lätt att arbeta med och lägger sig inte som en dammig kaka över ansiktet. Pudret täcker lagom och ger det där resultatet som jags trävar efter. Pudret doftar även lite svagt av parfym, något jag inte klagar på, det är inte starkt och märks inte alls när det väl kommer till ansiktet, men jag tycker det är en behaglig doft man möts av i dosan.

Borsten var jag skeptisk till när jag köpte dosan, men jag blev glatt överaskad av den. Den är trots sin storlek och form lätt att jobba med.

Jag köpte pudret för en tid sedan i Spanien och betalade inte speciellt mycket för det. Jag fullkomligen älskar detta puder och kommer verkligen skaffa mig ett nytt den dagen det tar slut, även om dte verkar dröja för det är riktigt drygt.

Shopping

Blev ju lite småshopping på stan, en sväng in på make up Store gjorde att jag fick två nya produkter till min smnkväska, en ny ögonskugga och sedan en eye primer. Då min senaste varit slut ett tag, ibland går det inte fort att fylla på och ibland fylls det på innan det ens tar slut, fast det är väl det som är charmen.



Tänk att nya förpackningar kan göra en så glad :)



   

Skuggan är mörkt blå och har ett metalliskt skimmer i sig, tror den kan göra sig kanonbra ihop med en mörk blå/svart sotning.

Dagens

Satt i förmiddags och hade tråkigt, fick för mig att dra in till stan och sagt och gjort, ringde en kompis som skulle möta mig och då var det bara till och göra en snabbsmikning och dra till bussen.

Försökte ta kort med mobilen på vägen till bussen men blev inge vidare. Måste ta och ladda min kamera för den tar banne mig betydligt bättre bilder än en sliten mobilkamera.

Kom ett par snabba skurar på stan men sen var blev det uppehåll tills nyss. När jag kom hem och satte mig vid datan så började det vräka ner igen. Jaja ska inte klaga för jag är inomhus.

Så här såg jag i alla fall ut idag.



Det är en salig blandning av lite av varje.

Bas:
Primer: Smashbox Photo finish color correcting Adjust
Concealer: Cover All Mix MUS
Foundation: MUS Liquid fondation, liquid milk
Puder: Air soft powder ifrån Oriflame samt Prisme again visage ifrån Givenchy

Ögon:
Ögonskuggor: Längst in ligger Lime ifrån MUS, på mitten av ögonlocket och i globlinjen ligger Eclipse också ifrån MUS, och allra ytterst hittar vi en ganska mörk grön lösskugga ifrån GOSH utan namn.
Eyeliner. Copacabana ligger både som eyeliner och undre ögat, ligger även ett lager med Oriflames Studio liner. Inuti ögat ligger Vanilla ifrån MUS.

Läpparna fastnade inte på bild men på de låt det en läpppenna Gum ifrån MUS samt läppstiftet Crowd ifrån MUS, samt ett lager men glans ifrån Oriflame Maxi Lipgloss i en ljusrosa nyans.

Rouge och liknande glömde jag i stressen.

Nu ska jag ut och säga godnatt till mina djur, men när jag kommer in ska jag ta lite kort på någon favorit och även det jag inhandlade idag.

Dålig kväll

Igår hade jag väldigt långtråkigt så tog fram sminket och satte igång. Ville testa lite saker som inte riktigt använt så mycket och tänkte bland annat testa paletten med superglittriga skuggor ifrån Hello Kitty som jag köpte för ett tag sedan.
Allting blev helt värdelöst den mörka blåglittriga pennan jag använde blev helt okej, men den ljusblå skuggan ifrån Hello Kitty blev antingen genomskinlig eller om man la den vått i samma nyans som pennan, allt glittret verkade försvinna i samma sakund som man la skuggan på en pensel så inte blev det bra alls. Visst ska man inte vänta sig allt för mycket av budget-smink men tyckte det var tråkigt att glittret inte kom ut till sin rätt.

Eftersom allting blev knas så blev det inga bilder alls heller. Tråkigt att det inte ville bli som jag tänkt mig.

Får se om det blir en dagens prov istället, då det fortfarande regnar och blåser ute.

Dagens

Idag fanns det lite tid över så försökte faktiskt föreviga mitt smink på bild, lättare sagt än gjort när jag hade min mobilkamera för min vanliga kamera va på laddning. Usla bilder blev det, får se om sminket håller regnet så kanske det kommer en ny bild ikväll.

Så här såg det ut i alla fall



Ögon
Längst in ligger Excited, i mitten ligger Fair Copper och längst ut Blackstar Gold, ovanför i globlinjen ligger Winter. Som Highligter ligger Between. Alla kommer ifrån Make up Cosmetics.
Eyeliner är min vanliga ifrån Oriflame.
Under ögat ligger en bronzefärgad eyeliner ifrån Smashbox och inuti ligger Vanilla ifrån MUS
Ögonbrynsskuggan kommer ifrån H&M
Mascaran är False Lash effect ifrån Max Faxtor

Tror det ska vara allt, nu är provet bara om det överlever regnet utomhus.

Kakan testar

Jag har ju en hel del produkter här hemma som jag inte riktigt hunnit testa ännu.


Idag föll turen å Tomato Clay Mask, Purifying ifrån Oriflame. (Till vänster)
Så här beskriver Oriflame masken:
Djuprengörande lermask för normal till fet hy. Innehåller tomatextrakt som hjälper till att reducera porerna. Applicera ett jämnt lager på ansikte och hals, undvik ögonpartiet. Låt torka i ca 10 minuter och skölj därefter noga. 50 ml.

Min spontana reaktion är väldigt neutral. Jag noterade ingen märkbar skillnad på huden före och efter och porerna är densamma nu som innan.
Huden blev väl ren, men inte otroligt ren.

Denna mask kommer jag inte att införskaffa igen och om jag ens använder ut tuben vet jag inte.

Tummen ner för denna produkt alltså

Mina favoriter

Jag har skapat en ny kategori här på bloggen, mina favoriter heter den. Där är det helt enkelt meningen att jag ska ta och visa upp mina favoriter i sminkväskan och andra produkter som hör till.

Ska ta fram kameran och se om några av mina favoriter vill fastna på bild redan idag så kanske det dyker upp lite senare.
Först ut kommer i alla fall en produkt som ligger mig otroligt kär i sminkväskan. Nämligen MUS Cover All Mix. Jag vet inte vad jag skulle göra utan den. Den gör undreverk på huden. Visst den kostar några slantar men sen är den så otroligt dryg så det väger upp alla pengarna man lägger ner.


Pärlor

Efter en tid med massor av sol och otroligt lite smink kommer en period med massor av regn som oven det bidrar till lite smink.
Den senaste tiden har jag dock hunnit umgås en hel del med vänner.
Förra veckan gick jag och en kompis till en pärlbutik och shoppade pärlor för en trevlig kväll. Vi gick vägen förbi systemet och sedan hem till nästa kompis. Dessa två är pärltokiga, även om den sistnämnda är snäppet värre. Nu var det alltså min tur att få vara med och vara lite pärlgalen också.
Så kvällen spenderades med att drick vin, snacka om allt och inget och sitta och göra fina armband och halsband.

Det här blev mitt resultat i alla fall.



Fyra armband med sötvattenspärlor, ett av dem har även lite swarowskipärlor.



Sen flätade jag ett armband som går två varv runt handen och fäste lite roliga berlocker i det :)


En del shoppat

Kan bara säga att räkna inte med mig på helgerna. Jag är ingen helg-bloggare, utan då flänger jag omkring med mina djur och vänner.
I veckorna är det egentligen samma sak men då finns dte mer tid över och oftast kastar jag inte på mig sminket.

Tänkte visa lite nya saker som hittat hem till mig den senaste tiden :)



Först ut har vi lite nya puder. Mitt löspuder tog slut för jättelänge sedan och sedan dess har inget nytt införskaffats förrän nu. Det är ett mineralpuder ifrån Giordani, Oriflame Köpte även borsten som kom samtidigt som det pudret

Sedan blev det Oriflems Air Soft Powder. Sedan hittade jag en bronzingpuder i rea-häftet som fick följa med hem.

Har inte hunnit använda dem tillräckligt mycket för att säga vad jag tycker om dem men det kommer.



Två ansiktsmasker blev det också, omdömen kommer när jag hunit använda dem, men kan säga att den gröna förpackningen doftar gudomligt.


  
Två ögonskuggor hos Make Up Store fyndades på deras rea, Dora och Lime. Dora har jag hunnit använda och dne är jättefin, Lime blev jag sminkad med när de sminkade mig så den vet jag redan är jättefin, har dock inte hunnit använda den själv ännu.


 
Ett gäng läppstift har hittat hem till mig. Två hittade jag hos Åhlens på rea, båda ifrån Lumene, ett märke jag inte använt så mycket ifrån. Färgerna är Love Story och Soon Together, sedan är det Peach ifrån Giordani Oriflame

Det var en del av sakerna som hittat hem till mig nu på slutet :)


RSS 2.0