Glädje

Igår när jag tillbringade dagen i Stockholm så blev det ju en del inhandlat. Hade en lång lista med ögonskuggor som jag skulle spana in. Min lista över läppstift var tom för jag hade helt enkelt inte hittat något som kändes klockrent just nu, så ränkte avvakta där tills vidare. Tycker dessutom det är lättare att köpa läppstift över internet, skuggor är svårare att få formula, nyans och så helt rätt.

Åhlens gick vi in i först och jag gick igenom MACdisken ganska snabbt och hamnade vid Shop MAC Cook MAC montern och blev rejält glad när jag insåg att det inte satt någon "sold out" lapp på Dish it Up. Blev dock lite nervös när kassörskan gick igenom låda efter låda och inte hittade stiftet, till slut gick hon på de enstaka stiften som stod uppstälda bakom disken, och där fanns det ett. Så antar jag fick ett av de sista stiften. Otroligt nöjd, då det var stiftet jag helst ville ha ur kollektionen.




Jättefint både när man bygger upp det i några lager som ett tunt lager.


Fult gult ljus, men fortfarande jättefint läppstift :)

Nakna naglar

Jag har mina naglar lackade jämnt och ibland får jag ryck att jag inte vill ha lack alls, men med missfärgade naglar är inte det så snyggt. Då föredrar jag den här manikyren.



Naglarna ser naturliga ut och man kan bara se antydan till missfärgningen som är ganska hemsk annars.

2 lager av ett underlack som ska göra naglarna ljusare och därefter använder jag två lager av matt topplack. Mitt kommer ifrån Make up Store.

Det ser naturligt och fräsht ut och skönt att ha någon gång per år när man inte vill ha färg, men som jag ändå inte vill visa upp totalt missfärgade naglar.

Nyklippt

Just ja, jag har ju klippt mig.

I söndags var det dags, det kapades en hel dle på längden och sen så klipptes det upp en aning för att se lite mer naturligt och fräsht ut nu till våren/sommaren.

Känns najs nu när våren är på väg. Ska även färga det snart igen, blir förmodligen lite ljusare nu mot det senaste året, känns som jag vill ha en färg som är mer mot min naturliga färg över sommaren så jag slipper skarpa kontraster mellan utväxten och färgningen.





Ögonskuggorna är Amber Lights, Coppering, Cranberry och Shroom från MAC.

Dagens







En dag förra veckan när jag mest var hemma och städade. Jag var ju mest sängliggande och mådde dåligt, men känner mig alltid lite piggare om jag gör mig iordning lite.

Skuggorna kommer ifrån min Estee Lauder-palett. Den paletten är en bra vardagspalett då de flesta skuggorna är ganska neutrala.

Spontanshopping till storstan

En liten spontat shoppingtur till storstaden är precis bokad.
På onsdag åker jag och en kompis upp till Stockholm för lite shopping, för mig är det ju framförallt MAC-shopping som lockar, men det lär säkert bli ett och annat utöver det.
Just nu sitter jag och skriver ner skoggor och stift jag ska kika närmare på.
Min gamla lista med skuggor har fyllts på med lite nya så får vi se vilka som följer med hem. Brun som varit slut två gånger vill jag iaf verkligen kika på, har fått för mig att det är en kanonskugga för mig så den måste spanas in.
Någon som har några tips vad jag ska shoppa/spana in när det gäller MAC?
Eller som har några övriga shoppingtips för stockholm??

Röda läppisar

Det där med rött läppstift är så tidlöst och klassiskt att nästan alla har just ett rött läppstift. Jag har länge tyckte mina läppar ser galna ut i röttläppstift för att de är så små och sneda att dte framhävs med den starka färgen.
I höstas hade jag rött läppstift för första gången bland folk hemma, sedan strax innan jul så gick jag ut på stan med röda läppar, nu är det som vardagsstift för mig till rätt sminkning - det är ju så sjukt snyggt.

Det gör ju att mina få röda stift växt en aning så tänkte visa swatches på de få röda stiften jag har. För det finns ju så mång olika nyanser och formulas - allt till varje tillfälle.



Från vänster:

Sleek Makeup Pout Paints - LAVA
Ett läppstift i flytande form, med tydlig dragning åt orange. Bra pigmentering och sitter bra. Dock inte dne bästa nyansen mot min hy.

Oriflame Lipstick - GOLDEN RED
Ett skimmrande stift som verkligen är en nybörjarröd. Mörk mörk rosa så att den ser röd ut. Väldigt fin och lättburen. Mjuk och skön på läpparna.

ELF Lipstick - POSH
Ser klassisk röd ut i hylsan, men ger inte riktigt samma färg. Blir röd men samma som Golden Red, den är nog egentligen mörk mörk rosa. Väldigt torr i konsistensen.

Estée Lauder Lipstick - EXOTIC ORCHID
Även här en mildare röd, dock är den sjukt pigmenterad och på mina läppar blir den röd. Glider på otroligt mjukt och har bra hållbarhet. Det stiftet jag första gången bar offentligt :p

Make up Store Lipstick - POUT
Det här stiftet är verkligen rött. En stark röd med cerise underton. Sitter bra och när det efter många timmar försvunnit har du en cerise ton över hela läppen kvar. Mjukt skönt och rejält piggmenterat.

Make up Store Lipstick - CHINA RED
En av MUS's klassiker. färgen beskrivs rätt och slätt Rött. Är nog mitt rödaste stift. Basic som passar till de flesta tillfällen. Glider på skönt på läpparna och sitter där.

Oriflame Lipstick - CABARET RED
Tror det här var mitt första röda läppstift. Klassiskt röd, inte superbra pigmentering så det blir inte riktigt lika rött som det ser ut. Ganska torrt i konsistensen också så ingen favorit.




Tomt, tommare, slut

I badrummet har jag en kasse som alla tomma förpackningar åker ner i (om inte sambon lyckas kasta dem först vilket händer då och då haha)
Och på sminkbordet hamnar tomma förpackningar vid sidan av tills de kastas.
Sist jag gick igenom dem hade de hunnit bli ganska många, så vi tar väl en koll på vad som faktiskt tar slut hemma hos mig.



Original Source Shower Gel Lime - Underbar duschgel som jag verkligen kommer bunkra upp med.

Original Aource Shower Gel Lemon Tea Tree - Ännu mer underbar duschgel. Jag älskar syrliga dofter och citron och jag är bästa polaer just nu. Har många flaskor bunkrade i skåpet och sambon är bannlyst från dessa flaskor.

Oriflame Eye Cool stift - Inte riktigt slut men gick från fräsch doft till unken så det fick flytta till sopen. Skön känsla under ögonen men var inte speciellt återfuktande.

Palmolive Nutrafruits Duschkräm Mandarin - Skön duschkräm - gillar verkligen dne här serien även om granatäpple är min favoritdoft av de tre.

Oriflame Duschgel Apricot and White Tea - Lite rinnig duschgel, men förrutom det är den underbar, doftar gott, lämnar huden ren och fräsh.

Make up Store Refining Toner - Mitt älskade ansiktsvatten, doftar mintigt och lämnar huden pigg och fräsh, har redan en ny flaska framme.

Oriflame - En ansiktsrengöring som var helt okej. Doftade svagt eller ingenting, tråkigt tycker jag.

Sephora Shower gel Lemon Meringue - Den här och original Source ligger på delad första plats när det gäller duschtvål. Doften är syrligt citron men ändå sött. Lämnar huden väldigt ren och fräsch. Sist mamma var i spanien fick hon beställning på flera så nu har jag ett litet lager iaf på dem.

The Body Shop Body Scrub Sherry - En okej scrub, varken mer elle rmindre.

The Body Shop Body Scrub Coconut - Blev inte alls förtjust i denna men har lite svårt med doften också.

Mary Key Satin Hands - Handkräm som var väldigt lätt och behaglig.

Joico K-pack Schampo - Mitt schampo som är ett av få som fungerar till min kräsna hårbotten.



3 gånger Foundation Make up Store - Är i tre olika nyanser, helt beroende på när under året de varit inhandlade.

Make up Store Blush Power - Mitt favvo när det kommer till shading, så fort jag såg botten inhandlades ett nytt i reserv.

The Body Shop Extra Virgin Minerals Foundation - Jag älskade finishen och täckningen men där tog det slut. Otroligt odryg, krävdes massor av puder för att fixera, dålig hållbarhet, dyr - BLÄ.

ELF Tinted Lip Balm - Använt två gånger men jag klarade inte av doften alls, kräkreflexer deluxe.

ELF MIneral Foundation - Hur mycket jag än använde så kunde jag inte bygga upp någon form av täckning i ansiktet så den åker i sopen.

Make up Store Transcludent Powder - Transparent löspuder, trevligt och gör sitt jobb. Jag blir inte glansig eller kakig så den är en hit.

Oriflame Studio Eyeliner - Min favvoeyeliner som används i 99 % av fallen jag använder eyeliner. Perfekt stuns i spetsen lätt att både fixa en tunn tunn linje som en lite fläskigare.




Dagens

Ush vad jag är dålig att få upp inläggen på rätt dag. Den här maken är ifrån förra tisdagen.
Jag hade precis varit och hämtat ut mitt paket ifrån Kicks med läppstiftet Watch Me Simmer och var tvungen att testköra det direkt. Älskar färgen.





Ansikte:
Ideal Finish foundation - Nivea
Transcludent Powder - Make up Store
Blush Power - Make up Store
Blush Coral Lace - Make up Store

Ögon:
Primer Potion - Urban Decay
Olika skuggor ur 120-paletten
Eyeshadow Mystery - MAC (Till brynen)
Eyepen Vanilla- Make up Store
Studio liner - Oriflame
Opulash Mascara - MAC

Läppar:
Lipstick Watch Me Simmer - Mac

Sunshine Pop

Det var inte länge sedan jag visade upp det rosa Fuschia Fanatic ur China Glaze vårkollektion Electropop, nu är det dags att visa upp Sunshine Pop ur samma kollektion.
En gult lack, mitt första gula lack faktiskt.
Det är ett fint ljust gult skimmerlack. Som många andra gula lack är dte lite trögt och jobbigt att lacka med, men om man bara har lite fokus så täcker det fint med två lager. Lite synliga penseldrag kan det bli men ingenting som stör mig.

Jag gillar det och kände mig väldigt vårig när jag bar det för någon vecka sedan. Tror dock att jag vill ha ännu lite ljusare gula lack för att verkligen trivas. Det här är nog mycket snyggare till lite mer brun hy och inte mina vinterbleka tassar.



Jag tryckte på lite guldglitter på två tippar också för lite extra piff.

Watch Me Simmer

Det blev bara en produkt från MACs senaste kollektioner som släpptes i början av mars.
Ett litet läppstift, hade tänkt mig 2-3 minst, men något dör inte ens upp och något hann ta slut. Självklart mina två första val, men inte deppa för det, för här har vi en riktig fining.

MAC Lipstick Watch Me Simmer, Amplified - MAC Shop MAC







Ett riktigt fint knalligt stift som ändå inte blir för mycket till vardags.

Nytt hårtjafs

Att jag är en sminknörd är det få som missat, men att jag inte alls tycker det är kul med hår kanske några har missat?
Jag avskyr att hålla på med hår, mitt hår är oftast i en tofs för att jag helt enkelt inte riktigt bryr mig.
Att jag sedan haft mycket problem med framförallt kliande hårbotten senaste fem åren kan ha bidragit. Under en tid bytte jag schampo ständigt för att hitta en som fungerar till mitt hår och som min hårbotten tål. Till slut hittade jag en match i Joico K-pac och sedan har jag använt det i flera år.
Min hårbotten har mått helt okej, men jag tycker att med åren så har det nog trappats upp en aning. Så jag tänkte försöka ge mig ut i djungeln och prova något nytt att varva med.

Sagt och gjort, jag testade en provförpackning av The Body Shops Rainforest shampo och balsam för ett tag sedan och kände att jag hade renare hår och gladare hårbotten är på länge.
Igår satt jag och fikade med en vän och gick igenom min plånbok och hittade en kupong med ta tre betala för två på The Body shop och insåg att det var dags för nytt shampo och balsam.



Inga silikoner, inga parabener och inga färgämnen.
Kanske är det den kombinationen som mitt hår gillar?




Egentligen vet jag inte varför jag köpte en stor flaska balsam, jag använder endast balsam varannan till var tredje tvätt. Dock skillade det knappt 30 kronor på 200 och 400ml flaskorna så kände att man fick dubbla mängden mot en bråkdel av priset.

Nu hoppas jag att mitt hår kommer fortsätta att må bra och att jag slipper en kliande hårbotten ett tag.

Fuschia Fanatic

Här kommer bilder på lacket Fischia fanatic från China Glazes vårkollektion Electropop.
Ett härligt krämlack som är en nyans jag trivss i och gillar. Det är mörkt rosa, jag tänker på hallon, i vissa ljus blir det rött och i andra klart rosa.

Täcker på 2-3 lager beroende på hur noggran du är och hur tunna lager man gör.



Jag hade haft lacket i flera dagar innan bilderna togs så överlacket är väldigt matt och slitet.

Dagens för en vecka sedan









Så här såg jag ut för ganska exakt en vecka sedan
En enkel favorit sminkning med lite mörkare globlinje.
Microshadow Satin, Sibiria, Dry Lake och Velvet är det som är mina to go to när jag vill ha den här looken.

Funderar på vilket läppstift jag hade, det kan ha varit perfekt match men jag är inte helt hundra.

Håller dessutom på att testa en ny forunation, har haft den i några veckor så snart blir det en recension på den.
Har en del dagens, naglar och läppstift som ska upp här, men jag är kattmamma många timmar om dygnet, lillen lägger sig gärna över tangentbordet så där gulligt så man inte kan stå emot plus att jag är inne i en köksperiod, vilket gör att jag bakar och lagar mat lite väl mycket.



Det är alltså sånt här pyssel som prioriteras just nu om ni undrar vad jag har för mig :)

Party Lipstick Collection

Jag var ju inne och fick mina bryn plockade på Make up Store i veckan. Såg att de två nya kitten med läpptift kommit in. Jag har inga (!) av de sex stiften som finns i kiten, men har varit sugen på Prairie sedan förrförra M Magazine där det stod som använt på en modell och jag gillade det.
Röda stift har jag få av och China Red är rött utan att dra enormt åt rosa som Pout så varför inte slå till när man får paketpris? 355:- ska kitet kosta, vilket inte ens bli 120:-/stift. Eller så kan man se det som att köp två stift för ordinarie pris och få det tredje för 15:- Vilket är najs när jag velat ha två av stiften sedan länge och det tredje verkade riktigt fint det med. Är du klubbmedlem får du kitet dessutom ännu billigare.






Kitet består av tre stift i de nya hylsorna. Jag gillar dem. De känns rejälare och ligger mycket bättre i handen, känns mycket lyxigare. Locket sitter även bättre, har dock aldrig haft problem med lock som kt av i väskan förut, men känns inte som dte är möjligt med de här.
Formen är lite högre än de gamla men ändå lägre än de guldfärgade (avskkyr dock att det är tre storlekar totalt) och lite smalare känns de än de gamla, mer i size med gulsförpackningarna när det gäller tjockleken.


China Red, Prairie, Pink


China Red


Prairie


Pink


Pink, Prairie, China Red
Utan Blixt


Pink, Prairie, China Red
Med Blixt





Dagens

Ännu en gammal dagens. Dock den sista för stunden.
Just nu går sminket på lågvarv, känns som hela min kreativitet går åt till att baka tårtor, haha. Det är ett pyssel kan jag säga, ett roligt pyssel.








Ansikte:
Matt foundation - Make up Store
Stay Matte Powder - Rimmel
Blush Power - Make up Store
Blush Complex - Make up Store

Ögon:
Primer Potion - Urban Decay
Eyeshadow Painkiller - Urban Decay
Microshadow City Jungle- Make up Store
Microshadow Cultural' - Make up Store
Eyepencil Gold Digger - Make up Store
Eyeshadow Buck - Urban Decay (Till brynen)
Eyepen Vanilla- Make up Store
Studio liner - Oriflame
Opulash Mascara - MAC

Läppar:
Lipstick Creme Cup - Mac

Massa MAC

Ujujuj vad klockan är lite just nu.
Har precis slängt iväg en beställning på Kicks.se av ett läppstift ifrån MAC Shop MAC.

Blev lite besviken att två av de tre stiften jag ville ha redan var slut eller aldrig dök upp. Självklart två av de jag helst ville ha, så fick bli nummer tre på listan bara som klickades hem, blev lite besviken så orkae inte ens beställa hem någe mer än bara ett stift. Haha.

Nu ska jag fixa iordning mig lite, sen iväg, vid lunch ska jag sen in till Make up Store för en brynplockning, lite nervöst då jag aldrig fått mina bryn fixade tidigare.

Hittade en jättegammalbild på en kompis som jag sminkade, måste nog vara 2 år sen minst.


Mitt badrumsskåp

Jag visste att jag behövde rejäl förvaring i badrummet när vi flyttade in. Så blev det också. Jag fick adoptera ett suveränt skåp ifrån bästa Tes. Skåpet är inte jättestort, men högt och ändå tillräckligt djupt att det sväljer hur mycket som helst.
Eftersom mitt sminkbord förtfarande är lite rörigt så tänkte jag att ni får se lite av mitt röriga badrumsskåp istället.


Helheten, som sagt lite rörigt men även om jag är ett kontrollfreak räcker den här röran, för jag vet vart allt finns :)


Översta hyllan - där trängs dubletter och reserver. Torrschampon från Batiste, Body Butter, Duo body butter och body scrubs ifrån The Body Shop. Mina favvoduschtvålar från Sephora och Original Source. Ansiktsrengöring, tandkräm m.m.


Näsdukar, tops, handsavetter finns i nästa låda.


Den här lådan har 4 fack och varje fack har liksom en egen inriktning. Badsaker (någon som jag knappt har) Brun utan sol och solkrämer även det finns det lite utav. Munskölj och sista lådan har massor av ansiksmasker.


En rörig avdelning, men den som används mest. Mina parfymer tar upp halva hyllplanet. Jag byter och använder olika i princip dagligen. Sen är det dagliga produkter som ansikskrämerna jag använder, ögonkrämer och mitt lipbalm som jag använder när jag är supertorr.


Mina få hårprodukter får trängas med bodylotions, duschtvålar som ska testas och min underbara deo och ansiktsvattnet.


En rörid låda. LÄngst bak finns mina scrubrondeller, en påse med massa skrot som hittats i byxfickor innan tvätt, gamla hårsnoddar. I de främre facken är dte hårsnoddar, tops och hårnålar och ännu mer skrot från byxfickor.


I dte stora bakre facket finns små provpåsar på diverse produkter.
Massa olika ansiktsgrejjor som ansiktsvatten, krämer, rengöring, läppgunk till vänster.
I mitten i facket som ser svart ut är min bortrengöring, framför diverse hårpulver och till höger torrschampon och håroljor.


Hårinpackningar, saker till fossingarna trängs längst bak.
Där fram finns diverse scruber och hårdtvålar. Hårdtvålar är en lite drog, jag vet att det inte är hygiensikt, men jag gillar dem.


Längst ner min favvolåda - MINISAR
Jag är beroende av små produktprover/miniförpackningar som ser ut som de fullstora. Så söta.
Bak deodoranter (stora tyvärr) och schampo/balsam
Fram duschtvålar till vänster och bodylotions till höger.

Blurry Paragon

Ojojoj vad dålig jag är på att blogga just nu. Nu ska ni få en sminkning från förra veckan.





Jag kommer inte ihåg vilken bas jag använde.
Men skuggorna är Eyedust Paragon och Blurry från Make up Store.
Paragon är så fruktansvärt snygg, känns som ne höst/vinterskugga, men den lär nog användas även fast det är vår och sommar på gång :)

Vardagsbrunt

Här kommer en sminkning från i måndags. Jag trivs väldigt bra i dne här typen av sminkningar och det är som en klassiker som jag sveper på när jag har bråttom eller dålig inspiration.









Ansikte:
Matt foundation - Make up Store
Stay Matte Powder - Rimmel
Blush Power - Make up Store
Blush Ombré Azalea Blossom - MAC

Ögon:
Primer Potion - Urban Decay
Long-wear crystal In the Meadow - Lumene Blueberry
Microshadow Xocoatl - Make up Store
Microshadow Chocodor' - Make up Store
Eyeshadow Mystery - MAC (till bryn)
Eyepen Vanilla- Make up Store
Studio liner - Oriflame
Opulash Mascara - MAC

Läppar:
Lipstick Peachy - Make up Store

RSS 2.0