Inget guldglitter för mig

Jag fick en lite idé om att blanda in ett guldglitter i mina röda naglar. Det gick inte. Mitt lack som är guldglittrigt ifrån Depend som är oanvänt är oanvänt av en anledning, flaskan är skyddad mot inbrott. Hur mycket jag än tar i, bankar, svär så får jag inte upp flaskan. Så kan det gå, dte är i de lägena jag är glad att jag endast betalat några tior för lacket för jag kan lika gärna slänga det och köpa ett nytt som att gå och hämta en stor fet tång. Hade det kostat många tior hade tången kunnat ha sönder flaskan och jag varit nästan mer orolig för det än det faktum att jag inte ens kom in i flaskan.

Nog med svammel ifrån mig ikväll.
Tog även bort snöflingorna, det blev någe vajs som jag inte orkade lösa vid den här tiden på dygnet.


Glitter Red

Red Glitter + debenp nr 91

Så här ser två av mina naglar ut just nu. Jag köpte ju ett rödglittrigt lack som jag hade en liten plan till. Min tanke var att det skulle bli kalasfint ovanpå ett rött lack till jul. Jag testade mig igenom mina tre olika röda lack och detta blev min vinnare.

Underlack ifrån Depend
Två lager med ett rödskimmrande lack ifrån Depend nr 91
Två lager Glitter Red ifrån Mavala

Blev riktigt nöjd med resultatet, fast jag inte har något överlack känns ytan helt okej, inte stickig eller jätteojämn av glittret, nu tre dagar efter jag lackat är det bara ytterst lite skavt i ett hörn, de andra naglarna är jätteskavda så hållbarheten blev riktigt bra.
Så det här är hur jag kommer lacka mina naglar på jul :)

Julshopping

Tänkte att jag skulle kollat lite på julklappar och sånt idag, jag inhandlade faktiskt ett par julklappar, till hunden och katten. Hittande inge annat och kan inte säga att jag letade heller.
Däremot hittade jag ett vitt glitter som jag velat ha till en frostsminkning en längre tid. Nu väntar det på att användas här hemma. Förhoppningsvis kommer en kompis i veckan som får vara provdocka. I Övrigt blev det bara ett nagellack ifrån Mavala, ett rödglittrigt lack, min tanke var att det skulle vara snyggt över ett rött lack på jul, tycker att röda lack lätt blir tråkiga och tror att en massa glitter kan pigga upp :) Lacket heter Glitter Red, inget konstigt med det.

Bilder på lacket komme rnär jag fått tummen ur och lackat lite, har inte lackat naglarna på nästan en månad snart.


Blått och grått

Som utlovat kommer här även mitt högra öga.

Splash och blackstar blue

Jag har använt

Bas: Gel eyeliner Satin White - Coastal Scents
Inre halvan: Eyedust Splash - MUS
Andra halvan: Dazzle Dust Petrol Black - Barry M
Yttre delen: Blackstar Blue - Make Up Cosmetics
Highligter: Den vitglittriga ur Glitter Eyes Palette, Glitter Black 1 - Deborah
Eyeliner: Gel eyeliner True Black - Coastal Scents
Inliner: Old Moss - MUS
Under ögat ligger Splash

I övrigt omålade fransar och bryn, även om en hel del skugga fallit ner på fransarna.

Nu är det dags att tvätta bort lite smink och sedan försöka somna så att man kan få någon ordning på dygnet.


Barry M och Make Up Cosmetics

Jag har lekt ikväll. Ville testa skuggorna ifrån Barry M så sminket åkte fram. Blev veslutsångest och en sminkning på varje öga.

Först ut mitt vänstra öga.
Cherry Red och Blackstar Red

Jag har använt:
Bas: Gel eyelinener Satin White - Coastal Scents
Längst in: Dazzle Dust Cherry Red - Barry M
Ytterst: Blackstar Red - Make Up Cosmetics
Highlighter: vitglittrig skugga ur Glitter Eyes Palette Glitter Black 1 - Deborah
Som eyeliner under ögat ligger Cherry red
Inliner är Eyepen Vanilla - MUS

I övrigt är ögonfransarna och ögonbrynen helt osminkade.

Min vision var långt ifrån det ni ser, tänkte mig Cherry Red betydligt rödare och inte neonrosa som den blev. Ska testa med en annan bas, nu var ju basen vit, kanske blir bättre med en hudfärgad eller rent utav svart.
Jag får helt enkelt prova mig fram om jag kan få en mer röd nyans av den eller om den helt enkelt vill vara så rosa hela tiden, tyckte mig se en annan nyans när jag swatchade den.

Strax ska ni få se mitt andra öga

Glitter

Vinter, som ändå är den årstiden vi måste klassa oss i så här ett par dagar innan första advent, är en årstid som jag förknippar med glitter. Massor av glitter. Ni som följer bloggen vet att glitter är en bristvara hos mig, men det är på väg att ändras. För en tid sedan köpte jag två nya glitter ifrån MUS till samlingen som jag upptäckte att jag inte visat er. Det var på tröstshoppingen mellan att jag skrev upp och hade uppkörning, som förövrigt gick vägen utan problem och en stor faktor till varför jag är frånvarande titt som tätt, jag är ute och brummar med min bil.

Tillbaka till ämnet glitter. Jag har läst en hel del som använder vanligt "pyssel-glitter" till sminkningar, länge har jag funderat på det men tycker oftast att glitterkornen är så stora så att de ser ut som skräp, men när jag gick igenom Pandurokatalogen hittade jag ett glitter med en aning mindre korn (0,2) Så här ska det testas hela 15(!) nya glitter har jag. Nyanserna tycker jag är riktigt fina.
Tre olika gröna nyanser, två blåa. En cerise, tre som skiftar mellan rött och rosa, en lila, en svart, en mörkt brun, en brons, en guld och en silver. För det kalaset betalade jag 89 kronor, så även som resultatet inte blir någe vidare så kan jag pyssla julkort och ändå känna att det var ett bra köp :)


Julkänsla

Jag är en person som verkligen gillar julen. Jag vill ha julkänsla, jag vill ha traditioner, jag vill ha klassiska julbord, jag vill ha inslagna julklappar. Jag har aldrig fastnat för rim, men att slå in paket halva nätterna innan julafton hör till.
Att gå på stan när det snöar och leta julklappar, sätta sig på ett fik och ta en lussebulle och en kopp choklad, allt det där gillar jag.
Jag är emot att bryta traditionerna och ändå har jag firat jul på varma Las Palmas två år, men trots det så var det svenskt julbord som vi åt, med skinka, gröt och hela köret.
Att julpynta innan första advent är jag lite emot, trots det har jag julpyntat lite här i bloggen, kände att det var dags för lite snö här i alla fall.
Själv har jag börjat julstäda här hemma, julen är nog det enda som kan få mig att börja städa utan tvång eller press av andra anledningar.

Egentligen har dte här inlägget inget med smink att göra, men så här tre dagar innan första advent känner jag för att drömma mig bort till en vit jul, utan blask och slask, och med många julklappar som platsar att visas upp här i bloggen. En ny foundationborste står långt upp på min önskelista.

Sedan är det ju det där med smink, hur ska man sminka sig på julafton och nyårsafton?
På Nyårs känns det självklart med silver, blått och svart. Men på julafton?


Nummer åtta

Ännu ett glans får det bli så här på natten.

Visions Watercolour Lip Gloss

Visions
Watercolour Lip Gloss

Raspberry Delight

Det här glosset hittade jag på extrapris i Oriflamékatalogen och slog till. Det är i miniformat, endast 7,5 cm "långt" (Ja, jag mätte precis) Så det är otroligt smidigt att ha med i fickan eller den minsta handväskan eller i plånboken om man vill de.

Hållbarheten är okej, inte jättelänge, men så länge jag inte äter så sitter den på plats ett tag.
Färgen är inte så intensiv som i hylsan, men så heter den Watercolour också. Det går att jobba upp lite rosa/röd nyans, men vill man verkligen ha rött får man nog grunda med läpppenna eller läppstift.
Jag tycker att det är ett riktigt smidigt vardagsgloss.
Tycker mig även käna någon plumping-formula, de där typiska minimala stickningarna i läpparna så gör det läpparna lite större är ju inte det något minus även om det oftast inte är någon större skillnad.

visons Watercolous lipp gloss

091124

När jag ändå är igång så kan jag visa gårdagens sminkning med. Igår var det dessutom exakt en månad kvar till julafton, det här året har gått skrämmande snabbt.

Dåliga bilder här med, men på grund av avsaknad av blixt, dåligt ljus och en darrig hand.Ögon:
Bas: Gel eyeliner Platinum - Coastal scents
Velvet - MUS
Carbon - MAC
False Lash effect - Max factor
Hypnotic Shimmer Eye pencil - Oriflame
Vanilla eyepen - MUS

Är riktigt nöjd med hållbarheten. Blev en lång dag, även kortare turer i regn. Kom hem klockan 02:00 och då satt allt kvar, inga veck eller liknande. Vaknade med samma make då jag somnade lite väl snabbt och den enda skillnaden var att Carbon hade blivit mer grå än svart. Bra första intryck av basen!


091123

Sitter här och har ont i mina tummar, jag och en kompis har nördat Super Mario Broos Wii de senaste två dagarna och mina tummar har tagit stryk, känns som jag klämt dem i en bildörr eller så, ja det är hur som anledningen till att jag inte hunnit uppdatera speciellt bra, jag har inte varit hemma. Däremot har jag testat mina nya eyeliners både igår och i förrgår. Än så länge är jag possitiv. Tänkte visa måndagens sminkning nu.

Åkte hastigt och lustigt till stan så fort skulle det gå, bilderna blev tyvärr lite förstörda av blixten så färgerna blev lite skeva men så kan det gå ibland.Jag har använt

Hightechlighter Saturn - MUS
A girls best friens - MUS
Sibiria - MUS
Gel eyeliner 24k Gold - Coastal Scents
Eyepen vanilla - MUS
False Lash Effect mascara - Max factor

Blush Lust - MUS

The perfect Pink - MUS
Gloss Lips Dune - MUS
Nummer sju

Då var det dags att ännu en gång visa något ur min samling till läpparna. Känner att samlingen ökar i snabbare takt än jag hinner visa så får väl ta och skärpa mig. Antingen får jag shoppa mindre eller helt enkelt snabba på att visa er vad jag har.
Det har varit väldigt mycket läppstift så tänkte att det är dags för ett läppglans.Visions (Oriflame)
Bootylicious Lip Gloss i nyansen Oh Baby


Ett krämigt läppglans i en lite gammelrosa nyans med guldskimmer. Känns mjukt på läpparna och inte så hemskt kladdigt med tanke på krämigheten.
Hållbarheten är tyvärr inte den bästa, men om man är beredd att bättra på då och då så är det ett riktigt fint glans.
Har en svagt doft och smak av vanilj. Smaken är mer utmärkande än doften.
Är inte överdrivet förtjust i tubförpackningar men med tanke på priset så är det klart prisvärt.

Vision, Oriflame

Barry M Dazzle Dust

Tre prover på Barry M Dazzle Dust följde med min beställning ifrån IaMia's .

Pink Gold


Cherry Red


Petrol Black


Gjorde en snabb swatch på handen. Ingen bas utan direkt på huden.
Pink Gold, Cherry Red och Petrol Black
Dazzle Dust  Pink Gold, Cherry Red, Petrol Black
Pink Gold påminner om både Trax (MAC) och Nox (MUS) Cherry Red är en sådan där färg som jag inte har i dagsläget så den ska bli riktigt spännande att testa. Petrol Black ser jag fram emot att göra en stoning med, kanske blanda in rec (MUS) eller så, får se vad jag hittar på :)

Coastal Scents Gel Liner

I fredags landade mitt efterlängtade paket i brevlådan. Helgen har spenderats på konferens så har inte haft möjlighet att känna så mycket på burkarna förräns nu.
Fyra olika färger var det jag beställde, svart, vit, guld och silver. Första tanken är att färgerna är bra, dock bara testade på handen men intensiteten och täckningen är det som jag ville ha. Konsistensen skiljer färgerna åt, den vita är ganska mjuk. Den silvriga är väldigt mjuk, guld och svart är desto hårdare. Jag ska testa mig igenom burkarna och se hur de är både som eyeliner och som ögonskuggsbas så får vi se vad mitt betyg är, men första intrycket är helt okej.

Hela beställningen, vilka ögonskuggor och hur de ser ut kommer i ett eget inlägg lite senare.
shopping ifrån iamia's.se

Silk White, True Black, Platinum, 24k Gold
Silk White, Platinum, 24k Gold, True Black  Coastal Scents

Silk White
Gelliner, Coastal Scenst

True Black
Gelliner, Coastal Scenst

Platinum
Gelliner, Coastal Scenst

24k Gold
Gelliner, Coastal Scenst

Swatches på handen. Först ett bredare streck med tops, sedan en tunnare linje målad med tunn pensel
Silk White, Platinum, 24k Gold, True Black
Swatches Gelliner, Coastal Scenst  Silk White, Platinum, 24k Gold, True Black


Oriflame

Att ha en kompis som säljer produkter ifrån Oriflame är farligt, det innebär att man titt som tätt får hem en drös med produkter som man tidigare beställt, ja inge dåligt med det, men plånboken är inte alltid lika nöjd. Denna gång hade jag dock varit ganska duktig och hållt mig nere.
Tre saker fick jag hem i slutet på förra veckan.

En ögonpenna, en kräm/gel eyeliner och ett läppglan i miniformat
oriflame  Watercolor lipglass Rasberry delight, hypnotic shimmer eye pencil, gel eyeliner chocolat brown

Ögonpennan
Hypnotic Sinner eye pencil.
En mörk grå ögonpenna med små glitterpartiklar som blir i väldigt lagom dos. Mjuk att använda och väldigt lätt att måla med.
Hypnotic Shimmer eye pencil

Kräm/Gel liner ifrån Giordani Gold i färgen chocolat brown.
En smidig eyeliner som jag haft lite svårt att få jämn i färgen hitills, har lätt blivit att den blivit lite flammig men hoppas det försvinner när jag fått in lite rutin på mängd färg. Annars en fin färg till vardags, en bra brun nyans.
eyeliner chocolat brown

Visions Watercolour Lip Gloss, raspberry delight
Ett väldigt "glossigt" glans, skit hallonfärg, svag doft och någon typ av plumping(?)-effekt då jag tycker mig känna pirr i läpparna efter användning.

Äntligen

Åkte iväg till en kompis igår kväll, idag när jag nyss kom hem så låg ett svart brevpaket på bänken. Min beställning ifrån IaMia's hade kommit.
Mina fyra små härliga burkar med gelliner, en snabb test på handen har jag hunnit med, alla blir riktigt läckra i färgen, den vita blir verkligen vit och den svarta svart, härligt. Nu ska jag kasta i mig lite mat, sedan ska jag iväg och vara barnvakt.
Imorgonbitti bär det av till konferens så blir inga inlägg ifrån mig den närmaste tiden, men räkna med en hel del inlägg om mina eyeliner nästa vecka.

Ha en härlig helg :)

Coastal Scents Gel Liner 24k Gold

Det känns som en söndag

Ja precis som rubriken säger så känns det som en söndag idag. Ändrade planer gjorde att jag kunde sova ut, länge (alldeles för länge) Sedan blev det en lång dusch med ansiktmask, hårinpackning, jag gick lös med filen på fötterna (och råkade fila jack i minst tre av mina vanliga naglar). Allt det är saker som vanligtvis äger rum på söndagar. Det är liksom min slappar-söndags-ritual, undrar om kroppen får en chock nu när söndags-ritualen blev av på en torsdag.
Jag hoppas jag klarar mig utan men. Sitter här utan smink med en massa krämer i hela ansiktet, Lash booster på fransarna och försöker se om den gjort resultat. Jag har använt den nu i snart tre veckor, inbillning eller ej så tycker jag att den gjort skillnad. Speciellt i mitt "hål" på ena undre fransraden, har haft ett glapp på fransarna som nu känns mer utfyllt. I slutet av november ska jag ta massa osminkade bilder för att se om jag kan se någon skillnad. Om inte annat så är det ändå en bra känsla när det känns att fransarna blir lite snyggare.

Känns som jag bara lämnar en massa svammel idag, inget vettigt inlägg egentligen men jag längtar efter min beställning och saknar inspiration just nu.


091118

Idag blev det inga bilder alls, var stressad då jag gick upp två timmar efter väckerklockan ringde och sedan blev det jätteenkelt och ljust och det var alldeles för mörkt för att få fina bilder. Blev Nox och Trax, en ny kombo som jag gillar.
Min hy har uppror, snustorr ena sekunden för att vara jättefet i nästa och flagar som om jag varit i Thailand i några veckor. Min rengöring håller på och ta slut och mitt ansiktsvatten sjunger även den på sista versen så det kan bli en dyr månad framöver om jag ska fylla på med samma som jag har nu.

Längtar fortfarande på att få min beställning jag skrev om tidigare, enligt hemsidan är leveransen två till fem dagar, om de håller sig till dne nedre gränsen kanske jag har mina små burkar redan imorgon, då kanske jag till och med hinner testa lite innan jag drar iväg på äventyr i helgen.Skulle vilja göra en sminkning med det blå glittret, till en mörk sotning med Rec ifrån MUS och kanske lite av Sea en mineralskugga ifrån Make up Cosmetics. Var länge sedan jag använde deras pigment, kanske ska ta och rota fram dem och leka lite, de är skitsnygga men jag är för lat för att plocka fram dem under vissa perioder så de faller i glömska, trots det har jag många favoriter hos dem,  Diamond Green var en skugga jag använde riktigt flitigt i somras och även Sea en kanonsnygg blå skugga med massor av guldskimmer.

Får se vad jag kan komma att hitta på :)


Beställning på väg

Skrev precis ett inlägg om vad jag gjort ikväll men när jag väl skulle publicera var jag för snabb och lyckades klicka bort mig innan det sparades och inte ligger dte som ett utkast heller. Suck. Jaja från början igen då.

Har suttit och kollat runt på olika webshopar och letat efter nya saker till sminkväskan. Till slut kom jag in på IaMia's.se och hittade lite roliga Gel Liners. Efter en snabb blick i plånboken så klickade jga hem fyra stycken. Det är alltså Coastal Scents Gel Liner som jag fastnade för. Min förhoppning är att de som beskrivningen säger ska fungera både som eyeliner och som ögonskuggsbas.
De som snart bor hemma hos mig är
Silk White ( Silkes Vit)
Platinum (Silvergrå med Skimmer)
24K Gold (Guld med skimmer)
True Black (Svart)

Tre prover på Barry M Dazzle Dust blev det också, Petrol Black, Pink Gold och om jag minns rätt även Cherry red, men tror att jag kan bli överraskad när de väl landar i brevlådan.

Detta blir mitt första möte både med Barry M och Coastal Scents så det ska bli spännande att testa, hoppas att de är snabba i leveransen och att min lantbrevbärare även han kan göra sitt jobb snabbt för då kanske jag redan har dem på fredag. Hoppas hoppas. Dock blir det nog inge leka av i helgen då jag ska iväg på konferens, men ändå.

Coastal Scents Gel Liner 24k Gold


Bild ifrån IaMia's.se


Nytt beroende

Här har ni mitt nya beroendeJag är fast. Läpparna blir återfuktade, det smakar gott, det doftar gott (godis) och jag är fast.
Helt underbart. Alla borde gå till lagerhaus och inhandla sina egna små glassbrukar. Jag funderar allvarligt på att köpa en till så att jag har en i reserv när den tar slut eller jag tappar bort den (det sistnämnda händer förmodligen ganska snart)


Sotning med Carbon och lila glittereyeliner

Idag är det en sån där dag jag gärna skulle glömma. Det enda som är något ljust är att jag fick hämta ut mitt körkort, men vägen dit ska vi inte prata om. Jag har även upptäckt att min bil "svalt" mitt nya favvo-läppstift Stage. (Fråga mig inte hur, för jag har ändå inget bra svar) Så ska se om pappa kan lirka fram det eller om det är förlorat.

En sotning ska ni få se. Dåligt ljus tyvärr men under den här årstiden så får det bli så.

Carbon och lila glittereyeliener

Jag har använt
Hightechlighter Saturn - MUS över hela ögonlocket upp till ögonbrynet
Carbon - MAC över hela ögonlocket och en bit upp, även under ögat
Black Eyepencil - Giordani Gold Oriflame som liner under ögat och inuti
Purple Glitter - H&M som eyeliner för en liten härlig effekt längs med båda fransraderna
Ingen mascara eller ögonbrynsskugga på bilden

Inge avancerat bara massor av svart skugga och sedan sudda en massa. Glöm bara inte att lägga löspuder under ögat för att undvika att få en massa extra svarta fräknar.

Carbon och lila glittereyeliener

Jag gillar verkligen när man lägger på lite glitter eller en extra färg till en mörk sotning, det blir så mycket mer effektfullt.

Jag kunde inte låta bli...

Igår var jag och en kompis på Marieberg och kikade lite. Jag kände för att kolla lite och även börja fundera lite på julklappar. En julklapp fick jag med mig hem och även lite andra saker.Två ursöta läpbalsam ifrån Lagerhaus :)


Very Cherry Vanilla Lip Balm
Luktar och smakar godis, lämnar ingen färg utan endast lite glans, väldigt vardgasfint.

Chokolate Chip Cookie Dough Lip Balm
Doftar choklad och lämnar inte helle rnågon färg utan endast lite svag glans.

De små burkarna är så fruktansvärt söta och att de doftar som godis är ju inte helt fel.


Fynd

Inne på Lindex fyndade jag lite glittersaker i går, inte illa när det är 50% rea på reapriset.Ifrån HOT Makeup blev det lite blått glitter. I ena änden är det som "klister" eller ja vätska man kan fästa det lösa glittret med. Det blå är alltså löst glitter.
Sedan blev det två glittereyeliner en i guld och en i brons.
Och kalaset gick inte ens på 50 kronor, härligt med fynd, speciellt när det handlar om produkter man inte använder i överflöd men som man ändå vill ha till de där speciella tillfällena.


091111

Hallå :)

Ursäkta lite bloggtorka här den senaste tiden, jag är nybliven innehavare av körkort och har spenderat en hel del tid i min bil ute på vägarna och hos kompisar. Underbar frihetskänsla. Har knappt haft en tanke på att fotografera mitt smink de senaste dagarna,  tyvärr, då jag ändå haft en del roliga sminkningar enligt mig själv :)

I onsdags var det alltså teori och uppkörning för mig. KLockan ringde tidigt och det i kombination med att jag inte ville sticka ut så mycket så blev det en enkel sminkning. Tidigt innebar knappt något dagsljus alls.Ansikte:
Liquid och Matte foundation - MUS
Cover All Mix - MUS
Stay Matte - Rimmel
Blush Fresh och Lust - MUS

Ögon:
Nox - MUS
Velvet - MUS
Cupol - MUS
Sibiria - MUS
Tri Brow Color - MUS
Cake eyeliener Black - MUS
Eyepencil Vanilla - MUS
False Lash Effect Mascara - Max Factor

Läppar:
Läpstift Stage - MUS
Potgloss Ski - MUS


Nummer sex på resan

Idag har kag suttit halva dagen med näsan djupt ner i boken, känner mig ganska taggad inför provet imorrn, hoppas, hoppas. hoppas att det går vägen. Jaja hur som så betyder det att jag inte haft någe smink idag men vi fortsätter resan i min läpplåda.Starlight Lipstick Pencil
ifrån Vision, Oriflame i nyansen Golden Pink.Det är en krämig penna som är svagt ljusrosa med massor av guldglitter. Glittret känns en aning på läpparna men är inte för intensivt att man känner sig som en discokula.
Hållbarheten är inte den bästa men pennan är riktigt fin.

FOTD

Blev en snabbis till skolan. Trodde jag skulle vara där klockan ett men det var visst redan innan tio så blev en stressig morgon, vaknade och mådde ganska dåligt så blev en stressig och enkel sminkning.


Så här såg det ut, eller ja efter över tio timmar ser det ut så här.

Basen är den vanliga.

Sibiria och Velvet ifrån MUS och Broze ifrån MAC ligger på ögonen, eyeliner är eyeliner stylo ifrån Oriflame, Mascara min vanliga ifrån MAxfactor.

Rouge är Lust och Fresh ifrån MUS.

091109

Hoppas att ni haft en bra helg, det har jag även om jag dragit på mig benhinneinflamation. Jaja det går över snart, bara ojjar mig lite när jag går nerför trappor eller liknande.

Idag var jag på skolan en snabbis, sedan gick jag till Make up Store i väntan på bussen.
Blev riktigt till mig när jag såg att set står "Sale" i slyktfönstret. Butiken ska stängas snart och det var rea och rabatter på det mesta. Plockade på mig tre skuggor, ta tre betala för två och sedan tre läppprodukter för samma deal.
Butiken ska inte stänga helt, utan de ska flytta till ett annat ställe men blir ett uppehåll på ett par veckor som blir tråkiga. Jaja får väl åka till Marieberg annars och hoppas att de fått in Babydoll-kollektionen och Cover All Mix-pennorna för de är jag riktigt sugen på.

Hela härligheten :)

Flamenco, Nox, Khaki Gold.  Vide, Stage, Ski
Det är alltså Microshadow Flamenco, Nox och Khaki Gold.
Gloss lips Vide, Sheer Lipstick Stage och Potgloss Ski.


Flamenco


Nox


Khaki Gold


Gloss lips Vide


Sheer Lipstick Stage
(Usel bild jag vet, men tyvärr dog kameran och detta var allt jag fick ut innan)


Potgloss Ski.
För er som läst bloggen en tid så vet ni att detta är något som redan finns här och som ligger mig riktigt varmt om hjärtat. Förra veckan letade jag som en dåre efter mitt Ski men det var spårlöst borta, sagt och gjort jag köpte ett nytt och idag när jag kom hem hittade jag mitt gamla i en ficka på ett par byxor. Nu har jag i alla fall ett i reserv i fall något händer


Sluuurp !

Det börjar bli vinter nu, även om all snö som kom nyss redan är helt borta så känns det i kroppen, eller ja på huden snarare. Jag är torr i vanliga fall, har lätt för att börja flaga. Nu är jag torr som en öken och flagorna ökar. Försöker att smörja och smörja och peela men än har jag inte fått någon balans.

Ikväll efter att jag duschat så var det som ett lapptäcke i ansiktet igen. Jag tog min vanliga ansiktskräm och la ett tjockt lager, det blev verkligen vitt. Det tog inte alls en långs tund innan det bara sa slurp och allting hade sjunkit in i huden. Jaja nu är det som sagt vinter och dags för de tunga produkterna, haha eller ja, ja plockar fram min fetaste salva Extra Emollient Night Cream ifrån Mary Kay. Så nu ligger ett tjockt lager av den i mitt ansikte istället. Hittade den i mammas skåp för en tid sedan och fick adoptera den :)
Klickade ut lite på hanen, den är så fet som den ser ut att vara :)
Perfekt när man är extra torr och min vanliga ansiktskräm inte hjälper.

091105

Ska iväg och handla lite mat och sånt tråkigt snart. Ville inte gå osminkad så blev en enkel sminkning.

Jag har använt:

Cover All Mix - MUS
Liquid Foundation - MUS
Matte Powder - Rimmel
Wonderblush Goddess - MUS

Hightech lighter Saturn - MUS
Sibiria - MUS
Velvet - MUS
Tri Brow Color - MUS
Vanilla Pen - MUS
Cake eyeliner Black - MUS
False Lash Effect - Max Factor

Neutrala läppar eftersom jag sitter och mumsar på ett äpple, men potgloss Way ska på när jag ätit klart :)

Snö :(

Det har snöat hela dagen och mitt humör går rakt ner. Egentligen ville jag göra en frostig sminkning med massor av vitt glitter men tyvärr är mitt glitterlager nästan lika dåligt som mitt strasslager. (Äger två glitter ett i guld och ett i silver) Så det blev inget.
Istället så kom jag på att jag har en ljusblå skugga jag aldrig använt som åkte fram.

Jag har använt:

Cover All Mix - MUS
High tech lighter - MUS

Sibiria - MUS som highlighter och i inre ögonvrån
Aquamarine - Bodyshop i ögonvrån och uppåt globlinjen
Rec - MUS från mitten och utåt och i globlinjen samt under ögat
Carbon - MAC Ytterst i ögonvrån

Old Moss - MUS som inliner och under ögat
Cake eyeliner black - MUS som eyeliner
False Lash effect mascara - Max factor


TRESemmé

Kul. Skrev precis ett inlägg om mitt schampo och balsam som jag nyligen börjat använda. Precis när jag skulle skriva dit min rubrik så fick min dator (?) spel och hde trettio ssdor bakåt och allt försvann, inte så roligt, men då börjar vi om.Jag har sedan en tid tillbaka använt mig av TRESemme Schampo och Balsam. Vår butik hade extrapris att man fick båda till priset av en flaska. Billigt och bra. Tycker det fungerar riktigt bra till mitt hår, jag är nöjd och det doftar gott. Enda nackdelen är att flaskorna är en aning stora och klumpiga i duschen men det kan jag leva med :)

Mitt betyg är 4/5


Kvällspyssel II

Blev ju lite leka av mitt i allt pluggande ikväll.
Mitt vänstra öga har ni redan sett, men nu tänkte ja visa det högra, inspirationen där var eldiga löv.I ögonvrån och under ögat - Lime - MUS
Mitt på ögonlocket och undre ögat - Dora - MUS
Ytterst av locket och undre ögat - Lust (Blush) - MUS
I globlinjen - Pascal - MUS
Ytterst - a girls best friend - MUS och Cupol - MUS

Cake eyeliner - MUS
Inliner är en rosa eyelinerpenna.

Bas Liquid foundation och Hightechlighter Saturn - MUS

Tyckte själva ögonlocket blev riktigt läckert, men skulle nog ta bort cupol och a girls best friend om jag skulle köra på det här temat till vardags, kanske slänga in lite mer pascal ytterst men hålla det lite mer ljust. Tror det kan vara snyggt med en grön eller brun eyeliner också till istället för svart.

Tyckte det blev lite roligt i alla fall :) Kul att använda Lime, jag glömmer nästan bort den skuggan ibland

 


Kvällspyssel

Jag slet mig ifrån pluggandet en stund och tog fram sminket, och för första gången på länge så gick jag igenom majoriteten av ögonskuggorna, insåg att de blivit lite fler i år och vad jag bör satsa på i framtiden.
Två roliga kombinationer plockade jga ihop, blev en slarvsminkning på varje öga.

Tänkte visa det ena ögat till och bärja med. Det blev inte riktigt som jag tänkt mig, tänkte mig rosa, hubba-bubba och fluff men resultatet blev inte så, hade vela trycka dit massor av strass men det är något jag tyvärr inte har (än)Det ser nästa rött ut på bilden, men rosa var det allt

Längst in i ögonvrån ligger en ljus rosa ifrån min 120-palett
innanför den och upp över globlinjen ligger en lite skarpare glittrig skugga ifrån samma palett
Sedan ligger en mer intensiv rosa på mitten av ögonlocket ifrån paletten
I Yttre vrån och upp i globlinjen ligger Trax ifrån MAC
Den mörkaste skuggan är Beauty Marked också den ifrån MAC
Highlighter är Sibira - MUS
Under ögat ligger den intensiva rosa ifrån paletten
Eyeliener är Cake eyeliner black - MUS

Bas är Liquid foundation och Hightechlighter Saturn ifrån MUS

Blev som sagt inte vad jag tänkt mig, men inte helt galet ändå.

Nummer fem på resan

Vi fortsätter läppresan med nummer fem.Lumene  Cranberry Lipstick i färgen 83 Love Story

Ett härligt vardasstift som ger en diskret färg med lagom skimmer.
Mjuk konstistens  och läpparna blir inte som sandpapper utan blir lagom återfuktade.
Helt okej doft och smakMixing Liquid

Jag fick ju nyss äntligen hem min flaska Mixing Liquid som jag velat ha en längre tid.
Ikväll satte jag mig ner med en pensel och lite olika eyeliner och skuggor och testade. Det tog en stund innan jag hittade någon form av balans mellan vätska och färg men till slut så blev resultatet ganska okej.

Nu gjorde jag detta lilla test direkt på huden, alltsi inge bas av något slag förrutom en otroligt fet ansikträm jag smörjt in ansiktet med, så ni får stå ut med att det ser flammigt och dant ut, jag ville bara leka lite :)

Till samtliga kombinationer har jag använt en tunn pensel och Mixing Liquid

Testade ett par vändor med Cake Eyeliener black, de små svarta prickarna är rester sedan tidigare experiment. Blir otroligt svart och matt, snyggt. Var dock ingen hejjare på att få till vingen snyggt men det kommer väl.


Här har jag använt Black Tied ifrån MAC på ögonlocket, tyvärr följd einte glittret med till eyeliner, synd. Under ögat ligger Bronze ifrån MAC. Den skuggan är metallisk i sig, nu blev den som flytande metall :)


Sen ett lite oseriöst experiment, ville testa och se skillnader på nyanser
Uppifrån och ner:
Blackstar Gold - Makeup Cosmetics
Desert - Makeup Cosmetics
Fair Copper - Makeup Cosmetics
24 K - Makeup Cosmetics
Star - Makeup Cosmetics
(Fortfarande Bronze ifrån MAC under ögat)Här har vi en lite mer normal sminkning

På ögat ligger Sibiria innerst och som highligter
Regent ligger över hela lgonlocket och upp över globlinjen
I globlinjen och i yttre ögonvrån ligger Bronze ifrån MAC
Eyeliner är Cake eyeliner Black
Under ögat ligger Regent ifrån MUS


Det var mitt kvällsexperiment :)

Höstfint

Idag blev det en slapp dag. Var ute och städade hos mina "odjur".
Sedan blev det en lång dusch med hårinpeckning, ansiktsmask osv. Härligt. Ansiktet har fått vara utan smink så inga roliga sminkinlägg härifrån tyvärr.
Har gjort det lite höstfint här på bloggen i alla fall, är kass på designer och sånt men lite mer höstiga färger blev det, förut var det kanske lite väl somrigt.


RSS 2.0