Smurfen Karin

Jag tänkte bara titta in och säga hej då för ett tag, jag ska inte sluta blogga men ska bort över helgen och kommer inte ta några bilder på sminkningar då. Har några bilder som jag tänkte visa nästa vecka.

Igår kom ett paket med en blå ansiktsmask, som ni kanske förstår är det Mud mask ifrån MUS och jäklar vilken mask det var. Den åkte på ikväll och måste säga att jag är imponerad, min hy kändes jättefin efteråt och de fula porerna på min näsa kändes verkligen rena. Ja nu förstår jag varför masken är så omskriven. Visst doften är ingen höjdare men betydligt bättre än många överparfymerade som sticker i näsan eller ger en huvudvärk. Tummen upp för Mud mask ifrån MUS med andra ord!!


Ny förvaring

Jag har länge varit ute efter en ny förvaringslösning för mitt smink. När alla visade hur de förvarade sitt smink blev jag avundsjuk och frsökte fundera vad som vore smidigast för mig. Just nu har jag två boxar på mitt skrivbord med vardagsgrejerna och ögonskuggor. En tredje box med alla läppglans och stift. På golvet mitt i rummet står en kundkorg med olika neccesärer med resten av sminket. I en låda i min byrå så är det blandade lösögonfransar, ansiktsmasker och mer skönhetsgrejer åt rengöringshållet.

Idag åkte jag och några kompisar till Ikea och jag inhandlade mig en alldeles egen Helmer. Ja ni vet den där lilla byrån med 6 lådor som blivit ganska populär när det gäller sminkförvaring. 

Nu står han här brevid mig. 53 minuter tog det att montera ihop honom och då letade jag även efter en skruvmejsel en stund och letade efter den sista fronten till en låda som jag lyckats lägga under en kudde. 

Två plastlådor som hör till Antoniusserien följde med och två andra plastlådor. Antoniuslådorna var precis för stora, men om man bara klipper bort den rundade kanten på på en långsida och en kortsida så passar de perfekt, så ett par till sådana lär jag köpa för att få lite mer ordning i lådorna.

De andra två lådorna tänkte jag ha stå ovanpå med de där sakerna som man verkligen använder varje dag, foundation, mascara, puder, concealer osv.

Jag är jättenöjd med mina inköp, allsoo at gick de på 387:- och det känns inte allt för magstarkt för något som ändå används mer eller mindre dagligen.

Så fort jag fått lite mer ordning så kommer det bilder.

Sotat

Nu var det väl mer än en vecka sedan jag var och lekte med mina vänner med sminket. Ja, jag kallar det lekte för fy tusan vad vi skrattade. En dragqueen sminkning spårade ur till en Gudrun Schyman look a like och den andra som en konstig docka/bugtalardocka. Innan det spårade ur så lång så gjorde jag en sotning på mig och en kompis, så tänkte visa upp den i alla fall, så får jag se om jag vågar visa några bilder ifrån de andra sminkningarna någon annan dag. Sitter och småler bara jag tänker på kvällen.





Ja vad använde jag?
Kan tänka mig att basen är samma vanliga foundation, concealer och puder ifrån MUS. Primer ifrån Smashbox

Basen på ögonlocket är gel liner true black ifrån Coastalscents
Svart kajal och ögonskuggan Carbon på ögonlocket.
Eyeliner kan vara ifrån MUS eller oriflame

Vanliga mascarorna ifrån Maxfactor och Fiberwig

Läppglanset är Best ifrån MUS

Ja svart blev det, älskar Carbon för den blir verkligen svart på ögonlocket

Den där dagen

Ja idag är det den där dagen som alla par brukar tycka är så rolig. Jag har väl aldrig brytt mig någe vidare egentligen men nu när jag är singel är jag lite extra bitter, nej då det är ingen fara. Är bara helt slut i kroppen idag och känner mig lite småsur, men det hade jag gjort oavsett om det är alla hjärtans dag en vanlig söndag eller min födelsedag.

Jag är en usel bloggare just nu, det är otroligt svårt att driva en sminkblogg när man inte sminkar sig, inte shoppar eller testar produkter.

Idag har jag i alla fall shoppat. På nätet. Så detd röjer till mitten/slutet av veckan innan produkterna är hemma, kan i alla fall berätta att den dena produkten är smurblå och de andra tre är något som jag aldrig kommer att inse att jag redan har så det räcker utav.


Mina favoriter

Mina favoriter 2009 - Eyeliner

Oriflame Beauty Eyeliner Stylo Black

Att endast välja en eyeliner förra året var svårt. Hela första halvan var denna penna min bästa vän och andra halvan så fick den ännu en kompis.

Den här eyeliner är så enkel att använda att det knappt behövs någon spegel. Den kladdar inte, den glider lätt på där man vill, tunn eller tjock linje är inga problem. Färgen blir alltid jämn och svart.
Jag behöver aldrig vara orolig för resultatet, det blir jämnt, dte blir bra och det sitter.
Även om jga oftast använder min cakeeyeliner hemma så är det den här som alltid följer med när jag åker bort, smidig och helt suverän.



Tips

Eftersom min blogg strulat något fruktansvärt de senaste dagarna har jag mer eller mindre gett upp, även idag strulade den men till slut kom jag in och tänkte i alla fall skriva ner ett litet tips.
Jag har några sminkningar ligger som kommer så smånigom.

Alla vet väl att det inte är någon höjdare att stoppa ner fingrar i smink/hudvårdsburkar av olika slag. Jag är ganska lat till och från och speciellt när jag åker bort över en helg. När det gäller min ögonkräm och ansiktskräm så pytsar jag över en liten lagom mängd i en liten burk. Jag har en liten provburk till båda som jag fyller lite grann, sedan är jag "olydig" och använder fingrarna. När jag kommer hem så tvättas burkarna ur noggrant och de är redo för en ny liten resa. Jag använder som sagt en liten provburk så att jag verkligen vet vad som finns i, men vilka små burkar som helst går att använda.

När dte gäller sminkburkar så är det oftast skaftet på borsten som får vara spatel, jag tar upp lagom mängd med skaftet och lägger på handryggen.

Schampo och Balsam häller jag över i små pumpflaskor jag köpt på Åhlens, man får dessutom med små "lås" till pumparna så de inte läcker i väskan. Perfekt att ha med om man har lite känsligt hår eller hårbotten som jag.

Det var kvällen tips ifårn mig. Jag har fått önskemål om ett speciellt inlägg, så det kommer att komma upp ett special-inlägg med "sminkmissar" eller vad man ska kalla det.

Snökaos

Ja vem har missat att säkert halva Sverige har snökaos just nu? Tror inte det är många så som de tjatar om det på radion, på tv och i tidningarna. Jag har trotsat vädret för att åka en sväng och gå lite på stan. Det var inte speciellt trevligt, sminket blev förstört och håret ska vi inte ens prata om.

Nu ska jag sätta mig och packa ner lite smink, imorgon ska jag till en vän och sminka henne och en anna kompis, blir nog lite av varje och kan nog sluta i kaos det med men hoppas dte blir något som jag vågar visa upp här. Kan berätta att jag har inhandlat ett limstift idag, så ni kan ju fundera på temat :)

Ha de så bra i snön

RSS 2.0