Usel bloggare

Just nu är jag riktigt dålig på att blogga.
Jag har fullt upp med jobbsökande, ideelt arbete och göra allt annat som ska hinnas med hemma.

Imorgon är det dags för en ny tur till arbetsförmedlingen och sen sätter jag mig på ett tåg till min pojkvän och är hemma igen nästa vecka.

Jag har inte förberett några tidsinställda inlägg för jag har inget material att göra inlägg av just nu. Jag har sminkat mig vardagligt och inte tagit några bilder alls den senaste tiden och nagellacken jag använt är alla redan uppvisade och inga nya roliga produkter inhandlade.

Det blir lite bloggpaus här så länge men snart ses vi igen :)


En sminkning med Blush Metal Cherry och Hightechlighter Space ifrån Make up Store

Naturlig look

Vid en del tillfällen gäller det att tona ner sminket lite och i veckan var det lite jobbrelaterade besök och jag ville ha en väldigt naturlig ljusare sminkning.Ansikte:
Matt Foundation (Make up Store)
Micronized compakt Powder (Make up Store)
Blush Complex och Power (Make up Store)Ögon:
Hightechlighter Saturn (Make up Store)
Microshadow Satin, Sibiria, Dry Lake och Monty (Make up Store)
Cake eyeliner black (Make up Store)
Max Lashes (Make up Store)
Eyepen Vanilla (Make up Store)
Tri Brow Color (Make up Store)

Födelsedagssminkning

I helgen fyllde min pappa år och det blev en naturlig brun sminkning för mig.Ansikte:
Matt Foundation (Make up Store)
Stay Matt Powder (Make up Store)
Blush Power och Complex (Make up Store)Ögon:
Eyeshadow base (Art Deco)
Skuggorna 1, 3, 7, 9, 13, och 15 (Smokey eyes www.kosmetikan.se)
Cake eyeliner black (Make up Store)
Max Lashes (Make up Store)
Eyepen Vanilla (Make up Store)
Tri Brow Color (Make up Store)Katastrofal Geisha ?

Igår begav jag mig av till min frisör. Fick beröm för sminket och kände mig skapligt nöjd, tyvärr insåg jag idag när jag tömde minneskortet att sminkningen såg katastrofal ut på bilderna. Surt.
Eyelinern såg konstig ut och blixten hade förstört bilderna så jag såg ut som en geisha med vit hy, för mycket eyeliner och röda läppar. Bilderna utan blixt var lite bättre men istället en aning suddiga men valde ändå de.

Som sagt så åkte jag till min frisör, det var dags för toning och även lite kapning på luggen, det var verkligen dags för det.


Ansikte:
Dream matte mousse foundation  (Maybelline)
Blush Power och Complex  (Make up Store)

Ögon:
Primer Potion (Urban Decay)
Microshadow Satin på ögonlocket, Sibiria som highlight, Dry Lake i globlinjen och en gnutta av Monty i globlinjen (Make up Store)
Cake eyeliner Black (Make up Store)
Absolute Hi Tech Mascara (Deborah)
En brun kajal under ögat (Clinique)
Tri Brow Color (Make up Store)

Läppar:
Carmex Lip Balm
Lipstick Golden Red (Oriflame)

Nagellacksborttagning

Sedan mitt lackintresse startade igen så har jag hunnit göra av med en hel del remover. Jag har hittat en klar favorit i Depend Supersnabb nagellackremover, men kände att det var dags att prova något nytt.

Jag har läst en hel del om Lidls remover som ska vara superbra, så idag när jag åkte förbi så hoppade jag in och plockade ner tre flaskor i korgen.

Jag har nylackade naglar just nu så det dröjer någon/några dagar innan det blir dags för första testet, så får vi se om även jag går över till den i framtiden.

En flaska låg på 16:- och innehåller 200 ml, vilket är en aning billigare mot min remover ifrån Depend som kostar ca 50:- för 250 ml.


Ashes To Ashes

Ett relativt nytt nagellack hemma hos mig är IsaDoras Ashes To Ashes.
I flasken ser det lite grå-lila ut, om jag själv skulle beskriva färgen så skulle jag kalla den smuts-lila.

Med Blixt, utan överlack


Utan blixt, utan överlackLacket är skapligt lättlackat, jag har lärt mig att hantera IsaDoras Wide Brush, men tycker det är väldigt lätt att få för mycket lack så att det blir ett jättetjockt lager som flyter ut mot nagelbanden. Det kan ni även se resultat av på bilderna, speciellt på pekfingret blev det för mycket färg och nagelbanden svämmar över.

Det täckte helt okej, två lager var nog för en jämn färg. Torktiden var helt okej den med.

Nyansen på nageln blev dock inte samma som i flaskan, jag va ute efter den där smutsiga lila nyansen, men på nageln blir det mer grått med en svag ton av lila i vissa ljus, vilket var synd. 

Som ni ser på bilderna har jag inget överlack och lacket behöver verkligen det för att det ska bli snyggt glansigt. Eftersom färgen inte riktigt var det jag var ute efter så testade jag sedan att lägga ett matt överlack och tyckte nog att det blev riktigt bra.


Helgens räddande ängel

Sedan tidigt tidigt i torsdags morse har jag varit i Stockholm, vi var ett gäng som åkte upp och eftersom vi endast hade ett säte att packa all vår packning för fyra dagar på så vard et begränsad packning per person. Jag hade slängt ner lite blandat smink som jag skulle klara mig på, och de gick vägen, MEN sjävlklart protesterar mina läppar värre än någon gång och redan på torsdagen var de snustorra och stora hudflagor ville lossa. De läppbalsamen jag hade med mig ville inte fungera och på lördagen så glömde jag självklart köpa ett aloeveraläppbalsam som jag vet fungerar så det blev gamla favoriten Carmex som inhandlades på ICA.

Redan efter första smörjningen så kändes det underbart och efter ett par smörjningar till så var alla onda hudflagor och all irritation helt borta.

Heja Carmex!!!


Det enda minuset som jag har är förpackningen - jag avskyr burkar då jag ogillar att behöva trycka ner fingret i burkar. När produkten fortfarande är skapligt full kan man lägga på den som ett stift typ men i längden så går ju inte det tyvärr.

Trots trälig förpackning så älskar jag produkter som räddar en på så kort tid. Underbart.

4,5/5 i betyg, endast avdrag för förpackningen.

Priset ligger på ungefär 35 kronor lite varstans.


Urban Decay

Ibland är det bra att ha en bror. Min bror gick med på att langa smink åt mig ifrån London och fick beställningen Primer Potion och Naked-paletten ifrån Urban Decay. Jag var rädd för att Naked-paletten skulle vara svår att få tag i och jag hade rätt. Dock fick jag hem en primer i alla fall. Jag har ju Sin sedan tidigare men ville även ha en orginal.
Min lilla samling av Urban Decays primer potion


Miniflaskan är bara för söt

"Depotta alá Karin"

Jag lovade er ett inlägg om hur jag Depottade mina skuggor ifrån Make Up Store.

Det finns redan många bra guider om hur du gör om man söker, men jag ville ha ett sätt utan att smälta ner hela plasten totalt med ex metangasbrännare eller ljus eller andra värmekällor som alla guider jag hittade innehåller.

Jag försökte fotografera när jag höll på själv, så bilderna blev inte så jättebra då jag gärna hade velat ha några händer extra ibland, men förhoppningsvis kanske ni får användning för det ändå. Dessutom glömde jag ta kort i slutet.

Den här metoden tog mig ungefär tre till max fem minuter per förpackning om de var rejält limmade.

Jag har använt mig av:
En tång (Tyvärr alldeles för slö)
En smal, spetsig sax

Sedan behövs någon form av alkoholhaltig vätska att ta bort limrester med.

  

Steg 1:Välj ut en skugga!

-Jag använder mig av skuggan Choko d'or ifrån Make up Store

Steg 2:

-Plocka bort locket på skuggan

Steg 3


Lägg eller håll skuggan med baksidan uppåt, i skarven där locket egentligen ska sitta kan man peta in spetsen på saxen.
-Vissa baksidor sitter väldigt löst medan andra är lite trixigare, men om man använder skuggan som stöd för saxen så får man lätt in spetsen på saxen.Tryck in saxens spets så långt du kan och bänd den gärna i sidledBänd till sist uppåt för att lossa baksidan. Precis som jag skrev tidigare så lossnar vissa väldigt enkelt medan andra måste man ha lite kraft på.När baksidan är av ser det ut så här

Steg 4Dags att ta fram tången. (Eller vad den nu heter, det ska gå att klippa/kapa med den)

Ha skuggan åt rätt håll och klipp på "framsidan"KLipp som ett litet hål och klipp av små plastbitarKlipp små hack mot ovansidan, men var försiktig så du slinter med tången mot skuggan. Bänd helle rinte mot skuggan, då kan pannan tryckas innåt och skuggan gå sönder.Klipp bort bitar tills du har ett litet hål och ser själva metallpannan som skuggan ligger i

NU glömde jag ta bilder.

I det här läget så kan man ha tur eller otur. På denna skugga hade jag otur, man kan svagt se att det är lite brunaktikt precis under metallpannan, det är lim.
Vissa skuggor har lim i mitten, andra över hela och vissa vid en sida.
Om limmet inte syns kan man lirka in spetsen på saxen (som jag doppat i någon form av alkoholhaltig vätska) och försöka lirka loss limmet.

När man lirkat lite får man in hela saxen och kan då klippa bort det sista limmet så att skuggan lossnar.

Om det är lim direkt så får man klippa upp ett större hål och sedan lirka in saxen.Här har jag fått in saxen, självklart var det just den skuggan jag fotograferade som gick sönder. Jag slant och kanten sprack.

Sista steget

När skuggan är loss ifrån förpackningen så är det en hel del limrester kvar på undersidan som man kan gnugga bort.

Sedan klistrar jag dit en liten lapp med namnet på skuggan och även om jag vet vilken kollektion den kom från och årtal.

Sedan är den klar att stoppa ner i en tom palett_________________


Det kanske ser väldigt komplicerat ut, men det hela går ut på att klippa upp själva förpackningen med tången och sedan försiktigt bända loss limmet. Vissa skuggor är lättare än andra så man får ha tålamod och vara observant, jag slarvade på den här skuggan och det var då jag slant till med saxen och skuggan sprack.

Så om det är någon mer än jag som vill köra den enkla men lite mer brutala stilen med endast en sax och tång så kan ni prova den här metoden, är man försiktig är det inga problem :)


En tom palett

Jag har funderat en tid på om det är dags att fixa lite bland mina skuggor ifrån Make up Store. De har växt i antal och jag känner att det kanske vore dags att sortera in de som används flitigast i paletter.
Än så länge har jag bara hittat en palett som går att beställa som passar till Make up Stores skuggor och jag har inte riktigt tagit mig i kragen och beställt. Tills nu.

Jag beställde till att örja meden palett så får vi se om det räcker med den eller om det blir fler i framtiden.Ja det är inte speciellt spännande med en tom palett, men snart ska den fyllas på.

Nu återstår bara projektet med att plocka ur skugorna ur deras förpackningar.

Ny kärlek

Här har vi en av produkterna jag beställde hem under mellandagarna som en sen julklapp till mig själv.
Ända sedan jag fick hem min rougepalett så har jag ångrat att jag inte direkt beställde hem Smokey Eye paletten också. Nu var det dags, och när jag kom hem igen efter nyårsfirande så låg det ett paket och väntade på mig.

Precis som rougepaletten så är förpackningen helt svart utan märke och känns lite halvplastig och lite billig, men vad gör det när innehållet är bra? Älskar nyanserna på skuggorna och kommer nog få stor användning för den i framtiden.Och sen lite närbilder på skuggorna


Naturliga ögon

När jag inte har någon inspiration och vill ha något enkelt är det här en klassiker hos mig.  

Ögon:
Hightechlighter Saturn
Microshadow Sibiria
Microshadow Velvet
Microshadow Choko d'or
Tro Brow Color
False Lash mascara
Eyepen Vanilla
Cake eyeliner Black

Samtliga produkter ifrån Make up Store

Gissa vad jag gör?

Gissa vad jag har pysslat med ikväll?


Tror nog de flesta av er förstår vad bilden betyder - jag har "depottat" ögonskuggor.

Jag beställde en tom palett nyligen och ville nu flytta dit lite skuggor.
Det var skuggorna ifrån Make up Store som skulle flyttas och det är inte "bara" om man säger så.
Jag läste en hel del guider, men många va lite väl komplicerade med metangasbrännare och andra föremål för att smälta ner plasten helt. Det är säkert jättesmidigt, men då jag inte ville att mitt rum skulle lukta smält plast och inte hade någon annan stans att vara just nu gjorde jag min egen variant.

En guid på "depottning- alá Karin" kommer upp så småningom.

Har hittills fått loss ungefär 15 skuggor, en enda har gått sönder och då inte så mycket utan i ett hörn, så känner mig ganska nöjd. Nu har jag ont i händerna och ger nog upp för ikväll. Två paletter till måste beställas inom kort så jag kan få ner skuggorna i rätt palett direkt, tänkte mig en mer naturell med highlights och bruna nyanser (den jag håller på med just nu) sedan en med färger samt en med mina rouger.Så här ser paletten ut just nu, nyanserna är helt fel men orkade inte ställa in kameran. Den blå skuggan ska in vara i paletten egentligen men fick ligga där så länge.

Nyårsnaglarna

Jag firade inte nyår hemma och min kamera låg kvar hemma som vanligt så inga bilder blev det på nyårssminket. Däremot så tog jag några bilder på naglarna ett par dagar senare när jag kom hem igen, så här kommer det bilder på hur naglarna såg ut.

Det är ett grått lack ifrån Depend som bas och sedan två lager av OPI Sparkle-icious ovanpå.

Idag hade det börja bli rejält slitet så efter 11 bomulsrondeller indränkta i remover så är så gott som allt glitter borta. Jag avskyr verkligen att ha bort glitterlack.
Nu ska jag bara ta och bestämma vilken färg det ska bli till helgen, några förslag?

Inköpslista

Jag har precis suttit och skrivit en inköpslista, och då menar jag inte en vanlig för mat, utan för smink så klart.

Jag fick en makeupkurs på make up Store i julklapp och imorgon är det dags så har suttit och kikat på hemsidan och skrivit ner produkter som jag ska kika närmare på imorgon. Så vi får helt enkelt se vad jag kommer hem med, men jag är taggad till tusen för lite shopping :)

Förhoppningsvis är ljuset skapligt när jag kommer hem så ni även kan få se årets första sminkning.

Jag har fullt upp som vanligt. Igår kom jag hem igen och nu är jag hemma i två dagar till och sedan åker jag iväg igen i fyra dagar. Jag ska försöka fixa några några tidsinställda inlägg om jag hinner så ni får något nytt att kika på medan jag är iväg och roar mig.

Här får ni en gammal bild så länge. Ögonskuggorna är Nox och Flamenco och läppstiftet är Stage med Potgloss Ski ovanpå.


Mina favoriter 2010


Då var det dags för mig att göra en sammanfattning med mina favoritprodukter frå 2010. Efter produktnamnet så står det även om det är en ny favorit sedan 2009 eller om det är samma favorit.

Vad betyder då en favoritprodukte för mig? För mig innebär det att jag gillar produkten och resultaten den ger mig och att jag vill köpa produkten igen. Det behöver inte betyda att det är den produkten jag använder mest men helt enkelt den som är strået vassare i mina ögon.

Hudvård Ansikte:
När det gäller hudvård och ansiktsprodukter så har jag väl inte testat så värst många under året. Främsta anledningen är för att jag tycker det är tråkigt att handla dem, samt att det tar så lång tid innan man ser resultat. Rengöring har jag dock testat en hel del av, men ändå finns det ingen som än slår min gamla favorit. Just nu känner jag att jag har en bra rutin, produkterna känns anpassade för min hud, vintern har inte slitit på mitt ansikte och huden har hållit sig fräsh utan att bli torr eller massproducera finna. Känns som rätt ord är balans
Rengöring: Biotherm - Aquasource cleansing gel (Samma) Dock verkar den tyvärr ha utgått ur sortimentet.
Ansiktsvatten: Neutrogena - Visible clear blackhead eliminationg toner (NY)
Peeling: Apoliva - Scrubrondeller (Samma)
Ansiktsmask: Make up Store - Mud Mask (NY)
Remover för ögonmakeup: L'oreal Eye & Lip Make-up Remover Waterproof (samma)
Dagkräm: Aco face young - mattande dagcreme (NY)
Nattkräm: Använder ingen specifik nattkräm
Serum: Använder inget speciellt serum
Ögonkräm: Clinique - All about eyes (Samma)

Hudvård Kropp
Här har vi också en kategori som jag själv inte är jätteduktig på att shoppa ifrån, däremot har jag ett intresse som gör att jag skapligt ofta vinner diverse olika produkter.
Duschkräm: Sephora - Body Wash citron meringue (NY)
Body Lotion: The Body Shop - Sweet Lemon Whip Body Lotion (NY)
Skrubb: The Body Shop Coconut Body Scrub (Samma)
Handkräm: Oriflame Swedish Spa minerals Overnight hand treatment (Samma) Dock har jag slarvat bort tuben så just nu har jag ingen aning om vart den är, klantig som jag är.

Hår:
Jag har ett väldigt friskt hår enligt min frisör, jag har däremot en bråkig hårbotten som blir torr och kliar fruktansvärt mycket om jag använder fel hårprodukter, fel för mig är i princip alla budgetprodukter som man kan köpa i butik. Vilket har lett till att jag testat mig igenom otaliga märken för att hitta rätt.
Schampo Lyx: Joico K-pak (Samma)
Schampo Budget: Head & Sholders Dry Scalp Care (NY)
Balsam Lyx: Joico K-pak (samma)
Balsam Budget: Head & Sholders Dry Scalp Care (NY)
Leave in-produkt: Syoss Shine Boost (Samma)
Styling: Osis Dust it (Samma)

Makeup:
Den här kategorin var intressant, samtliga produkter har hängt med som favoriter under hela året. Även om jag inte är så duktig och använder primer dagligen så är Smashbox min favorit. Min bas skulle inte alls vara densamma utan mina favoriter och i handväskan finns alltid mitt nummer 1 puder ifrån Givenchy.
Ansikte:
Primer: Smashbox Photo Finish Color Correcting (Samma)
Foundation: Make Up Store Matt foundation (Samma)
Concealer: Make Up Store Cover All Mix (Samma)
Fast puder: Givenchy Prisme Again Visage (samma)

Kinder:
Här har vi en omkastning vad gäller favoriter. Jag har gått ifrån endast ett fåtal rouge till en samling på över 30 olika så det är kanske inte så konstigt att det blivit lite ändringar under den här kategorin.
Fast Rouge: Make Up Store Blush Sugar Pink (NY)
Löst Rouge. Make Up Store Wonderblush Kairo (NY)
Highlighter: Make Up Store Blush Lust (NY)
Shading: ELF Blush Coy (NY)

Ögon:
Vilken spännande kategori, många produkter hänger kvar i toppen, men på den enligt mig "tyngsta" posten, Mascara så har vi en ny solklar favorit. 
Mascara: Make up Store - Max Lashes (NY)
Ögonbrynsprodukt: Make Up Store Tri Brow Color (Samma)
Ögonskugga: Det är fruktansvärt svårt att endast välja en skugga, men det blir ELF Mineral Eyeshadow Confident. (NY)
Ögonskugga svart: MAC Carbon (NY)
Ögonskugga Grön: Make up Store Microshadow A girls best friend (Samma)
Ögonskugga Brun: ELF MIneral Eyeshadow Confident (NY)
Ögonskugga lila: Make Up Store Microshadow Flamenco (Samma)
Ögonskugga Blå: Make Up Store Microshadow Ashes (NY)
Ögonskugga rosa: Make Up Store Microshadow Nox (Samma)
Ögonskugga vit/beige: Make up Store Sibiria (NY)
Eyeliner: Förra året var det delad förstaplats här och även i år får det bli så, båda mina favoriter sedan förra året hänger kvar på samma plats i toppen. Make up Store Cake eyeliner black och Oriflame Eyeliner Stylo.
Primer: Som många andra har jag fastnat för Urban Decay Primer Potion (NY)

Läppar:
En rikitgt svår kategori. Jag älskar mina läppstift och den biten av min samling har börjat växa mer och mer. När det gäller läppglans så är jag riktigt svag och det är egentligen bara läppennor som inte lockar så speciellt för mig.
Läppenna: Make Up Store Sauvage (NY)
Läppstift: Make Up Store Pretty (NY)
Läppglans: ELF Minted Lip Gloss Miami (NY)
Läppbalsam: Forever Living Products Aloe Lips (NY)

Där har vi nog den fullständiga listan.
Sminksamlingen har växt oerhört under året, speciellt när det gäller rouge som jag verkligen börjat intressera mig mer för. Samma gäller läppstift som också ökat i antal hos mig rejält.
Jag inser att jag inte hade någon del för nagellack i min lista. Nagellack är något som verkligen växt i intresse hos mig, för länge sedan var jag väldigt intresserad av nagellack men det försvann och sedan har det inte intresserat mig förrän förra året, då intresset åter väcktes. Så lacksamlingen har växt rejält under året.

Jag ser med spänning fram emot hur 2011 kommer se ut i sminkväg, vad som kommer intressera mig och vilka färger och trender som jag kommer fastna för. Jag känner på mig att 2011 kommer att bli ett bra år.

Juicy Tubes

Här kommer swatches på glossen jag köpte :)

Alla nyanserna känns användbara. Av de jag hunnit testa känns de mjuka och lagom klistriga på läpparna. De verkar ha bra hållbarhet. De doftar gott, men det brunaktiga är lite väl godisaktikt sliskigt för mig och tyvärr är det ett som har en svag jordgubbsdoft. Jag får helt enkelt testa och se hur länge doften sitter kvar när dte väl kommer på läpparna.


RSS 2.0