Lack, lack och mera lack

 
Att mitt nagellackintresse ökat är något som verkligen kommit snabbt, det senaste året har min lacksamling ökat radikalt från en knapp låda till tre överfulla, så ja det blev den del lack i London också.
 
Jag tänkte samla alla nya lack i ett inlägg så här kommer en salig bladning av OPI, Models Own, Barry M, Maybellie och Primark och även lite nageldekorationer.
 

OPI - You're Such a BudaPest - OPI...Eurso Euro - Polka.com - Can't Find My Czechbook
 
På flygplatsen så tog jag tag i en flaska You're Such a BudePest och gick mot kassan, på vägen hittade jag detta kit med fyra fullsize flaskor och insåg att det ändå skulle bli halva priset mot i Sverige med sina knappa 30£, så då fick alla fyra flaskor följa med hem, har ju varit sugen på det grönaktiga och glitterlacket men inte riktigt kunnat motivera köpet tidigare och blåa krämlack får man aldrig för många utav.
 

Maybelline Chalk Dust och Forest Canopy
 
De här flaskerna fångade verkligen min uppmärksamhet i butiken, och det tog inte många sekunder innan de låg i korgen. Det svart/vita är helt galet och jag gillar kombinationen av de blågröna med svarta och vita "glitter". Fanns även liknande i andra färger, men de va de här två som lockade mig.
 

Barry M Kingsland Road och Ridley Road
 
Pasteller med en twist, det här är två texture effect lack, alltså gruslack/sandlack/vad man nu vill kalla dem. Är inte galet förtjust i sådanna lack, men vissa färger lockar och pastellerna tror jag kan göra sisg bra  som gruslack.
 
American Apparel Glow in the dark-lack
 
Inga konstigheter, det är svagt orange och ska lysa i mörkret.
 

Models Own Apple Pie, Grape Juice, Blueberry Muffin, Strawberry Tart, Banana Split
 
Deras otroligt fina doftlack. Lacken doftar som de heter när man har lackat med dem. Tycker den doften försvinner lite med överlack, men en rolig grej ändå.
 
Models Own Neon Pink, Golden Peach, Tropical Sun
 
Ett neon och två somriga färger.
 
Kit från Primark
 
En lack med en flaska pärlor till. Lacken luktade riktigt illa när man lackade med dem så tror inte jag kommer använda dem något då jag har andra lack att använda, det var ju pärlorna jag var ute efter.
 
Nailartpenna från Primark
Ena änden är en tunn pensel och i andra änden massor av strazzstenar. Jag köpte dessa mest för stenarna, men hoppas pennorna också är hyfsade.
 
MUA Nail Decoration
Pärlor till naglarna, toppen på flaska är även en traff man kan hälla tillbaka överblivna pärlor med.
 
 
MUA Fur-Effect Nail Fluffy Puff, Fuzzy-Fluff, Fluff & Cuddles, Boo Boo Fluff, Fluffy Bobbin
 
Det är liksom små fibrer som ska immitera pälskänsla på naglarna, kan tänka mig att det blir mer åt sammetshållet, men lite smått roligt. Egentligen undrar jag hur jag tänkte i och med att jag har otroligt svårt att ta i allt som är typ sammet, manchester, plysh och liknande. Jag lär inte ens kunna ta i mina egna naglar.
 
 
 
 

Den blomstertid nu kommer...

Just nu sitter jag hemma och funderar. Vi har haft "skolavslutning" idag, en klasskompis hade med gitarren så vi sjön "Den blomstertid nu kommer" innan vi gick iväg och åt glass och pratade.
Imorgon är jag ledig och på måndag är det igång igen, då är det dags för LIA, vår praktik alltså. Känns otroligt spännande.
 
Jag är så trött på själva skolmomentet att det känns skönt med något nytt och roligt på gång. Att komma ut i verkligheten är nog precis vad jag behöver nu.
 
Det har varit mycket prov senaste tiden och för varje prov har jag fått högre och högre förväntningar på mig själv, så då blir dte jobbigt i längden. Sista provet gjorde vi igår och nu väntar jag bara på att vår lärare ska rätta och skicka ut resultaten, för beroende på vad utfallet blir så har jag en lista med saker att beställa.
Belöningssystem är nog det mest puschande för mig, så det kör jag stenhårt på. Annars kan det vara svårt att motivera sig till pluggandet, och att leva så snålt som jag behövt göra (förrutom min galna London-resa) så känns det kul att kunna unna sig något när man gjort något bra.
 

En massa svammel var det här, men är så förväntansfull på praktiken att jag har svårt att fokusera, sjukt nervös är jag också, eftersom jag ska vara i en annan stad, så det känns lite läskigt eftersom jag inte riktigt hittar där, att hitta är liksom något som är väldigt viktigt, så får hoppas jag snabbt lär mig uppbyggnaden av staden.

MAC - Baking Beauties

 
Baking Beauties hade jag höga förväntningar på när jag läste namnet på kollektionen, tyvärr blev jag ganska besviken när jag såg kollektionsbilderna, jag tänkte sockersöta cupcakes, rosa och fluff.
Kollektionen kändes lite sötad med sötningsmedel och lite avslagen. Jag saknade det där extra och mönstrena i de vackra pudren var långt ifrån de tiopoängare de kunde varit, så de var inte alls tilltalande för mig så det blev "bara" två läppstift för mig.
 
Raspberry Swirl och Lavender Whip
 
Raspberry Swirl
 
Lavender Whip
 
Överst Lavender Whip, under Raspberry Swirl
 
 
 
 

Diorskin Nude Tan

Dior är ett märke som jag verkligen gillar, men tyvärr är det ganska dyrt, så oftast blir det att de grejer jag köper är någon form av belöning någon enstaka gång. Den här gången var det ingen belöning, egentligen, utan mer -jag har pund kvar och den är så vacker.
 
Jag stod länge och velade mellan denna och årets som även har rouge, men valet föll på denna då jag tror jag kommer använda den här mer. När jag sen väl vågar sätta borsten i den alltså.
 
Lite bildspam?
 
 
Fina asken
 
Puderdosan kommer i en sammetspåse och även den lilla borsten.
(sen kan vi väl ignorera att jag har någon form av "fobi" och ryser så fort jag tar i saker av sammet och liknande material... UD Nakedpaletten är hemsk för mig :p )
 
Fin dosa och liten söt borste
 
Pudret
 
Och sen en närbild
 
Jag valde ganska länge mellan den här och den ljusare, men jag är inte en jätteblekfis så även om jag inte blir brun så har jag ganska bra grundpigment så fick bli den lite mörkare.
 

Beauty UK

På sista shoppingrundan gick jag förbi stället för Beauty UK och fastnade för deras bakade rouge. Beauty UK är ett budgetmärke med mycket fina saker, dock var det rougen som jag fastnade för.
 
 
 
De kommer i fina papperförpackningar, egentligen är de lite för stora i min smak, då de hade kunnat minska storleken säkert 1 cm på varje sida. Det är mycket luft i förpackningen.
 
Baked Bronzer - Goddess
 
Baked Blush - Rose Rouge
 
 
Baked Blush - Popsicle Pink
 
De ger jättefin lyster, känns perfekta till sommaren, då jag gärna vill att hyn ska vara full med lyster.

MAC - Art of the Eye

På min "att köpa" lista så fanns det med ens kugga från MAC:s kollektion Art of teh Eye som jag tror släpps i juni i Sverige, i London var den dock redan uppdukad och jag slog till på en skugga och sen blev det en extra burk också, ska man shoppa så ska man.
 
Reflects Antique Gold och Eyeshadow Banafsaji
 
Ett riktigt vackert pigment, blir otroligt glittrigt och fint ovanpå en annan skugga
 
Banafsaji
 
Fin mörk skugga som påminner om Make up Stores Tuch, har dock inte jämfört dem ännu.
 
Banafsaji överst och sedan Reflects Antique Gold under, den gör sig dock bäst  över en skugga än för sig själv om man inte bygger upp den rejält.
Båda på bar hud.

MAC - Temperature Rising

Här kommer lite mer om de produkterna jag köpte ur Temperature Rising-kollektionen
 
 
 

Min favorit, paletten som jag aldrig hann se på Kicks.se ens
Romantico, Bare My Soul
Friendly, When in Rio
 
Tycker skuggorna är riktigt bra pigmenterade, de två på vänstra sidan är kanonbra, den guldiga kanske en aning pudrig men blir pigmenterad och är lättjobbad. Den brun/gröna i hörnet är minst pigmenterad, en bror till MAC eyeshadow Club, men det gröna är mycket tydligare i When in Rio.
 
Blush Ripe For Love
 
Fint persikorosa rouge som jag inte kunde haffa på kicks.se
 
Lipstick Altered Beige
 
Det här hann jag inte heller hitta på kicks.se, lättburet nudestift som känns härligt på läpparna.
 
Lipstick Feel My Pulse
 
Ett snyggt sommarstift.
 
 
Från vänster
Blush Ripe For Love
Lipstick Altered Beige
Lipstick Feel My Pulse
Romantico
Bare My Soul
Friendly
When in Rio
 
Allt swatchat på bar hud.
 
Närbild på skuggorna och det duokroma i When in Rio
 
 

MAC

Jag verkligen, verkligen saknar en MAC-disk i lilla Örebro. Visst blir den en och en annan beställning från Kicks.se men det är så svårt att veta konsistens, nyans och liknande genom bilder och text. Utan Temptalia.com vet jag inte hur många felköp jag hade gjort eller guldkorn jag skulle ha missat.
 
Nu i maj släppte MAC flera trevliga kollektioner, Temperature Rising, Fashion Sets och Baking Beauties. När jag var i London hittade jag även Art of the Eye så en hel del nytt har hittat hem till mig. Väldigt trevligt. Några saker han jag (eller ja, min sambo för jag var inte hemma) beställa innan jag åkte, men tar med allt här.
 
Vi kör in allt här så kommer det upp fler inlägg med swatches på allt längre fram.
 

Baking Beauties
Lipstick Raspberry Swirl och Lavender Whip
 
Art of the Eye
Reflects Antiqued Gold och Eyeshadow Banafsaji
 
Från Standrdutbudet
Blush Style
 
Temperature Rising
Lipstick Feel My Pulse, Altered Beige. Eyeshadow Quad Bare My Soul, Blush Ripe For Love
 
Fashion Sets
Lipstick Ableze, Nailpolish Ablaze och Silly

Soap & Glory

Soap & Glory var ett märke som stod på mitt att spana in ordentligt lista. De har så sjukt mycket roliga saker, och de doftar grymt gott. Är otroligt förtjust i deras "orginal-doft". Den doftar mumma. Verkligen.
 
 
 
En stor burk med Flake Away blev det, som går under Body Polish, den innehåller sheasmör, mandelolja, malda persikokärnor, salt och socker.
Den är otroligt krämig och efter man använd den så klänns huden otroligt återfuktad och doften sitter kvar länge. En stor favorit hemma hos mig.
Av den blev det även två travel size förpackningar.
 
Köpte även en liten förpackning av The Righteous Butter, ett krämigt body butter med sheasmör och Aloe Vera. Doftar lika gott det.
 
Sist blev det även en duschtvål, Clean on me. Jag älskar produkter med pumpflaskor, så mycket smidigare så redan där får den pluspoäng. Den innehåller naturliga mandarinskalsextrakt och en inbygd body lotion. Spännande.
 
Sedan är ju förpackningarna bara allmänt snygga, även om jag inte är ett stort fan av rosa så är just skönhetsprodukter och sånt mycket trevligare om de är lite pimpade eller rosa.

Den där deofrågan

 Att hitta en bra deo känns som en djungel, men ända sedan jag provade Rexona Maximum protection har jag varit fast.
Ja- den är dyr
Ja- den är inte superdryg
MEN- den fungerar på mig.
 
I lilla landet lagom kostar den mellan 80-100:- vilket inte känns jättespännande, i London har jag betalat runt 5£ styck, vilket känns lite plånboksvänligare, så mina tre senaste resor har jag bunkrat upp lite.
 
Den finns i tre olika utförande, den blå som är den klassiska och den luktar fräsht.
Den rosa luktar mer sött och har Confidence som kommentar, sedan finns det en lila som ska vara för extra känsliga.
Jag plockade även på mig Dove's motsvarighet i doften granatäpple. Har inte provat deras tidigare, men hoppas att den är lika bra.
 
 
 
Deon är i krämformat och skruvas upp med små klick, två till tre klick ska räcka per armhåla. Enligt instruktionerna ska man använda den på kvällen efter duschen, och den ska även klara av att man duschar på morgonen utan att behöva fylla på deo.
Jag har ändå allt som oftast tagit på mig deon på morgonen, men tycker det fungerar bra så ändå.
 

Snart födelsedag på gång

Jag insåg precis att min blogg snart fyller fyra år! Helt galet.
Visst att jag inte varit superaktiv hela tiden, men jag har ändå haft den i snart fyra år.
Jag kommer ihåg att jag tyckte min gamla privata blogg började svämma över med skönhetsinlägg och valde då att skapa den här, och sedan har jag bara fortsatt.
 
Att skönhetsblogga och hitta andra skönhetsnördar har varit en stor bra grej för mig, och för att min omgivning som inte är lika intresserad ska få en liten paus liksom.
Det är inte så många i min omgivning som förstår varför jag köpte nästan tjugo nagellack när jag var i London senast, och jag vill inte begära det heller. Därför är det så underbart att ha bloggen, för här får jag nörda iväg utan att behöva försvara mitt intresse!
 
Tog en snabb titt i mitt bildarkiv och hittade lite roliga bilder.
 
En utav de första bilderna på publicerade, min dåvarande sminksamling, nu skulle den aldrig kunna få plats i en kundkorg.
 
 
På den tiden var jag blond med ljusa ögonbryn och firade midsommar med lösögonfransar och lila glittereyeliner.
 
 
Jag köpte även mitt första OPI nagellack, och hade aldrig kunnat förstå att mitt lackintresse skulle bli så galet om bara några år...
 
 
Som sagt, blond och dann.
 
 
 
Jag har påbörjat att fota igenom sminksamlingen ett par gånger, men aldrig tagit mig igenom, vi får se om jag kanske lyckas i samband med flytten, för i sommar är det jag som flyttar till hus! Så då ska allt flyttas och organiseras om och kanske hinna fotas igenom också. Vore spännande även för min egen skull att veta vad det är jag har överallt och för att kunna jämföra mellan åren.
Att titta på andras sminksamlingar är bland det roligaste jag vet, så vore även roligt att kunna bidra med sin egen.
 
 

Sniffar gott

Jag är en sådan där person som gillar att matcha parfym till dagen, välja beroende på hur jag känner mig helt enkelt..
Så att ha ett bunt parfymer hemma känns lite som ett måste för mig, däremot har jag svårt att hitta bra parfymer då jag ogillar parfymer som är för söta (godisaktiga) eller har för stor ton av vanilj då det är en doft jag har svårt för.
 
Ända sedan jag sniffade på Escadas Cherry in the Air i våras har jag varit fast och på Heathrow slog jag till och idag testkördes den och jag har flera gånger under dagen sniffat lite extra på armen, för den doftar så gott. Precis så lagom sött som jag klarar av, lättsam men ändå spännande och framförallt hållbar då den doftar lika gott nu som den gjorde imorse.
 
 
 
Är dessutom barnsligt förtjust i flaskan, med de små körsbären på baksidan som lyser igenom.
 

Min bästa vän torrschampo

Jag tvättar mitt hår väldigt sällan och för att kunna skjuta på det någon dag extra älskar jag torrschampo, framförallt de ifån Batiste. Har testat en hel del, men de flesta är så klibbiga och gör att man verkligen måste tvätta håret dagen efter, så de ogillar jag. Upplever även att Batistes ofärgade (vita) är väldigt lätta att gnugga bort färgen så att de fungerar även i mitt mörka hår. Najs. Dessutom lämnar de håret lätt och luftigt, känns inte att det finns där så jag är fast.
 
Så jag gick lös i London och bunkrade upp ett lager. De är betydligt billigare där än i Sverige och jag betalade 3£ för den inne på Boots, sedan på Superdrugs hade de halva priset för dem så där betalade jag endast 1,5 - 1,7£ styck för de stora flaskorna. Galet billigt.
 
 
För mörkt hår, för mellanmörkt hår. Doften Fresh och Cherry har jag inte haft tidigare så de ska bli spännande att se hur de doftar.
 
 
 
 

Londonshopping

Jag är hemma från London igen, har haft en helt underbar Weekend där med trevliga människor och massor av skratt. Jag var ju där i PR-syfte och jobb, så det var ju inte bara en nöjesresa, men fredagen fick vi helt ledigt på och då passade vi på att åka runt och handla en hel del.
Det blev en tur till Big Ben, London Eye, Kings Cross Station (och HP-butiken), Westfield-gallerian som vi knappt kom ifrån, dessutom fastnade vi hos en försäljare som skulle sälja scrubber och han började med att vi skulle betala 76 £ för ansiktsscrubben och få med en extra till kroppen, sedan prutade han ner och ner och till slut så skulle vi få ansiktsscrubben för 25 £, och få med en valfri scrubb och lotion. Jösses vad de lär tjäna på de som faktiskt betalar 76 £ för produkten.
Hur som helst så fortsatte shoppingen till slut, vi fick åka hem och dumpa saker på hotellrummet och sedan upp mot Oxford Street och Primark :p
 
Jag hittade massor av roliga saker och hittade i princip allt jag hade skrivit upp och en massa till, rouger och ögonskuggor, läppstift och läppennor, nagellack och torrshampo och de saker jag inte fick tag i från MACs senaste kollektioner fanns så en riktigt glad tjej var det när packningen av väskorna skulle ske igen.
 
Här kommer en suddig bild på hela härlighetetn och lite till haha
 
 
SÅ ni kan räkna med att det blir en hel del inlägg med nya saker framöver :)

London

Har en underbar tid i London. På mässan och "jobbar" på dagarna och shoppar på kvällarna. Lövely!
Hur jag ska komma hem vet jag inte för min väska vägde 21 kilo hit och Max är 23. Ooooops.


Suck...

Blir så glad när jag går upp tidigare och möts av det här.... Suck...


Ny scrub

Nu när sommaren är på väg (vi kan väl låtsas iaf) och det även innebär mer kortbyxor och kanske en och en annan fejkad bränna i väntan på den riktiga så är det ganska viktigt med en bra scrub som grund.
 
Just nu testar jag denna, den doftar riktigt gott så ska bli spännande att testa den.
 
Frutto Natural Exfoliating Body Scrub med Aloe Vera och Lemongrass. Som locket säger ska den även vara fri från parabener och det skadar ju inte, även om jag (tyvärr) inte väljer produkter efter vad innehållsförteckningen säger.
 


Korna ser ganska stora ut, så vi får se om den är för rivig mot huden eller om den bara är skönt rivig.
 
 
 
 
 

Jinx

Hej hej på er !
 
Jag har en extra ledig dag den här veckan och den tillbringar jag hemma i lägenheten, städar,  tvättar, bakar tårtbeställning. Inget spännande med andra ord.
 
Jag tänkte visa er en riktigt dålig bild på ett riktigt fint lack. Jinx från OPI:s Bondkollektion.
Ett superfint lack i deras Liquid Sand formula.
Själva formulan på lacket är bra, jag använde två tunnare lager som täckte bra. Själva Liquid Sand effektekn är tydlig, på bilden har jag ett lager överlack för jag störde mig på känslan att fastna i allt från tröjor till handdukar osv. Men effekten syns ändå. På bilen har jag haft lacket i tre dagar så en hel del skav är det tyvärr.
Utan överlack kan jag tänka mig att det chippar riktigt snabbt.
 
Färgen är dock otrolig, den glittrar och skimmrar tokfint i soljus i en blandning av guld och korall. Så troligt fint. Så att hållbarheten är sådär uppvägs verkligen av att det är tokfint och lättlackat.
 

RSS 2.0