Ojdå

Ja tänk så det kan gå när det är sommar, varmt och jag är sjukt bekvän med mascara och den ögonskuggan som ligger överst. Inga bilder alls på de sminkningarna som är mer avancerade än det ovannämnda och midsommarsminkningen den glömdes bort. Det där med att blogga på sommaren är tydligen inte min grej, men idag hittade jag en bild ifrån midsommar i mobilen. Den är väl bättre än inget i alla fall.
Gjorde en enkel sminkning med aprikos och bruna nyanser. Till det blev det lösögonfransar och en lila glitterliner ovanför den svarta. Inget märkvärdigt men blev lite mer somrigt en en sotning eller så.Glitterlinern syns ganska bra på bilden trots allt, som ni ser, inget speciellt men gillade det.

Sedan i helgen veckan har det varit enkelt, enkelt. Har dock gjort ett nytt inköp, blev två skuggor på Make Up Store, Lime som jag velat ha riktigt länge och Dora som hade en jättefin färg i orange/guld. Bilder och så kommer.

Dagens smink

Idag blev det väldigt naturligt med skimmer.Jag har använt detta:
Ansikte:
Primer: Smashbox Photo Finish Color Correcting
Foundation: MUS Liquid foundation - liquid milk
Concealer: MUS Cover All Mix
Puder: Oriflame, Giordani Mineral Loose Powder - light

Ögon:
Bas: MUS Cover All Mix
Sedan är det alla fyra skuggorna ifrån paletten ifrån Make Up factory nr 62
Eyeliner: Bronse ifrån Smashbox, Vanilla ifrån MUS och Eyeliner Studioblack ifrån Oriflame
Mascara: Maxfactor False Lash Effect
Läpparna fick bara ett glans, Max Factor Lip Gloss Weekend Getaway, Maxalicious Nice 110


Det var dagens ansikte. Kommer nog bli glest ifrån mig ett par dagar då jag får besök ifrån mindre sminkintresserad person som nog inte tycker jag ska sitta här och skriva, men kanske tar kort om jag kommer ihåg och visar i efterhand, vi får se!

Naglarna idag

Eftersom bara två stenar satt kvar idag så åkte allt av. Istället blev det ett lager av Oriflames Nail Color Expert i färgen Hot Spot Pink som åkte på. Imorgon tänkte jag smeta på ett lager till och dekorera lite. Har en vision, får se om det fungerar i praktiken också.

Den här nyansen är i alla fall en favorit hos mig. Glansigt lack utan skimmer eller glitter, härlig knallig färg. En av mina nagelfavoriter, otroligt täckande redan vid ett lager, me like!
På bilden ser de dock ljusare ut än i verkligheten på grund av blixten, men kommer kanske bättre bild på resultatet imorgon.


Ordning och reda

På sista tiden har det blivit mer och mer kaos hemma hos mitt smink. Idag tog jag mig i kragen och organiserade lite grann. dte sminket jag använder något sånär ofta och som jag helt enkelt vill ha lätttillgångligt hamnade i en korg. Resterande i en stor låda under sängen. Nu behöver jag bara ta min korg dit jag vill sminka mig. Tyvärr är favvoplatsen till att sminka mig i sängen, dålig ovana jag vet, men så är läget.

Så här blev det. 5 olika sminkväskor med sorterat innehåll, några stora paletter i botten och det svarta fodralet med borstarna, najs tycker jag. Dock så är hela min läpp-grejssamling inte där, den får helt enkelt inte riktigt rum där, får se om jag visar den med snart.


På naglarna

Jag har alltid tyckte att det varit roligt med härliga färger på naglarna, men mitt problem är att jag är så otålig. Jag hatar att hålla på med flera lager, bas, lack, lager två, eventuellt lager tre, överlack. Det tålamodet har jag verkligen inte. Baslack är jag ganska duktig med, sen blir det ett eller max två lager med färgen och just nu är mitt överlack spårlöst borta och det är jag just nu inte allt för nere över.

För några dagar sedan fick jag dock lust att pilla lite.
Basen kommer ifrån Depend
Sen blev det två lager av Isadoras Wonder Nail i nyansen 166 Coral. en färg som jag tycker är väldigt somrig och fin.
På det blev det ett lager av Depend nr 09 som är ganska lik Isadoras med lite ljusare och dessutom med lite skimmer i, i det lagret fäste jag även en del stenar.

Hade tänkte lägga på ett lager överlack, men det var då jag upptäckte att det var borta. Tyckte det satt riktigt bra ändå, efter två heldagar utomhus satt dock bara tre av de tio stenarna kvar, men ändå.


Hade även en sten på tummen som jag glömde ta kort på

Gårdagens smink

Igår när jag gick på stan i regnet såg jag ut så här, måste säga att jag blev riktigt impad när jag kom hem och kollade mig i spegeln, skuggorna satt kvar, mascaran var fortfarande kvar och det såg rikitgt bra ut. Härligt.Jag hara nvänt mig av:
Ansikte:
Primer: Smashbox Photo Finish Color Correcting
Foundation: MUS Liquid foundation - liquid milk
Concealer: MUS Cover All Mix
Rouge: MUS Sugar Pink
Puder: Oriflame, Giordani Mineral Loose Powder - light

Ögon:
Grund: MUS Cover All Mix
Längst in: MAC Juxt Satin
På mitten av ögonlocket. MUS Pascal
Ytterst: MUS City Jungle, med lite Pascal ovanpå
Eyeliner. MUS Copacabana och Oriflame Eye Liner Studio black
Under ögat: liner copacabana, längst in Juxt och ytterst Pascal
Sen ligger MUS Vanilla innanför
Mascara: Maxfactor False Lash Effect

Läppar:
Penna. MUS -Gum
Läppstift: MUS Crown
Glans: Clinique 11 CamisoleSå såg det ut i alla fall :)

Shoppat

Igår blev det en sväng på stan, handlade lite smått och gott, blev lite av varje helt enkelt.

På Make Up Store blev det en borste, blev blnding brush (#108) sen blev det gloss lips i nyansen dune. Helt nderbar ljusrosa med guldskimmer i. Fint fint.


På H&M blev det lite småsaker. Har sneglat på paletten med superglittriga färger i rosa, blått och grått länge så slog till nu.  Sen blev det lite hårspännen, två nagelack i guld och silver och till sist en glitter eyeliner i purple glitter. Tror den kan bli riktigt läcker.


Närbilder på Hello-Kitty paletten
 

På Cubus hittade jag ännu lite mer, blev två paletter med vardera fyra skuggor ifrån Make Up Factory samt två nagelack ifrån Depend, den rosa nummer 155 och en vitglittrig nr 105.


Paletten går i brun och grönt, nr 76, den andra i bruna nyanser nr 62
  


Till sist blev det ett halsband på rean på Kicks.  Tyckte det var lite gulligt och med 70 % så var det inte mycket att tveka om.det var allt ifrån min shoppingrunda. Gårdagens smink kommer senare :)

Smink-blogg

Den senaste tiden har sminket tagit över mer och mer, nuförtiden väller alla mina sminkväskor över och lådorna är proppfyllda trots att jag rensat ut allt skräp och gammalt tjafs. Mer och mer sminkningar blir det, både på mig själv och andra och jag kände att det var dags för en mer renodlad sminkblogg.

Så här på Kakanssmink blir det så klart smink, det blir även el hel del annat också aom lite reccensioner och liknande. Lite nörd är jag men har väl inte alltid så mycket pengar att lägga på smink som jag skulle vilja.

Hoppas i alla fall att jag får ner ett par sminkningar i veckan och skriver lite grann om mina inköp.

Blir väl många bilder på sminkningar som redan passerat för min egen skull, skoj att ha allt på samma ställe. Så här kommer en sminkning ifrån ett tag sedan. Ignorera mitt flygiga hår tack. Ögonskuggorna kommer ifrån min 120-palett och bas och liknande kommer jag inte ihåg ;)


RSS 2.0